Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.408
Поени од реакции
25.287
Те разбирам дека ти се поинтерсни натпреварите на Милан каде што губат од Аталанта и Сасуоло :kuracc:
Тие се интересни исто така, а мене лично најинтересен натпревар ми беше еден на Алијанц арена, не знам дали се сеќаваш, 0-2 заврши. :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
И на Баерн нападот е слаб пошто Бадштубер е константно повреден, Данте е лабилен а Лам игра у средина плус и таму Хави Мартинез е цело време повреден.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.402
Поени од реакции
26.391
Тие се интересни исто така, а мене лично најинтересен натпревар ми беше еден на Алијанц арена, не знам дали се сеќаваш, 0-2 заврши. :D
Верувам дека и на фановите на Аугзбург им бил најинтересен натпревар победата на Аугзбург на Алианц Арената во месец мај. Ќе ја зборуваат таа победа со години.

Член од
23 февруари 2010
Мислења
626
Поени од реакции
1.317
Не само што се знае дека ќе си оди, туку и ќе дрпнат 80+ милиони, ќе си го надоградуваат тимот.:D Ќе си дрпаат пари од стадионот, ќе вложуваат во играчи...

Додека за другите ќе важи ФФП правилото, ќе играат на стадиони од Бенито Мусолини...
Abe se ubavo toa so ke lapnat za Pogba 80+ milioni ama i Juve go naucija deka ima pari sega i nema vise kupuvanje igraci na 25 godini isplata kako stanben kredit preku stopanska so 2ca ziranti i najniska kamatna stapka,primer ti e ovoj alek sandro,draxler.Nema taka lesno da lapaat igraci ke mora i oni da kesiraat.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.319
Поени од реакции
5.989
Abe se ubavo toa so ke lapnat za Pogba 80+ milioni ama i Juve go naucija deka ima pari sega i nema vise kupuvanje igraci na 25 godini isplata kako stanben kredit preku stopanska so 2ca ziranti i najniska kamatna stapka,primer ti e ovoj alek sandro,draxler.Nema taka lesno da lapaat igraci ke mora i oni da kesiraat.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Алекс Сандро е платен на 3 годишни рати. Сега почнуваат скоро сите клубови да го применуваат тоа плаќањето на рати, ама факт е дека Марота е пионер во таа работа. :)

За Дракслер, Јуве си даде понуда од 19 милиони + 10 бонус (бонусот ќе се активира ако е повикан на одреден број натпревари, поточно ако е здрав). Едноставно, со потенцијал на injury prone играч, оваа понуда е добра. Колку треба да дадат за играч со ваква историја на повреди минативе 2 сезони? 100 милиони?

А за финансиите, Јуве секогаш имал пари, фамилијата Ањели е во ТОП 15 најбогати фамилии во Европа, но никогаш во својата историја не расфрлал непотребно пари (нормално, ги одземам годините каде неспособниот Секо расфрлаше по Мело, Диего и Амаури).

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Алекс Сандро е платен на 3 годишни рати. Сега почнуваат скоро сите клубови да го применуваат тоа плаќањето на рати, ама факт е дека Марота е пионер во таа работа. :)
Има негде официјално кај што пишува дека Марота е првиот човек у историјата на фудбалот што договорил исплата на играч на рати?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Има негде официјално кај што пишува дека Марота е првиот човек у историјата на фудбалот што договорил исплата на играч на рати?
Марота е еден од најдобрите ако не и најдобар во својата работа.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.790
Поени од реакции
17.723
Еве ја листата на ФОРБС за Италија .
http://www.forbes.com/billionaires/list/#version:static_header:position_country:Italy

Треба Giovanni Ferrero да купи некој тим , огромно богатство има .
А шо мислиш кој ја финансира Сампдориа од каде толку пари. Газдата на Сампдориа е Mасимо Фереро )

Сеа следни шо ќе потпишат се Бербатов, Балотели ќе пробат да го купат исто :)

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.767
А шо мислиш кој ја финансира Сампдориа од каде толку пари. Газдата на Сампдориа е Mасимо Фереро )

Ау не знаев дека бил во Сампдориа, па овој има моќ да направи класа тим , ама со Бербатов и Балотели не . :)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Ау не знаев дека бил во Сампдориа, па овој има моќ да направи класа тим , ама со Бербатов и Балотели не . :)
е сеа ти па Меси и Роналдо да не сакаш да ги донесе за да има класа тим, па Балотели, Бербатов се играчи кои би требало добро да се вклопат во тимови како Сампдорија.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940

Не.

Овај е филмаџија. Мислам дека нема везе со другите фереровци.
Инаку другите фереровци мислам дека имаја некоб спонзорски договор со Јуве пред некое време. Со надеж дека можи ќе земат некоја акција ама засега немасм новости слушнато.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom