Бугарско воено воздухопловство 2

• Креатор на темата Du
  • Време на започнување

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
Както веке ти кажав, не можеше да се пеjaт песните,кои се пееха во царска Бугариja.
Е jас па веке ти кажав дека лажеш!
Не си бил роден во тие времена та да знаеш кое се е пеело и кое не.
Много ви лажат а вие вервате на секои глупости.
Ето, мислиш дека "Краj Босфора" е била забранета, а песната бе една од наjпеаните песни во НРБ.
Уви дори царските офицери беха или избивани или ставани во затвор.
Коj каквото е сторил. Или тие кои убиваха деца требаше да бидат на свобода според теб?
Сам можеш да си отговориш кое поврзуваше маршот со монархиjaта.
Не, не мога.
Затоа и ти дадох текстот со стариот текс, да ми покажеш кое е монархичното во него, та комунистите са го променили со имената на други битки!
И чакам се уште да ми одговориш.
Се уште продолжуваш да тврдиш дека текстот бил архаичен. Вазов ти е архаичен на тебе.
Па види текстот!
Модерен бжлгарски ли е???

Ирониjaта ти нема да промени фактите. Вебелите во големиот дел са целостно изгорени, ако си влизал во двореца, сам можеш да видиш во каква состоjба са старите делови (според теб реставрирани от комунистите).
Сакаш да ми дадеш тоа просто момиче како пример за млада бугарка,но не си даваш сметка,дека ти личиш на истата,но во обратна варианта.
Докато не се признаат греховите на монархиjaта и на комунизма и не се помирим со тоа...нема спас.
Пак ти давам пример за актуелната "реставрациjа":

И PVC&

Хаjде, кажи пак нешто за комунистите! ;)

Не, не ама луге лежеха по затворите заради тоа и зашто, зашто Симеон го поврзуваха не со Симеон I, а со Симеон II. Толкова от митовите и легендите.
Хахаха, именно "митовите и легендите".
Симеон не беше фактор за Бугариjа до 2001 г.
пак ти казвам, ако требаше за пеене на "Краj Босфора" да се лежи во затвор, то тогава цела Бугариjа требаше да по затворите.
Дете си ти ... наивно!!![/quote]

Не само што ja знам, но сигурно сум ja пеел повеке от тебе.
Моооооожжееееее ;)

Тоа коja e подобра национална химна...не знам како сакаш да го определиш...можеш да ни дадеш репери?
Па знам ли!!!
Ти "Мила Родино" пееш ли?
А "Шуми Марица окрвавена"?

"Горда Стара планина,
до неј Дунава синеј,
сл'нце Тракија огрјава,
над Пирина пламенеј..."

Или

"Шуми Марица
ок'рвавена,
плаче вдовица
лјуто ранена."

Кое повеке те кара да се чувстваш горд Блгарин?

Па беха,ако не памтиш.
ФРГ?
Поврзаността на геманците е сосем друга, но за тоа ти треба малце повеке познаване на немска историja.
А ние не бехме ли поврзани со "поврзаността на геманците"???

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Слики от вежбите на ПВО на полигона Шабла.

[DOUBLEPOST=1440616497][/DOUBLEPOST]За први пат от 1999 година, ке биде изтрелана и SS-21 на 77 километра во морето за да порази цел (тоа е ракета земja-земja).

Последно уредено:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Уште малце слики от воените вежби на полигона Шабла

Пуск S-125 Нева

Куб

S-300
[DOUBLEPOST=1440788851][/DOUBLEPOST]Видео от вежбите

Последно уредено:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Еве повеке слики от пуска на балистичната ракета земja-земja - ОТР-21 Точка (SS-21)

[DOUBLEPOST=1441221650][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1441221909][/DOUBLEPOST]МиГ 29 и мишената РуМ-Р

ЗРК- Оса

Куб

Мишената Волхов

С-125 Нева

С-300

Мишените поразени

Последно уредено:
?

..........

Гостин
Значи Бугарија и официјално го подржува ИСИС и тероризмот општо.

Russia has warned Bulgaria that it’s going to react adequately to a decision to close Bulgarian airspace to Russian planes flying relief cargoes to Syria, the Russian State Duma vice-speaker told TASS. "We will remember this unfriendly move and will find adequate answers," Levichev said. "The Bulgarian leadership which made that decision - whatever the reasons behind it could be - has joined the camp of adversaries of the existing system of international relations," the vice-speaker went on to say. "Closing access to its airspace to planes with relief cargoes for the war-torn Syria is an inhumane and clearly short-sighted act," the Russian politician stressed

Последно уредено од модератор:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Значи Бугарија и официјално го подржува ИСИС и тероризмот општо.

Russia has warned Bulgaria that it’s going to react adequately to a decision to close Bulgarian airspace to Russian planes flying relief cargoes to Syria, the Russian State Duma vice-speaker told TASS. "We will remember this unfriendly move and will find adequate answers," Levichev said. "The Bulgarian leadership which made that decision - whatever the reasons behind it could be - has joined the camp of adversaries of the existing system of international relations," the vice-speaker went on to say. "Closing access to its airspace to planes with relief cargoes for the war-torn Syria is an inhumane and clearly short-sighted act," the Russian politician stressed
Хаха, как заклучи тоа?
Дали си свестен дека ЕУ има ставено ембарго за оружие за режима на Асад и Бугариja како дел от ЕУ мора да е сигурно дека през неjната териториja не преминува оружие за Асад?

?

..........

Гостин
Sekoj што се бори притив исис треба да биде помогнат, или барем да не се попречува во борбата против исис, со оваа постапка ЕС и конкретно Бугарија го помага исис.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Sekoj што се бори притив исис треба да биде помогнат, или барем да не се попречува во борбата против исис, со оваа постапка ЕС и конкретно Бугарија го помага исис.
Тоа са полни глупости.
Тоа што ИД е нешто лошо не намалува фактот дека Асад исто е нешто доволно лошо.

?

..........

Гостин
Тоа са полни глупости.
Asad е легитимно избран председател на Сирија, неговата борба е за зачувување на државата, борбата не е против друга држава не нападнала сириската армија друга држава, тие се борат против терористи во земјата и дојдени од надвор, тренирани и со оружје од бугарската коалиција.
исис е терористичка група која ги прави најголемите злодела видени после втората светска војна, како успеа да ги изедначиш? кој треба во Сирија да се бори против исис ако не го прави тоа самата држава? Асад е единствениот кој се бори против терористите, а Бугарија ја саботира неговата армија, што значи дека го подржува исис:toe:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.955
Поени од реакции
42.679
Тоа са полни глупости.
vie go pomagate terorizmot sto ne e jasno, uste koristite rusko oruzje, da ne bi bile oni bi letale zmaevi i bi se gagjale so kamenja

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Asad е легитимно избран председател на Сирија, неговата борба е за зачувување на државата, борбата не е против друга држава не нападнала сириската армија друга држава, тие се борат против терористи во земјата и дојдени од надвор, тренирани и со оружје од бугарската коалиција.
исис е терористичка група која ги прави најголемите злодела видени после втората светска војна, како успеа да ги изедначиш? кој треба во Сирија да се бори против исис ако не го прави тоа самата држава? Асад е единствениот кој се бори против терористите, а Бугарија ја саботира неговата армија, што значи дека го подржува исис:toe:
Асад е диктатор, коjто не е избран по демократски начин,уште повеке Асад започна да убива собственија си народ. Тоа и малите деца го знаат.
Самиот термин бугарска коалициja e тотално измислен и изваден от фиока. Бугариja винаги е имала добри односи со арапските држави и Бугариja не е создавала коалициja против никого. Самиот факт,дека Бугариja подржува едни перфектни односи и со Израел и со Палестина и со сите арапски држави, покажува какво е местото на БГ во този регион.
ИД се создаде след ударите на армиjaта на Асад врз големото сунитско мнозинство во Сириja. Тоа е фактот. Асад и неговата армиja са едни от наjвиновните за создаването на ИД во Сириja.[DOUBLEPOST=1442215956][/DOUBLEPOST]
vie go pomagate terorizmot sto ne e jasno, uste koristite rusko oruzje, da ne bi bile oni bi letale zmaevi i bi se gagjale so kamenja
Кои сме ние и многу ке ми е инетресно како ке докажеш вакво нешто?
Хо, хо хо...преди руското оружие сме немали ништо. Молам ти се...даj посериозно.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.955
Поени од реакции
42.679
[/DOUBLEPOST]
Хо, хо хо...преди руското оружие сме немали ништо. Молам ти се...даj посериозно.
koe natovsko oruzje koristite osven transportni avioni? pistoli na dijaboli so nato kalibar? u celava tema sto si postiral se toa e sovetsko oruzje.

Последно уредено:

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Имаат Еурокоптери не си гледал внимателно.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Асад е диктатор, коjто не е избран по демократски начин,уште повеке Асад започна да убива собственија си народ. Тоа и малите деца го знаат.
Самиот термин бугарска коалициja e тотално измислен и изваден от фиока. Бугариja винаги е имала добри односи со арапските држави и Бугариja не е создавала коалициja против никого. Самиот факт,дека Бугариja подржува едни перфектни односи и со Израел и со Палестина и со сите арапски држави, покажува какво е местото на БГ во този регион.
ИД се создаде след ударите на армиjaта на Асад врз големото сунитско мнозинство во Сириja. Тоа е фактот. Асад и неговата армиja са едни от наjвиновните за создаването на ИД во Сириja.[DOUBLEPOST=1442215956][/DOUBLEPOST]
fmi у кои машини за перење долен веш ви ги перат тоа мозоците во бугарија....???? Асад бил диктатор....;)
Пред руското сте имале пак руско--царско, па после германско и на крајот дал руско од увоз , дал во вашите работилници по руска лиценца....:tapp:
Да не беше Тони Илиев да го произведува неговоно ултра лесно авионче....ќе летавте на метли...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
koe natovsko oruzje koristite osven transportni avioni? pistoli na dijaboli so nato kalibar? u celava tema sto si postiral se toa e sovetsko oruzje.
Отново покажуваш непознаване на состоjбите.
Па да направам преглед на западното оружие,со кое БГ разполага и ако не броjaм домашното производство.

Сухопатни воjки - М1117, М1114, Песочни Котки, Мерцедес G-клас, транспортни -Мерцедес Zetros

Военовоздушни сили - Piltos PC-9,Piltos PC-12, L-39 Albatros, Кугар,Пантери, Bell 206,

Военоморските - фрегатите клас Wielingen,миноносецот Tripartite, десантните 1799

Ракетни системи - Exocet, RIM 7 Sea Sparrow (домашно производство на SA-7, SA-14,SA-16, SA-18 )

Наурожане - SiG pro SP 2022, G36C, Steyr AUG, H&K MP5, PSG-1A1, Blaser R93, Barrett M82, МК 19,FN 303 (домашно Макаров, Аркус 98DA, модификации на АК 47, Арсенал Шипка, Драгунов, RPG -7,RPG -9, RPG-22 )[DOUBLEPOST=1442265492][/DOUBLEPOST]
fmi у кои машини за перење долен веш ви ги перат тоа мозоците во бугарија....???? Асад бил диктатор....;)
Пред руското сте имале пак руско--царско, па после германско и на крајот дал руско од увоз , дал во вашите работилници по руска лиценца....:tapp:
Да не беше Тони Илиев да го произведува неговоно ултра лесно авионче....ќе летавте на метли...
А што е бе? Демократски избран председател? Па дури от татко му-Хафез Асад како монархически се готвеше да предаде на негориот брат,коj беше убиен,па доjде Башар Асад. Аjде да не заебаваме,тоа или треба да го гледаш како социалистическа монархиja или како диктатура во коja се посочува коj ке е наредниот.
Тоа што диктаторите се трпат до един момент не промена мнението за нив и фактот дека са диктатори. Истото беше и со Кадафи.
Ке ме извиниш ,но кога ние имавме самолетостроене и борбена авиациja, вие уште по шумите одевте и немавте држава. От 1906 со создаването на воздохоплавателното отделение,па през 1912 со првиот боен полет, 1926 година е произведен првиот бугарски авион и да не продолжувам натаму..списокот е долог, докато стасаш до двама космонавти и 6-та космическа нациja.
https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_space_travel_by_nationality
Врв,коj тежко некоj от Балканот ке надмине.
Разбирам и желбата да фамилиарничиш,дека познаваш некоj овде,ама...што да ти кажам. Како комплекс е малце.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom