Помош, софтверски проблеми и совети

G

garthok

Гостин
Ми треба програма за спојување видео фајлови и правење на менија, пример како објаснување некое и онака да искочи со звук, значи ништо помпезно ко Вегас, онака со готови темплејти. И по можност open source

tsv

Член од
24 август 2015
Мислења
3
Поени од реакции
13
како да исклучам демо режим на таблет acer iconia b1

»gêlê«

Delete!
Член од
17 декември 2010
Мислења
254
Поени од реакции
77
Please follow the below mentioned procedure to disable Demo Mode in Acer Iconia Tablets.

Tap on Apps in home screen – SettingsStorageInternal StorageApps – Scroll down and Identify “Demo Video Application” under the apps list .

Tap on Clear Cache and tab on “Disable”, Ignore the warning message.

Note: Cust may see the “Demo mode” icon in the homescreen, however it wont bringup Demo Video

Regards

Во првиот google reserach! :)

• Ми се допаѓа
Reactions: tsv

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.875
Windows 7
Build 7601

Чаре некое да го тргнам црниот десктоп? Порано знам дека средив за месец дена со некоја финта од гугл, ама ме мрзи да ја барам сега.....

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Windows 7
Build 7601

Чаре некое да го тргнам црниот десктоп? Порано знам дека средив за месец дена со некоја финта од гугл, ама ме мрзи да ја барам сега.....
Daz loader 2.2.2 ке направиш унинстал рестарт па одново инсталл па рестарт

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.875
Daz loader 2.2.2 ке направиш унинстал рестарт па одново инсталл па рестарт

Го инсталирав само финтава е шо сега нејчи да се крени виндовсо. Пишувам од друг компјутер. Онака црно си стој и трепка едно цртиче. Чаре :)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Го инсталирав само финтава е шо сега нејчи да се крени виндовсо. Пишувам од друг компјутер. Онака црно си стој и трепка едно цртиче. Чаре :)
Пробај преку сејф мод да влезеш

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Не сака да се пушти на f8. Само f2 менито ко да се отвора, другото јок..
Толку му било изгледа ке мора да правиш формат :) спушти си windows 10 и инсталирај го или па windows 7 па ке го активираш со daz

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.875
Ај нека ми прати некој во порака исправен торент од Windows 7, x32 iso.

Со туторијалов ќе правам бутабилно USB оти не чини читачот.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ај нека ми прати некој во порака исправен торент од Windows 7, x32 iso.

Со туторијалов ќе правам бутабилно USB оти не чини читачот.
Нема пореба со тоа да правиш ботабилно спушти го Rufus и само ке го ставиш усб и ке го најдеш iso фајлот и стискаш старт ти пратив и Windows 7

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Здраво. Брачед ми купи лаптоп али треба да се инсталира оеративен систем , го ставам цдто со win 7 местам на прво место бутирање од цд ром али излага нешто од линукс под 1 и под 2 make bootable usb. Линуксот кога ке го оставев идаше нешто root@.. И ако го остсвиш така се исклучува после 15 минути , ме интересира како можам да му ставам win7

Sent from my D6503 using Tapatalk

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Здраво. Брачед ми купи лаптоп али треба да се инсталира оеративен систем , го ставам цдто со win 7 местам на прво место бутирање од цд ром али излага нешто од линукс под 1 и под 2 make bootable usb. Линуксот кога ке го оставев идаше нешто root@.. И ако го остсвиш така се исклучува после 15 минути , ме интересира како можам да му ставам win7

Sent from my D6503 using Tapatalk
при старт уклучи boot menu (F10, F11, F12 или може некое друго F да биде) и одбери да се бутира од цд.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ништо не си одбрал. влези во биосот и намести цд ромот да биде прв стави го цд и сејфувај се што си подесил во биосот рестатирај после ке ти пишува боот фром цд прес ени кеј стискаш било кој кеј и трга возот

Kajgana Shop

На врв Bottom