- Член од
- 4 септември 2008
- Мислења
- 844
- Поени од реакции
- 214
Е jас па веке ти кажав дека лажеш!Както веке ти кажав, не можеше да се пеjaт песните,кои се пееха во царска Бугариja.
Не си бил роден во тие времена та да знаеш кое се е пеело и кое не.
Много ви лажат а вие вервате на секои глупости.
Ето, мислиш дека "Краj Босфора" е била забранета, а песната бе една од наjпеаните песни во НРБ.
Коj каквото е сторил. Или тие кои убиваха деца требаше да бидат на свобода според теб?Уви дори царските офицери беха или избивани или ставани во затвор.
Не, не мога.Сам можеш да си отговориш кое поврзуваше маршот со монархиjaта.
Затоа и ти дадох текстот со стариот текс, да ми покажеш кое е монархичното во него, та комунистите са го променили со имената на други битки!
И чакам се уште да ми одговориш.
Па види текстот!Се уште продолжуваш да тврдиш дека текстот бил архаичен. Вазов ти е архаичен на тебе.
Модерен бжлгарски ли е???
Пак ти давам пример за актуелната "реставрациjа":Ирониjaта ти нема да промени фактите. Вебелите во големиот дел са целостно изгорени, ако си влизал во двореца, сам можеш да видиш во каква состоjба са старите делови (според теб реставрирани от комунистите).
Сакаш да ми дадеш тоа просто момиче како пример за млада бугарка,но не си даваш сметка,дека ти личиш на истата,но во обратна варианта.
Докато не се признаат греховите на монархиjaта и на комунизма и не се помирим со тоа...нема спас.
И PVC&
Хаjде, кажи пак нешто за комунистите!
Хахаха, именно "митовите и легендите".Не, не ама луге лежеха по затворите заради тоа и зашто, зашто Симеон го поврзуваха не со Симеон I, а со Симеон II. Толкова от митовите и легендите.
Симеон не беше фактор за Бугариjа до 2001 г.
пак ти казвам, ако требаше за пеене на "Краj Босфора" да се лежи во затвор, то тогава цела Бугариjа требаше да по затворите.
Дете си ти ... наивно!!![/quote]
МоооооожжееееееНе само што ja знам, но сигурно сум ja пеел повеке от тебе.
Па знам ли!!!Тоа коja e подобра национална химна...не знам како сакаш да го определиш...можеш да ни дадеш репери?
Ти "Мила Родино" пееш ли?
А "Шуми Марица окрвавена"?
"Горда Стара планина,
до неј Дунава синеј,
сл'нце Тракија огрјава,
над Пирина пламенеј..."
Или
"Шуми Марица
ок'рвавена,
плаче вдовица
лјуто ранена."
Кое повеке те кара да се чувстваш горд Блгарин?
ФРГ?Па беха,ако не памтиш.
А ние не бехме ли поврзани со "поврзаността на геманците"???Поврзаността на геманците е сосем друга, но за тоа ти треба малце повеке познаване на немска историja.