Рада Манојловиќ

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум јазична полиција или ситничар за вакви работи, но тоа пеачка во воведниот пост боли едноставно. Дури и повеќе од фактот што некој решил да отвори ваква тема.

5c102b124fc984cfee9e597f52e05b02.jpg

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Shto ima razlika megju ovaa I Akira?
Мислиш меѓу Рада и Аса Акира? И двете беја здробени на почетокот, ал сеа од ко се опраени тро, оваја Акира мислам дек јај јајт во секој поглед.
:D

Рада Манојлович е дефинитивно вистинска пејачка. Убава е, а и има одличен глас, за разлика од некои други пејачки. Песните и се хит, но во живо настапите не ги прави којзнае што.

Има добри песни................, Мешај мала, Алкотест, Маракана, Глатко се едни од песните што на мене така повеќе ми се свиѓаат. За гласот да не збориме................., има боја на гласот една од најдобрите на Балканов што се однесува до тој вид на музика.

Иначе еве го и видеото каде отворено збори за препреките во нејзиниот живот, каде спомнува и за случувањата/болеста на мајка и...

Во доба на интернет, да користиш такви оправдувања е во најмала рака смешно.

Јас не слушам таква музика, затоа не ги следам тие горе споменатите пејачи.;)

Поентата ми беше, дека откако овие земаа да го пренесуваат звезде гранда, се посраа од рекламирање на тие нови пејачи.
Сега и сител ги земал звезде пинки, има да не убијат од тие нови турбо фолкери,
ми се чини за две-три години ќе ги манат и турските серии, само вакви турбо-фолкерски емисии ќе има.:kuracc:

Да се разбереме таквите како Шабан, Илич, Брена.... и останатите стари фолкери се слушаат и стварно имаат добри песни.:Кезец:

Сунгерот пишал дека Рада имала добри песни, има не викам дека не се лоши ама не се за забава, не можеш со нив да седнеш у кафана и да пиеш како што треба.:pijani:

Ти ја сфаќам поентата у потполност ама олабавете малце, озбилно, никој не ве тера да ги листате темиве, остајте не нас што ни се добри пичкиве да си ги гледаме и да си постираме слики :Р Па не е темава за квази раперот Џус па да јадете гомна да го ебам :Д

Да бе само на тебе да ти течат лиги!:P:)

Чим не почувствував активирање на нагонот, не ја бива. Џабе толку голотија. Ко маж е да ибам фацата грубјанска. :несвест:

на мене појака артистка ми е Маца

аминувана е и од Сатанот на 0:13

имаше и едно видео од шоуво многу беше актулно по нетот од истава како стенка на увото на еден.

бреј, и за оваа тема да отворите нема да е лошо

Ејј фонтана како нашата на сред плоштад и брод имало,
мислам дека почнувам да сфакам од каде им идат идеите на нашиве архитекти (политичари).

Јас не слушам таква музика, затоа не ги следам тие горе споменатите пејачи.;)

Поентата ми беше, дека откако овие земаа да го пренесуваат звезде гранда, се посраа од рекламирање на тие нови пејачи.
Сега и сител ги земал звезде пинки, има да не убијат од тие нови турбо фолкери,
ми се чини за две-три години ќе ги манат и турските серии, само вакви турбо-фолкерски емисии ќе има.:kuracc:

Да се разбереме таквите како Шабан, Илич, Брена.... и останатите стари фолкери се слушаат и стварно имаат добри песни.:Кезец:
Ѕвезди на ова или она се емисии што се продаваат, затоа што допираат до две битни работи.

Емисии од таков концепт успеваат сегде во свет. Продаваат надеж. Даваат шанса на “обичниот човек“ да го покаже неговиот талент пред општеството. Кајмакоски беше типичен пример за тоа. Продаде приказна за обесправен човек, на кој никој не му го препознал талентот, па морал да заврши во Виена, и прошета до победа. После таа приказна тој веќе немаше конкуренција таму. Дури и како општество почнавме да се прашуваме каде сме погрешиле, како никој не го видел. И еве сме денес, каде е Даниел? Сними некој албум, направи нешто? Ништо од тоа, му успеа само еднократно да продаде надеж.

Овие српскиве турбофолкерски дополнително кокетираат и со ниските страсти. А комбинација од ниски страсти и продавање на надеж е непобедлива. Дотичнава за која е темата е баш тоа. Иде од некоја последна српска дупка, плус е разголена 90% од времето. Нема борба против тоа. Или што би рекол Александар Вучиќ, кога го прашаа дали неговото интервју ќе биде погледано од емисијата на Кесиќ „секако дека не, Кесиќ е духовит и популарен, ама сите ќе изгубиме од Парови и од пинковите аудиции“. :D
Сунгерот пишал дека Рада имала добри песни, има не викам дека не се лоши ама не се за забава, не можеш со нив да седнеш у кафана и да пиеш како што треба.:pijani:
Сунгерот е Бог, и тоа што ќе го каже не се дискутира, само се зема за точно без преиспитување!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom