Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
zdravo na site deneska bev da zakazam interviju mi zakazaa za 7 dekemvri oti se e polno i pocnuvaat guzvite a zemav proishod vrz osnova na cicko mi (na tatko mi brat ) pozz i so srekja na site
toa e toa , guzvite pocnaja pred septemvri. i kako odi rabotata jas mislam deka ke stignat do 5-6 meseci pokasno da zakazvat

Член од
23 август 2015
Мислења
43
Поени од реакции
10
Dali nekoj znae dali ke pocnat da izdavaat BG pasosi i dali moze so prv,vtor bratuced

Член од
11 февруари 2013
Мислења
178
Поени од реакции
141
2012-2013 nema li da ne pustat na osnova na izjavata sto togas ja dadovme otkako ke se mseni zakonot?
znae li nekoj sto tocno ke se izmeni vo noviot zakon.amatocno ne onaka dase ngajga?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Поради неколку културни молби, темата ќе ја отворам ден порано. Најискрено ВЕ МОЛАМ да се однесувате пристојно и долично за луѓе и воедно ви посакувам среќа на сите.

Исто така сакам да ве замолам следен офтопик и/или навреда веднаш да ја пријавите за членот да биде отстранет од темата. Доколку приметите дека некој е дупли јузер, исто така пингајте ме или пишете ми приватна порака.

Поздрав и уште еднаш, со среќа.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Поради неколку културни молби, темата ќе ја отворам ден порано. Најискрено ВЕ МОЛАМ да се однесувате пристојно и долично за луѓе и воедно ви посакувам среќа на сите.

Исто така сакам да ве замолам следен офтопик и/или навреда веднаш да ја пријавите за членот да биде отстранет од темата. Доколку приметите дека некој е дупли јузер, исто така пингајте ме или пишете ми приватна порака.

Поздрав и уште еднаш, со среќа.
Тие што ви се познати и што доаѓаат се со таква цел,да невредуваат,да провоцираат банирајте ги трајно од темава.Ни најмалку нема да ни биде жал за таквите,тие немаат никаква потреба од оваа тема.Нека си ги лечат комлексите на друго место.

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.172
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. што следува после овој статус , т.е дали ке се промени нешто во статусот ,мислам дека се чека потпис и што после тоа :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Тие што ви се познати и што доаѓаат се со таква цел,да невредуваат,да провоцираат банирајте ги трајно од темава.Ни најмалку нема да ни биде жал за таквите,тие немаат никаква потреба од оваа тема.Нека си ги лечат комлексите на друго место.
Некои и не ни се познати, затоа велам, истите пријавете ги а не им ги цитирајте мислењата :)
Доколку ги цитирате и самите ги прекршувате правилата.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. што следува после овој статус , т.е дали ке се промени нешто во статусот ,мислам дека се чека потпис и што после тоа :)
Исто како кај мене.Откако ќе се добие потписот се закажува термин и се зема државјанството лично во Софија.

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Од интервју до потпис колкав е временскиот период на чекање?[DOUBLEPOST=1441282181][/DOUBLEPOST]
Честито (y)

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.172
Исто како кај мене.Откако ќе се добие потписот се закажува термин и се зема државјанството лично во Софија.
статусот ке остане исти или ке се смене ...[DOUBLEPOST=1441282294][/DOUBLEPOST]
Од интервју до потпис колкав е временскиот период на чекање?[DOUBLEPOST=1441282181][/DOUBLEPOST]
Честито (y)
не е мој статусот-пасошот али сепак за мој човек се работи :)

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
btw, започнаа и со 2015-та година! Неколку барања само, ама и тоа е некаков почеток!

Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
Во петокот ми се смени статусот во Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ,после три и пол години чекање :).Во април однесов документ од архивот во Велико Трново,во јуни ме ставија во процедура и сега ова.:) Сите да си земат пасоши и среќно!:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom