Маклу е.Требаше прво да ја силува
За иронијата да биде поголема девојкава ја удри црн брат парекселанс, од Нигерија, налик на тој што го носиш на аватар. Иначе дешавкава е стара година-две, ама Daily Mail реши да ја оживее во недостаток на сензационалистички вести поврзани со мигрантите
И за децата во Сомалиja и Етиопиja треба Европа да носи сама отговорност? Преди некоj да зборува,да си даде сметка,дека Европа е наjголемиот донор на помошти во целиот свет.[DOUBLEPOST=1441697593][/DOUBLEPOST]И овие Европјаниве немој многу многу да јадат л*ајна за хуманост.
Еве ја нивната хуманост со слики:
Eтиопија
Сомалија
Ла Томатина (гаѓање со домати), Шпанија
Битка со портокали, Италија
Битка со зеленчук, Германија
Гаѓање со пити, Велика Британија
Многу обичам вакви заигравки со вакви слики. Лугето не си дават сметка во каква мрсна игра са влезли.А за бегалците од 1991-1995 од Хрватска и Србија - ништо (само муџите од Босна)
А забегалците од 1993 од Ерменија - ништо
А за бегалците од 2008 од Грузија - ништо
А за бегалците од 2013 од Украина - ништо
Тоа е европска унија :
Прегледај го приврзокот 128148[DOUBLEPOST=1441639288][/DOUBLEPOST]
Ја знам и Call of Duty и Battlefield да играм
Ако одвоиш еден час гледајќи вакви видеа (со хејт крајм) ќе видиш дека односот тепани белци/христијани спрема тепани црнци/арапи/муслимани во Западна Европа и Америка е околу 10:1.
Oд линкот што си го постирал:
Сакаш да кажеш како што Константин сосила го покрстувал населението? Или не сте стигнати до таа лекција по веронаука?По што се разликува права вера од секта!? Сектата кога не може да се одбрани академски (мисловно, филозофски), кога сфаќа дека нема аргументи и квалитети, превзема насилство и примитивистички методи. Таа „секта“ од пред 2000 години никому не му се наметнувала и не возвратила на гонењата со сила. Постапно била доброволно прифатена. Христијанските заедници не се натурале туку живееле настрана.
Наспроти тоа исламот 90% е раширен врз основа на сила и принуда. Проблемот е во неговата доктрина.
Инциденти од луѓе поединци може да има, но само правата вера нема потреба од насилство.
Што ќе биде епилогот од ова што сега се случува, не знаеме. Бегалците се последица, не се причина. Остај ги дечитштава овде, ти знаеш српски, еве прочитај:Taka e. Ne e epilogot dominacija (zasega) na taa sekta vo Evropa?
Врв на муабетот ми е ``Европа старее , потребна и е млада работна сила`` . Се запарашал некој зашто оваа одвратна пропаганда се шири за да се ``увезува работна сила`` од курац наместо да се земе да се направи пропаганда за повеке деца кај европските фамилии !?!?
Зашто цело време се пропагира абортус,геј бракови и разврат и само кај европејците а не и кај емигрантите !?!??! ЗАшто емигрантите мора да си ја зачуваат културата и немора да се интегрираат а европејците ги сметаат за расисти и нетолерантни доколку ``културно не се збогатат`` ???
Кога се ке се сумира на крај ке се види убаво зашто генерациите на бабите и дедовците имале по 3-4-5 деца а сега одвај едно.
Беби бум ако се десел у Германија 1991 сега Германија немала да има потреба од 10 000 000 емигранти за да пополнат работни места.
Ти си протестирал ли против воените интервенции во Афганистан и Ирак? Не си. Ни ти ни другите форум-борци.@Agda Beata на чело, а @langelina ќе го држи знамето Ние другите само кантер знаеме да играме
Fala na pozdrav
Mi smeta pregolemata Fama sto ja digaat "humanitarcite ".Сакаш да кажеш како што Константин сосила го покрстувал населението? Или не сте стигнати до таа лекција по веронаука?
[DOUBLEPOST=1441707039][/DOUBLEPOST]
Што ќе биде епилогот од ова што сега се случува, не знаеме. Бегалците се последица, не се причина. Остај ги дечитштава овде, ти знаеш српски, еве прочитај:
http://rnp-f.org/2015/09/03/zasto-zelite-krv-imigranata/[DOUBLEPOST=1441707787][/DOUBLEPOST]
Го чекаат Тајзи да им отпее нешто за да прават деца!
Каде си видел ти реклама за абортус или за разврат? Ако нешто е дозволено, не значи дека се пропагира.
Во Европа нема спотови за трето дете. Има безброј финансиски погодности ако стапиш во брак, ако имаш деца (детски додатоци и триста тракатанции). Ама има нешто што се вика слобода на избор и ете, не стапуваат во брак или и ако се во брак, не раѓаат деца.[DOUBLEPOST=1441708262][/DOUBLEPOST]
Ти си протестирал ли против воените интервенции во Афганистан и Ирак? Не си. Ни ти ни другите форум-борци.
Агда протестираше и тоа многу пати.
Вие борете се овде на форум, а мајките и сестрите пуштајте си ги да работат за 8000 денари, дозволувајте секојдневно да им се кршат правата. Битно е Европа да не се наполни со муслимани.
Фамата се крена заради неспособните ни институции. Како што кажав, можеше да не видиме дека низ Македонија минуваат бегалци, требаше само да се направи некаква организација, вонредни автобуси кои луѓето ќе си ги платеа, и ќе заминеа од Македонија.Mi smeta pregolemata Fama sto ja digaat "humanitarcite ".
Covecki nesreki i vo MK ima kolku sakas. Od raseleni Makedonci od Aracinovo, do deca sto umiraat oti drzavata stedi na pari za operacii.
Iskreno,gi zalam lugeto od Sirija. Ama,ne sakam da ja goltnam kako som dudinka prikaznata,deka se e taka ednostavno. Deka e slucajnost sto taka masovno e odbrana Evropa.
Probaj da si odgovoris :
Dali dosega vo Evropa imalo problemi so muslimani?
Dali SITE izbeglici lesno ke se vklopat vo sozivotot?
Dali mozeboi e za ocekuvanje da se zgolemat tenziite na religiska osnova tamu kade sto ke ostanat?
Dali na nakogo my odgovara tenzii I problemi vo Evropa?
Dali,mozebi, e toj istiot sto gi predizvikal pricinite za migracijata?
Gledaj gi problemite posiroko, baraj gi vistinsko pricini, zaedno so podolgorocnite posledici
Види, ти реплицирав бидејки мислам дека можеш пошироко да размислуваш....Фамата се крена заради неспособните ни институции. Како што кажав, можеше да не видиме дека низ Македонија минуваат бегалци, требаше само да се направи некаква организација, вонредни автобуси кои луѓето ќе си ги платеа, и ќе заминеа од Македонија.
Во Македонија 4 месеца не се направи ништо (на ББЦ видивме дека некој бараба си беше направил логор со бегалци во некое кумановско село), а и тоа што го направи беше непромислено и избрзано.
Тае е најтесно гледање на работите, нели? Логична последица !Јас ги гледам работите пошироко. Бегалците се последица на воените интервенции во нивните земји.
Читај под сликата што пишува ,тоа е поважно. Или на вас во ЕС много ви е хубаво па сега се навреди што ги нападнав ??И за децата во Сомалиja и Етиопиja треба Европа да носи сама отговорност? Преди некоj да зборува,да си даде сметка,дека Европа е наjголемиот донор на помошти во целиот свет.[DOUBLEPOST=1441697593][/DOUBLEPOST]
Многу обичам вакви заигравки со вакви слики. Лугето не си дават сметка во каква мрсна игра са влезли.
Па еве ти Русиja например.
што правиме сега?! Тоа е тренд.