Мигрантите низ Македонија

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
типов е кубанец-имигрант од САД.
Има добри видеа за феминизмот исто така.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Z

zmej gorjanin

Гостин
За иронијата да биде поголема девојкава ја удри црн брат парекселанс, од Нигерија, налик на тој што го носиш на аватар. Иначе дешавкава е стара година-две, ама Daily Mail реши да ја оживее во недостаток на сензационалистички вести поврзани со мигрантите

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3225020/Shocking-moment-hijab-wearing-woman-attacked-knocked-floor-unconscious-police-reveal-huge-rise-hate-crimes-against-Muslims.html

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
И овие Европјаниве немој многу многу да јадат л*ајна за хуманост.

Еве ја нивната хуманост со слики:

Eтиопија

Сомалија

Ла Томатина (гаѓање со домати), Шпанија

Битка со портокали, Италија

Битка со зеленчук, Германија

Гаѓање со пити, Велика Британија
И за децата во Сомалиja и Етиопиja треба Европа да носи сама отговорност? Преди некоj да зборува,да си даде сметка,дека Европа е наjголемиот донор на помошти во целиот свет.[DOUBLEPOST=1441697593][/DOUBLEPOST]
А за бегалците од 1991-1995 од Хрватска и Србија - ништо (само муџите од Босна)
А забегалците од 1993 од Ерменија - ништо
А за бегалците од 2008 од Грузија - ништо
А за бегалците од 2013 од Украина - ништо

Тоа е европска унија :
Прегледај го приврзокот 128148[DOUBLEPOST=1441639288][/DOUBLEPOST]
Ја знам и Call of Duty и Battlefield да играм :uzi:
Многу обичам вакви заигравки со вакви слики. Лугето не си дават сметка во каква мрсна игра са влезли.
Па еве ти Русиja например.

што правиме сега?! Тоа е тренд.

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Ако одвоиш еден час гледајќи вакви видеа (со хејт крајм) ќе видиш дека односот тепани белци/христијани спрема тепани црнци/арапи/муслимани во Западна Европа и Америка е околу 10:1.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.531
Поени од реакции
9.202
Oд линкот што си го постирал:

The footage emerged in 2012 when then 34-year-old, Michael Ayoade, knocked then 16-year-old Tasneem Kabir unconscious, as she made her way to college.

Eве го Michael Ayoade:

Toj за ова недело е уапсен и затворен.

https://letdamusikplay.wordpress.com/2013/02/26/michael-ayoade-nigerian-man-arrested-jailed-in-london-for-punching-women-pictures/

Сега, кажи ми дали се уапсени овие „антифашисти":

http://daily.bhaskar.com/article/WOR-syrian-girl-stoned-to-death-for-using-facebook-account-4521918-NOR.html

http://bulletinoftheoppressionofwomen.com/2012/10/29/somali-woman-stoned-to-death-under-sharia-law/

Oх, заборавив дека нема да бидат уапссени, ниту осудени, туку ќе бидат пофалени и одликувани за своето недело, бидејќи се покажале како големи верници и примерни граѓани:

http://wikiislam.net/wiki/Qur'an,_Hadith_and_Scholars:Stoning

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
По што се разликува права вера од секта!? Сектата кога не може да се одбрани академски (мисловно, филозофски), кога сфаќа дека нема аргументи и квалитети, превзема насилство и примитивистички методи. Таа „секта“ од пред 2000 години никому не му се наметнувала и не возвратила на гонењата со сила. Постапно била доброволно прифатена. Христијанските заедници не се натурале туку живееле настрана.
Наспроти тоа исламот 90% е раширен врз основа на сила и принуда. Проблемот е во неговата доктрина.
Инциденти од луѓе поединци може да има, но само правата вера нема потреба од насилство.
Сакаш да кажеш како што Константин сосила го покрстувал населението? Или не сте стигнати до таа лекција по веронаука?:lolzz::lolzz:

[DOUBLEPOST=1441707039][/DOUBLEPOST]
Taka e. Ne e epilogot dominacija (zasega) na taa sekta vo Evropa?
Што ќе биде епилогот од ова што сега се случува, не знаеме. Бегалците се последица, не се причина. Остај ги дечитштава овде, ти знаеш српски, еве прочитај:

http://rnp-f.org/2015/09/03/zasto-zelite-krv-imigranata/[DOUBLEPOST=1441707787][/DOUBLEPOST]
Врв на муабетот ми е ``Европа старее , потребна и е млада работна сила`` . Се запарашал некој зашто оваа одвратна пропаганда се шири за да се ``увезува работна сила`` од курац наместо да се земе да се направи пропаганда за повеке деца кај европските фамилии !?!?
Зашто цело време се пропагира абортус,геј бракови и разврат и само кај европејците а не и кај емигрантите !?!??! ЗАшто емигрантите мора да си ја зачуваат културата и немора да се интегрираат а европејците ги сметаат за расисти и нетолерантни доколку ``културно не се збогатат`` ???
Кога се ке се сумира на крај ке се види убаво зашто генерациите на бабите и дедовците имале по 3-4-5 деца а сега одвај едно.
Беби бум ако се десел у Германија 1991 сега Германија немала да има потреба од 10 000 000 емигранти за да пополнат работни места.

Го чекаат Тајзи да им отпее нешто за да прават деца!:LOL::LOL::LOL:
Каде си видел ти реклама за абортус или за разврат? Ако нешто е дозволено, не значи дека се пропагира.
Во Европа нема спотови за трето дете. Има безброј финансиски погодности ако стапиш во брак, ако имаш деца (детски додатоци и триста тракатанции). Ама има нешто што се вика слобода на избор и ете, не стапуваат во брак или и ако се во брак, не раѓаат деца.[DOUBLEPOST=1441708262][/DOUBLEPOST]
@Agda Beata на чело, а @langelina ќе го држи знамето Ние другите само кантер знаеме да играме :D
Ти си протестирал ли против воените интервенции во Афганистан и Ирак? Не си. Ни ти ни другите форум-борци.
Агда протестираше и тоа многу пати. (y)

Вие борете се овде на форум, а мајките и сестрите пуштајте си ги да работат за 8000 денари, дозволувајте секојдневно да им се кршат правата. Битно е Европа да не се наполни со муслимани.

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.108
Сакаш да кажеш како што Константин сосила го покрстувал населението? Или не сте стигнати до таа лекција по веронаука?:lolzz::lolzz:

[DOUBLEPOST=1441707039][/DOUBLEPOST]

Што ќе биде епилогот од ова што сега се случува, не знаеме. Бегалците се последица, не се причина. Остај ги дечитштава овде, ти знаеш српски, еве прочитај:

http://rnp-f.org/2015/09/03/zasto-zelite-krv-imigranata/[DOUBLEPOST=1441707787][/DOUBLEPOST]

Го чекаат Тајзи да им отпее нешто за да прават деца!:LOL::LOL::LOL:
Каде си видел ти реклама за абортус или за разврат? Ако нешто е дозволено, не значи дека се пропагира.
Во Европа нема спотови за трето дете. Има безброј финансиски погодности ако стапиш во брак, ако имаш деца (детски додатоци и триста тракатанции). Ама има нешто што се вика слобода на избор и ете, не стапуваат во брак или и ако се во брак, не раѓаат деца.[DOUBLEPOST=1441708262][/DOUBLEPOST]

Ти си протестирал ли против воените интервенции во Афганистан и Ирак? Не си. Ни ти ни другите форум-борци.
Агда протестираше и тоа многу пати. (y)

Вие борете се овде на форум, а мајките и сестрите пуштајте си ги да работат за 8000 денари, дозволувајте секојдневно да им се кршат правата. Битно е Европа да не се наполни со муслимани.
Mi smeta pregolemata Fama sto ja digaat "humanitarcite ".
Covecki nesreki i vo MK ima kolku sakas. Od raseleni Makedonci od Aracinovo, do deca sto umiraat oti drzavata stedi na pari za operacii.

Iskreno,gi zalam lugeto od Sirija. Ama,ne sakam da ja goltnam kako som dudinka prikaznata,deka se e taka ednostavno. Deka e slucajnost sto taka masovno e odbrana Evropa.

Probaj da si odgovoris :
Dali dosega vo Evropa imalo problemi so muslimani?
Dali SITE izbeglici lesno ke se vklopat vo sozivotot?
Dali mozeboi e za ocekuvanje da se zgolemat tenziite na religiska osnova tamu kade sto ke ostanat?
Dali na nakogo my odgovara tenzii I problemi vo Evropa?
Dali,mozebi, e toj istiot sto gi predizvikal pricinite za migracijata?

Gledaj gi problemite posiroko, baraj gi vistinsko pricini, zaedno so podolgorocnite posledici

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Mi smeta pregolemata Fama sto ja digaat "humanitarcite ".
Covecki nesreki i vo MK ima kolku sakas. Od raseleni Makedonci od Aracinovo, do deca sto umiraat oti drzavata stedi na pari za operacii.

Iskreno,gi zalam lugeto od Sirija. Ama,ne sakam da ja goltnam kako som dudinka prikaznata,deka se e taka ednostavno. Deka e slucajnost sto taka masovno e odbrana Evropa.

Probaj da si odgovoris :
Dali dosega vo Evropa imalo problemi so muslimani?
Dali SITE izbeglici lesno ke se vklopat vo sozivotot?
Dali mozeboi e za ocekuvanje da se zgolemat tenziite na religiska osnova tamu kade sto ke ostanat?
Dali na nakogo my odgovara tenzii I problemi vo Evropa?
Dali,mozebi, e toj istiot sto gi predizvikal pricinite za migracijata?

Gledaj gi problemite posiroko, baraj gi vistinsko pricini, zaedno so podolgorocnite posledici
Фамата се крена заради неспособните ни институции. Како што кажав, можеше да не видиме дека низ Македонија минуваат бегалци, требаше само да се направи некаква организација, вонредни автобуси кои луѓето ќе си ги платеа, и ќе заминеа од Македонија.
Во Македонија 4 месеца не се направи ништо (на ББЦ видивме дека некој бараба си беше направил логор со бегалци во некое кумановско село), а и тоа што го направи беше непромислено и избрзано.

Јас ги гледам работите пошироко. Бегалците се последица на воените интервенции во нивните земји.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.108
Фамата се крена заради неспособните ни институции. Како што кажав, можеше да не видиме дека низ Македонија минуваат бегалци, требаше само да се направи некаква организација, вонредни автобуси кои луѓето ќе си ги платеа, и ќе заминеа од Македонија.
Во Македонија 4 месеца не се направи ништо (на ББЦ видивме дека некој бараба си беше направил логор со бегалци во некое кумановско село), а и тоа што го направи беше непромислено и избрзано.
Види, ти реплицирав бидејки мислам дека можеш пошироко да размислуваш....
Нашите иснституции, не 4 месеци, 14 години не го решиле проблемот со бегалците од Арачиново и Матејче, пример....
Јас ги гледам работите пошироко. Бегалците се последица на воените интервенции во нивните земји.
Тае е најтесно гледање на работите, нели? Логична последица !
Ама, поинаку ке разговаравме ако зборевме за бегалци во Јордан, Саудиска Арабија, Дубаи, Катар....
Како и да е, на милсење сум дека целата работа е многу поголема и дека во иднина Европа ќе има ПРОБЛЕМИ

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.973
Јака финта им се дочециве на мигрантите, одличен маркетиншки трик за привлекување на нови "муштерии". Би било интересно да се види кој ги организира.

"Одборот за пречек" ги напаѓа организаторите на анти-мигрантски протест/собир.

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.139
Поени од реакции
27.713
И за децата во Сомалиja и Етиопиja треба Европа да носи сама отговорност? Преди некоj да зборува,да си даде сметка,дека Европа е наjголемиот донор на помошти во целиот свет.[DOUBLEPOST=1441697593][/DOUBLEPOST]
Многу обичам вакви заигравки со вакви слики. Лугето не си дават сметка во каква мрсна игра са влезли.
Па еве ти Русиja например.

што правиме сега?! Тоа е тренд.
Читај под сликата што пишува ,тоа е поважно. Или на вас во ЕС много ви е хубаво па сега се навреди што ги нападнав ??

Т

Триптико

Гостин
@langelina тоа што јас го пишував неколку денови претходно, веќе станува став на повеќе европски држави. Ќе седнам на комп после и ќе ги видиш истите мои зборови од пред неколку денови. Се обидуваш да го вртиш муабетот на различни страни, затоа што немаш ништо конкретно. Само на кратко: Унгарија пропушта до 15.09, кој поминал, поминал. После нема да има! Австрија, демек како Германија ќе делува, за после 24 часа да објави дека затвора граници. Франција не ги сака на своја територија. Данска...најдиректно ОДБИВА да прими, по твое, бегалци. Ќе добиеш и линкови, да не испадне дека ова е мое мислење. Претходно ти дадоа други форумџии линкови за откриени терористи меѓу "бегалците". Јас не знам кои извори ги следиш, ама, ако почнеш од Reuters, France Press и слични, нема да ти биде толку розева сликата. Ја притискаат САД да земе повеќе на своја територија. Можеби и ќе земе (досега сама има примено 50% од бројките што ги објавува UN за други кризни подрачја). Ставот на Американците (обичниот народ) е НЕ! Тоа што го зборев, дека Европа намерно "ги вози" по копно, за да ги "изгуби по пат" излезе точно. Ние (Германија) ќе примиме 800к, ама и другите да примат сразмерно?!? Русија им издава дозволи за преминување, за да можат од север да влезат во Норвешка. Овој податок никој не го кажува, барем не како другите. И, за крај. Ние НЕ ЈА БРАНИМЕ ЕВРОПА. Разбери и ти и сите кои сте... Ние се браниме самите. Ќе се случи Србија да биде затворена од север. Ќе останат Босна и Хрватска, како единствена влезна точка во ЕУ. И таму ќе има влези/ не влегувај некое време. А после? Каде ќе одат од Македонија? Србија нема да може да прима, затоа што нема каде да ги прати, освен во Босна. Ќе останат тука, сакале или не. И ние и тие. Плус, ако направат камп за 400 000 негде на југ...е дури тогаш сме наебале.

Kajgana Shop

На врв Bottom