Настанокот на човекот

Како мислите дека настанал човекот?

• Господ го создал(Адам иЕва)

Гласови: 29 31,2%
  • од еволуцијата на Мајмуните(Човеколики мајмун)

Гласови: 64 68,8%

• Вкупно гласачи
    93

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па ништо посебно не се случува во наредните 3-400 години. Сеуште ќе живеат истите гомна на истата шугава планета. Дури и полошо ќе биде.
Што е шугаво со планетава?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Човекот секако не е создаден ни од Господ ни од Мајмун.... Ние сме креација на поразвиена далеку поинтелегнтна вселенска раса со каква цел можеби никогаш нема да дознаеме не барем додека не се достигне приближното совршенство и тогаш да се отворат пандорините кутии се дотогаш ете некој ке си ги тера приказните за Адам и Ева некој за некаков си Господ ... жал ми е што не сум се родил барем 300-400 години понапред :D
Aha...znaci ziveeme vo hologram na nekoja si veoma tehnolosko razviena vonzemjnina nacija...plus ko ke posolish so mitologija tro...dobijas resultat deka si igraat sah so nas...! Neka ne ve laza kumunistite i miki1 ...more...Gospo`T ne imat sozdae`no!

Член од
26 мај 2015
Мислења
458
Поени од реакции
253
A таа вцеленска раса дали настана со еволуција или и неа ја создаде некоја ептен најразвиебна вселенска раса од сите вселенски раси:?
има ли во галаксијата некоја раса које не е напраена од појака раса или то не е можно некоја раса да настане по природен пат пополека со еволуција?
А таа вЦеленска раса иди па прашај ја како е направена немој да ми го тупиш мене јас ти зборам за оваа планета за нас луѓето што е очигледно дека сме нечиј глуп експеримент[DOUBLEPOST=1441745390][/DOUBLEPOST]
Па ништо посебно не се случува во наредните 3-400 години. Сеуште ќе живеат истите гомна на истата шугава планета. Дури и полошо ќе биде.
Неможеш да знаеш брат едно е сигурно децава се порано и порано им се развива мозочето свеста имаат све на тацна тоа ги носи автоматски во нова и нова фаза да се развиваат и треба да се очекува некој си краен резултат :D

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А таа вЦеленска раса иди па прашај ја како е направена немој да ми го тупиш мене јас ти зборам за оваа планета за нас луѓето што е очигледно дека сме нечиј глуп експеримент
Значи појма немаш која вцеленцка раса не направи, како и зошто али знаеш дека не направи?
ја мислев си запознаен со некоја тајна на настаноко, ти онака “дојдоа свемирци и ги создадоа луѓето па си ојдоа“
Дали према твое скромно мислење, може да се случи по пат на еволуција, по природен пат да настане некоја раса негде во васионата?

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.881
Поени од реакции
11.597
Неможеш да знаеш брат едно е сигурно децава се порано и порано им се развива мозочето свеста имаат све на тацна тоа ги носи автоматски во нова и нова фаза да се развиваат и треба да се очекува некој си краен резултат :D
Едноставно, знам. Брат :) Одамна е отидено се во погрешната насока, така што ни мозочиња ни поточиња не помагаат. Браво за оптимизмот инаку.
Што е шугаво со планетава?
Тоа што никогаш не еволуиравме. Пред да ми пишеш збори за себе, мислам на сите глобално.

Член од
26 мај 2015
Мислења
458
Поени од реакции
253
Значи појма немаш која вцеленцка раса не направи, како и зошто али знаеш дека не направи?
ја мислев си запознаен со некоја тајна на настаноко, ти онака “дојдоа свемирци и ги создадоа луѓето па си ојдоа“
Дали према твое скромно мислење, може да се случи по пат на еволуција, по природен пат да настане некоја раса негде во васионата?
Нормално дека може и по природен пат да се случи не го исклучив тоа... ама ете и да биде така повеќе сум на директно поднастанување или развивање отколку еволуција од некое суштество како мајмун или незнам што.... иначе господ или адам и ева под наводници може и во целост да се погрешно интерпретирани и разбрани мислам дека они се едни од нашите вонземски креатори.

Член од
9 октомври 2012
Мислења
2.922
Поени од реакции
1.479
Дечки има ли посебна тема за ЦЕРН? ја се извинувам.

Член од
15 септември 2015
Мислења
3
Поени од реакции
2
Нормално дека може и по природен пат да се случи не го исклучив тоа... ама ете и да биде така повеќе сум на директно поднастанување или развивање отколку еволуција од некое суштество како мајмун или незнам што.... иначе господ или адам и ева под наводници може и во целост да се погрешно интерпретирани и разбрани мислам дека они се едни од нашите вонземски креатори.
и јас го имам истото мислење, исто како што исус можно е да бил вонземјанец кој си играл играчки со нас

Член од
26 мај 2015
Мислења
458
Поени од реакции
253
и јас го имам истото мислење, исто како што исус можно е да бил вонземјанец кој си играл играчки со нас
Па не играчки он тоа што сакал да го оствари го остварил да биде славен прославуван обжуван хххх кој вонземјанин не би го направил истото како него... до душа го правеле во египет долга прича

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не дека не постојат археолошки пронајдоци од џинови, ама не верувам да се уништени. Исто како што не верувам дека ова е валиден извор на веста, со оглед на тоа што само они го тврдат ова а го нема нигде на друго место истото да биде покриено или некои податоци да се споделени со што ќе се легитимизира веста, а сега ги нема.

Kajgana Shop

На врв Bottom