Narcos (2015)

• Креатор на темата Креатор на темата Zedd
  • Време на започнување Време на започнување
Супер, баш ќе ја симнам и гледам деновиве.

Убаво се погоди продолжен викенд за да можам да си направам маратаон со серијата, еве ми останаа уште последните две епизоди. Netflix :cuc::cuc:

Убаво се погоди продолжен викенд за да можам да си направам маратаон со серијата, еве ми останаа уште последните две епизоди. Netflix :cuc::cuc:
Пингај за впечатоци, се мислам дали да ја почнам ама мора да ја догледам Peaky Blinders прво.
И онаа од @wot мистер Фајтклаб.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Ај некој нека пушти торент по пп.

Одлична серија. It's just like Breaking Bad without the long and boring drama some episodes had.
Едино многу ми е мисир некако „главниот“ лик, плавиот. Што знам, некако дали во сенка е ставен од другиве, дали треба малце повеќе внимание да му се посвети...
Пабло :cuc:
И на постер дефинитивно не треба да биде you raped her, you murdered her, you killed her children

Супер е серијата, приказната е толку широка и возбудлива што може да се спореди со серија од типот на Band of Brothers. Одличен тандем беа Марфи и Оберин исто така и Густаво и Пабло, речиси и да немаше лик што онака ми беше глуп. Единствена замерка ми беа моментите кога во невнимание се покажуваа работи кои што сум сигурен дека ги немало во тој период како на пример кревет во болница со далечинско на него.

Последната епизода дефинитивно беше најслаба во серијата и поради тоа нема да ја ставам во рангот на Breaking Bad или Band of Brothers ама како и да е супер проект од Netflix. Јас мислев дека ќе има само една сезона но со оглед на крајот не сум сигурен можеби си оставија можност за уште една или барем пола сезона што знам.

p.s. @Anon има повеќе постери од серијата, случајно сум го ставил тој со Паскал

@џимеј

edvaj mozam so homeland da ja sporedam.. kakvi breaking bad so zborite..

kvalitetna serija, stom ne zdosaduva uz gledanje maratonski.

nemam nekoi posebni vpecatoci, nema kvalitetna muzika, nema kvalitetni dijalozi, standard gluma i ok prikazna za nekoj so go interesira toa... so bi rekol ike ne mine za site

7/10 so realnobe visoka ocena

Две изгледав и ме заинтересира. Овој што го глуми Ескобар ми е многу погоден за улогата а и квалитетно глуми. Има некој интересен смирк полн со цинизам/злоба/его/штоидае, ѕвер е.

Многу е јака латиното од True Detective, ме подсеќа на Алба само е поубава и позгодна.

Ми се свиѓа, прејака приказна раскажува за да не чини.

баш прееска гледам торент излегол и оп тема на форумов најдов. Ќе следат импресии по довршување на TWD. :D

Изгледав 4 епизоди и според мене -Премногу брзо се одвива дејството, што е за пофалба. Исто така нема драма елементи у серијава. Исто така голем плус од мене. Сега за сега - одлична серија, нема многу замарање, има малце хуморче, има некои реални снимки од правиот ескобар, и нема тупење.
Сеа гледам дека ќе има и 2ра сезона. ТОП!
(очекувам у втората сезона да има повеќе за неговиот пад)

Ми се свиѓа ептен.
Јако е елаборирана приказната околу Ескобар од нарација до самата структура на серијата со солидна детализација.
Wagner Moura e перфектен за улогава, страшно добро го портретира Ескобар!
DEA агентот е исто така солиден, и јака еволуција има од лов на ситни ганџа дилери што бегаат по апостолки до закана за Medelin картелот, јако ја изработува таа еволуција.

А мислам дека не иде да се споредува со Breaking Bad бидејќи сепак Breaking Bad е фиктивно дело каде што на продуцентите им се скроз одврзани рацете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom