US Open 2015 [31 August - 13 September]

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои US Open 2015?

• Novak Djokovic

Гласови: 21 35,6%
  • Roger Federer

Гласови: 17 28,8%
  • Andy Murray

Гласови: 6 10,2%
  • Kei Nishikori

Гласови: 1 1,7%
  • Stan Wawrinka

Гласови: 2 3,4%
  • Tomas Berdych

Гласови: 0 0,0%
  • David Ferrer

• Rafael Nadal

Гласови: 8 13,6%
  • Marin Cilic

• Milos Raonic

• Gilles Simon

• Richard Gasquet

• John Isner

• David Goffin

• Kevin Anderson

• Gael Monfils

• Grigor Dimitrov

• Некој друг

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
nema harizma be hrvatov ej, nikakva, mislam deka on e toj sto gi prasuva onie decana so golemine topki za avtogram, dali sakaat od nego, a ne obratno, stvarno, kako osvoi lani, neznam koj poveke treba da se jade, nole ili federer, ja mislam ovoj vtoriov u pm nek ide i on, nole gubi od zution, i federer e rasljakan 3-0 od Cilic, kakva prilika za slem bese toa za fedex ccccc :facepalm:, ja togas pamtam pisav deka sum u shok, daleku pogolem od porazot na nole, i eve do den denes pak sum ... :eek:.

ali :bravobe: za Cilic, vaka taka dogura do polufinale kade ako sve se odviva spored planiranoto, ke go jade ko cigan mrsul od Nole.
Мислиш од Лопез. :sneaky:

Добро, можда и јас претерав, али муабетот ми беше дека игра поубав тенис од него. Мареј е пимплер и не ми се допаѓа неговиот стил на игра. Мајстор е Енди, нема што тука, али сметам дека не треба да постои поим голема четворка во тенисот, само голема тројка е правото. А Стан да почнеше порано да работи со Норман ќе имаше доста повеќе успеси отколку сега. Иначе во последно време Стан го млати Мареј како мало дете.
Ова за Норман не ти држи вода.Замисли Енди да продолжеше со Лендл да работи кај ќе му беше крајот?Не заебавај Вавринка до АО(против повреден Надал) немаше сет земено во преку 10 меча против него :D.Додека Енди одкако се појави им прави проблеми на сите.

Ова за Норман не ти држи вода.Замисли Енди да продолжеше со Лендл да работи кај ќе му беше крајот?Не заебавај Вавринка до АО(против повреден Надал) немаше сет земено во преку 10 меча против него :D.Додека Енди одкако се појави им прави проблеми на сите.
Види, зборам за лично мислење. Веројатно кога ќе ги завршат кариерите Мареј ќе се смета за далеку подобар играч од Вавринка поради успесите и константноста, али мора да се признае дека Вавринка е играч кој никогаш не го оствари својот полн потенцијал, за разлика од Мареј кој уште од млади години беше форсиран од мртвите британски а и светски медиуми. Изгледа во Британија владее синдром на возвишување на своите спортисти/тимови, па затоа и доживуваат фиајска во голем дел од спортовите. Среќа Енди го освои тој толку посакуван Вимблдон, па сега може помирно да дишат. :D Значи Енди го почитувам многу, освен кога ги прави тие мртвите гримаси демек се распаѓа целиот а уствари има сила да истрча маратон од 50 километри, али ете лично подобар тенисер ми е Вавринка. Инаку Енди со отпуштањето на Лендл загуби многу, али баш многу, нарочито на тактички план, а и после операцијата на грбот вториот сервис му е очаен.

Абе Фелициано бе дрво едно, му поклонува брејк на почеток на 3 сет со 2 дупли и уште некоја неизнудена, и сеа 15-40 не користи за да се врати.Ако издржи кондиционо Фелициано, зашто сега прилично уморен ми изгледа, би требало да е интересно до крај.[DOUBLEPOST=1441775383][/DOUBLEPOST]Каква штета за Фелициано...Не дека не е боље за турниров што тепаше Ноле, ама ајде третиот сет што го изгуби а беа потполно изедначени, четвртиов сет го надигра потполно и пак го губи.Како си ги земаше рутински на свој сервис гемовите 7 поени само изгуби цел 4 сет, ама искуство си е искуство.

Последно уредено:
tvrdam deka posle finaleto na RG, ova bese ubedlivo najlosoto izdanie na Novak ovaa godina i cudno e kako go dobi ovoj mec so samo 1 zaguben set, servisot do dusha go izvadi i nisto drugo u posledniov set, trajbrejkot e druga prikazna tuka poshteno si izigra i konecno ritrtnot mu prorabote ...
a i RG, igrase so nenormalno dobar wawrinka koj prashanje e i u svoe najdobro izdanie dali bi go dobil takov kakov sto bese stan, ne be, ova denes e najlosoto izdanie na Novak godinava definitivno, uzasno za gledanje, jedina dobra stvar e sto i on bese svesen za istoto.

imashe I poloshi igri od Djovak , so Gulbis teshko deka ke nadmine,so Dolgo,so Gofan.Denes servisot I riternot mu bea tapa ama sepak vo razmenite ne beshe tolku losh.Felisiano servirashe extra I zatoa deluvashe nemokjen Novak.Vo tajbrekor Lopez izgledashe kako da trchal maraton a Novak kako tek da pocnuva mecot pa duri I se rastegnuvashe :) .Fizicki e prav ninja,mislam deka vo veceren termin ili vo sala Novak e spremen da igra 6 saati bez problem.Daleku e od negoviot standard ama leka poleka dotera do polufinale so prosechna igra.Najdobroto go chuva za kraj najverojatno :).Ne navikna Novak da gledame dominacija od nego,sam si go podigna pragot na ochekuvanja kaj negovite fanovi I nefanovi, pa sega ne jade shube koga ne pobeduva lesno,za negovi standardi de .A vsushnost,I pokraj ochajnata igra,pak rutinska pobeda.Idemoooo

Серена и Венус колку очекувано си изиграа само. 3 сета за публика, победа на таа што мора да победи. :D

nema harizma be hrvatov ej, nikakva, mislam deka on e toj sto gi prasuva onie decana so golemine topki za avtogram, dali sakaat od nego, a ne obratno, stvarno, kako osvoi lani, neznam koj poveke treba da se jade, nole ili federer, ja mislam ovoj vtoriov u pm nek ide i on, nole gubi od zution, i federer e rasljakan 3-0 od Cilic, kakva prilika za slem bese toa za fedex ccccc :facepalm:, ja togas pamtam pisav deka sum u shok, daleku pogolem od porazot na nole, i eve do den denes pak sum ... :eek:.

ali :bravobe: za Cilic, vaka taka dogura do polufinale kade ako sve se odviva spored planiranoto, ke go jade ko cigan mrsul od Nole.

Не е тајна дека Чилич не е лик од насловните страни. Се работи зна многу мирен и повлечен човек. Без разлика на тоа, на минатиот УС Опен играше фантастичен тенис и заслужено освои титула. Какви форхенди удираше тогаш, фантазија.

@undercover
pravime muabet za slem, ne za masters :), si ima ova posebna tezina, igrata vo vtoriot set mu bese kriminal, pogotovo pri nacinot na koj izigra koga imase brejk sansa i penal koga lopez izleze na mreza a ovoj imase idealna prilika za pasing ( i toa pri rezultat 5-3 za spanecot ), pasing udarite mu se trejdmark ipak. Tuka da napomenam imase i eden fejl moment od sudiite koga pri brejk sansa na Nole i dosta dolg poen vo koj novak imase inicijativa signaliziraa aut od nego koga ja pogodi samata linija na bejslajnot, sledese korekcija i povtoruvanje na poenot, degenski moment, go unistija i poenot ( lopez sekako ja vrakase taa topka ) a go iskinaa novak ... do nekade, zasto posle sledese momentot od pogore za koj zborev.

A eve gledam i glasno zborel za igrata negova, bas kako sto vika on, sto jas igram, kakva e ovaa igra ...[DOUBLEPOST=1441816113][/DOUBLEPOST]
Не е тајна дека Чилич не е лик од насловните страни. Се работи зна многу мирен и повлечен човек. Без разлика на тоа, на минатиот УС Опен играше фантастичен тенис и заслужено освои титула. Какви форхенди удираше тогаш, фантазија.
tocno, ne go sporam toa, so takva igra moze komotno da lapa bar uste eden slem ... onoj na treva, samo sto vo najnezgoden moment za nego stigna povredata sto znacese cekori nanazad vo progresot koj go ocekuvaa od nego, slem e ipak tezok veter u grb, klasicen primer e wawrinka.

Квитова ако стигне до финале, она може да и парира на Серена во ударците, секој друг ако се задржи повеќе од 1 час и 20 минути е успех.

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Квитова, кој распад систем .. мизерија. :facepalm:

56 незинудени грешки :lolzz:

Квитова ако стигне до финале, она може да и парира на Серена во ударците, секој друг ако се задржи повеќе од 1 час и 20 минути е успех.

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Азаренка?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom