Девица до прва брачна ноќ

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Епа нели се поразбира дека се чува до брак... како може да проба анал и орал ако не проба прво вагинално..(ебате зборот- сонда)?

Епа кокран погрешно сум те разбрала... норамално дека нема потреба да размисува веќе кога се одлучила на целибат до првата брачна ноќ.. е сега а ако никогаш не дојде до таа фамозна прва брачна ноќ шо прајме тогаш а кокран?
sakas da kazes deka toa ne e mozno?

K

kokran

Гостин
e lusi lu ako ne dojde do prva brakne nok,toa e vece druga problematika,tuka prajme muabet za devojka shto se odlucija za devstvenost se do brak,a slucaj za ne vleguvanje vo brak e druga rabota,ama prashanjeto ti e na mesto i mnogu drzi voda

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.880
Поени од реакции
20.512
sakas da kazes deka toa ne e mozno?

Можно е алекс се е можно денеска... но малку контрадикторно ми звучи, да нејќеш да се плеснеш вагинално, а да го зимаш усно и анално...???? Која е сега тука придобивката неми е јасно...???

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Можно е алекс се е можно денеска... но малку контрадикторно ми звучи, да нејќеш да се плеснеш вагинално, а да го зимаш усно и анално...???? Која е сега тука придобивката неми е јасно...???
da se glumi nevinost,valjda.

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
норамално дека нема потреба да размисува веќе кога се одлучила на целибат до првата брачна ноќ
Епа... баш тоа ми беше муабетот. Не ретки се случаеви кога девојката изиграва светица, пошто не е скината, а лапнала поише од што може да избори.

е сега а ако никогаш не дојде до таа фамозна прва брачна ноќ шо прајме тогаш а кокран?
Краставица? :pos:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.880
Поени од реакции
20.512
da se glumi nevinost,valjda.

И да се мафта со чаршав и заклан петел у раце???
Не благодарам, кој сака нека повели.. бог да чува морници ме лазат од една дешавка иста ваква кај близок роднина, го извадија со цел памет чаршавот и викаа дека била чесна, па петел закалаа, и девојчиња не смееле да гледаат да не неим се познавала крвта и сл глупости... :nesvest:

K

kokran

Гостин
se e prashenje na izbor decki,nikoj ne moze da go menuva mislenjeto necie...a toa so charshavi i slicni gluposti e vece standardno klishe i ne vredi da se praj i muabet za toa....

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
se e prashenje na izbor decki,nikoj ne moze da go menuva mislenjeto necie...a toa so charshavi i slicni gluposti e vece standardno klishe i ne vredi da se praj i muabet za toa....
Неможе да се има мислење што било пред 150 години „во мода„
Сепак денес границата на дефлорација е дојдена на некои 15 години....така да невино многу тешко. Ако најдеш лаки ју, ако не најдеш ручни рад не бега

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
ne veruvam deka moze da se najde nekoja zgodna i nevina,nema logika,ako i nekoja ostanala nevina ne e toa po nejzina vina.tolku ja biva,a ne veruvam deka od sto ne sakala,barem ne vo denesno vreme.ova e moe mislenje.

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Korkan te citam i ova nekako mi zvuci kako co bajkite i prizkanite za pepelaska toj ja deflorira i srekno si ziveea........... a sto ako taa se zaklela na celibat i na kraj za 1 crv ja zela cela svinja so mislis za toa????....:helou:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ме нервира кога ќе прочитам мислења од луѓе на други теми, либерални мислења, како секој треба да го почитува изборот на другите, а во оваа тема сите ги осудуваат и играат мајтап со девиците. Од каде вие знаете, може има девојки кои се чуваат за прва брачна ноќ? И? Треба да им се смееме? Тоа кој што ќе прави со сексот и во сексот, особено кога ќе го има сексот е само и само личен избор. И јас не се согласувам баш со тоа девица до прва брачна ноќ, ама не ја исмејавам идејата, ниту ја нарекувам затуцана, затоа што ако некоја сака да остане девица си е нејзин избор, исто ако некоја лаже, тоа за нејзе си лаже. И за некој што праша погоре: Се мисли на комплетно девица, значи без воопшто сексуално искуство.

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Исти ташак у различно паковање. Некад било прва брачна ноќ, денес е 2-3та средно.. разлика нема, се смениле само односите во општеството. Повторно се работи за истата возраст за прв секс од 16-17 години, само порано на тие години се мажеле, сеа идат у средно/факултет, па кариери а-у.. :)
Сексот е потреба на одредена возраст и јас немам никаков проблем со тоа колку сексуални партнери имала пред мене.. да биде невина до прва брачна ноќ, побогу :nesvest:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Абе, секоја со своите желби и принципи. На некои им значи тоа ако се воздржувале толку долго за да испадне магично на прва брачна ноќ. :) Јас, никогаш не сум имала такви идеи, а и касно е сега... :icon_lol:

Го сметам за нелогична ствар, зошто компатибилноста во кревет е една од најважните (ако не и најважната) работа што секоја здрава врска мора да ја има како среќно би опстоила. :) Па според тоа, ризик јак е без основа да бидеш убеден дека моментот што и двајцата го чекате толку време ќе испадне фантастичен, зошто може сексот ич да не ти се погоди, па цел живот (или барем до разводот, кој веројатно брзо ќе настапи) да бидеш сексуално незадоволен поради „девица до брак“ одлуката.:)

Баталете вие љубов, доверба и се тоа; теренот мора да се испита пред да потпишете пред матичар дека ќе го купите земјиштето. :)

Освен тоа, не знам колку денешни мажи би се сложиле да ја чекаат девојката дури до брак за да бидат интимни со неа...

Плус, сексот е ултимативно задоволство бре, зошто некој свесно би се лишувал од него до одредени рокови, не ми е јасно. :icon_lol:

Член од
24 септември 2008
Мислења
450
Поени од реакции
14
Абе, секоја со своите желби и принципи. На некои им значи тоа ако се воздржувале толку долго за да испадне магично на прва брачна ноќ. :) Јас, никогаш не сум имала такви идеи, а и касно е сега... :icon_lol:

Го сметам за нелогична ствар, зошто компатибилноста во кревет е една од најважните (ако не и најважната) работа што секоја здрава врска мора да ја има како среќно би опстоила. :) Па според тоа, ризик јак е без основа да бидеш убеден дека моментот што и двајцата го чекате толку време ќе испадне фантастичен, зошто може сексот ич да не ти се погоди, па цел живот (или барем до разводот, кој веројатно брзо ќе настапи) да бидеш сексуално незадоволен поради „девица до брак“ одлуката.:)

Баталете вие љубов, доверба и се тоа; теренот мора да се испита пред да потпишете пред матичар дека ќе го купите земјиштето. :)

Освен тоа, не знам колку денешни мажи би се сложиле да ја чекаат девојката дури до брак за да бидат интимни со неа...

Плус, сексот е ултимативно задоволство бре, зошто некој свесно би се лишувал од него до одредени рокови, не ми е јасно. :icon_lol:

Potpolno se soglasuvam so tebe. A i ednas se zivee, da ti ebam zivotot ako ne si go prais merakot.

Kajgana Shop

На врв Bottom