od srce ti blagodarambravo drugarce, so sreka da ti e !!!! toj so si probva i ke si dobie!
od srce ti blagodarambravo drugarce, so sreka da ti e !!!! toj so si probva i ke si dobie!
Jas cekav 4,5 meseci[DOUBLEPOST=1439816584][/DOUBLEPOST]Dali nekoj moze da mi kazi sto dokumenti treba da nosam koga ke go podigam ukazot t.e drzavjanstvoto. Nekoj sto bil ako moze da mi odgovori. Mozi i vo poraka da mi pisi. Pozdrav[DOUBLEPOST=1439816621][/DOUBLEPOST]Dali nekoj moze da mi kazi sto dokumenti treba da nosam koga ke go podigam ukazot t.e drzavjanstvoto. Nekoj sto bil ako moze da mi odgovori. Mozi i vo poraka da mi pisi. PozdravDali znaj nekoj koga ke poddaj dopolnitelni dok za kolku vreme se razgleduvaat ili nema pravilo poso gleam sekoj razlicno iskustvo ima...Odnesov vo petoko krstenica od bg egzarhija (1943 god) i izvodi za povrzuvanje prevedeni i legalizirani
Statijata si nema blage veze...celata e spekulacija
Poddrzi go mislenjeto so dokaz ne so zborovi, pred toa i procitaj go proektot za promena na zakonotStatijata si nema blage veze...celata e spekulacija
Ne me svajkaj pogresno daj boze da ispadne taka ama zborot mi bese sto statijata ne go tolkuva zakonot(seuste neznaeme za sigurno kako kje go protolkuvaat zakonot i dali stvarno kje moze samo so potvrda da se vadi drzavjanstvo) tuku se osvrnuva na nekojsi tip sto imal emisija u bugarija i sakal site makedonci da se bugari...Poddrzi go mislenjeto so dokaz ne so zborovi, pred toa i procitaj go proektot za promena na zakonot![]()
Isprati email do arhiv so tocni podatoci - ime, prezime, datum na radjanje, mesto, godina koga bil vojnik, kade sluzel vojska, vo koj voena edinica i nesto slicno i ce ti ispratat dokument so koj sto posle ce mozes da apliciras.Zdravo na site
Bi sakal da prasam za iskustvo dokolku nekoj znae. Jas sum Rom, dedo mi ima sluzeno za Bugarska vojska no nemam nikakov dokument.
Kakvi se sansite da zemam BG pasos? Fala unapred.
се согласувам и се е точноIsprati email do arhiv so tocni podatoci - ime, prezime, datum na radjanje, mesto, godina koga bil vojnik, kade sluzel vojska, vo koj voena edinica i nesto slicno i ce ti ispratat dokument so koj sto posle ce mozes da apliciras.
Od ona sto citam na forumov, site so takvi dokumenti, dobivaat proishod i drzavjanstvo. Ne sum posrednik i ne znam tocno, ali po nekoja logika ako sluzel vo BG vojska e dovolno kako dokument za da mozes da apliciras za BG drzavjanstvo. Na dokumentot ne pisuva deka bil rom, tuku deka sluzel BG vojska.
Кога бараше документ од Велико Трново, ти го дадоа документот без проблем? Јас имам дедо починат е таму, а немам тука никаков документ од него и треба да вадам од Велико Трново.Имам и југословенска но јас успеав да го најдам дедо ми во архивот Велико Трново
Ми рекоја дека доволно е тоа и книшката дека не ми требала и не ја поднесов
мислам дека иако е југословенска треба да ти заврши работа