Рада Манојловиќ

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување
Рада не е мејнстрим ко Рејдиохед. Добрите уметници не се експлоатирани од капиталистичкиов систем и не се форсирани само пошто тинејџери ги слушаат. Затоа Рада не е популарна ко Рејдиохед, а тоа воопшто не е негативна, туку баш напротив позитивна работа. Оние кои разбираат што е вистинска музика се малцинство во денешното општество, па затоа таа останува препознаена само од вистинските љубители на музиката.

Квалитет > Квантитет. Во спротивно најголеми музичари на денешницава ќе беа Џастин Бибер, Иги Азалеа и Рејдиохед.
Ја ти тврдам дека оваа е далеку од квалитет во музика , а за меинстрим дека се Редиохед се далеку од меинстрим , и глупаво е да ги ставиш во колона со Џастин Пипер и Иги која и да е види да видиш колку гледаност има Џастин Пипер а колку Редиохед , ја се кладам дека ти една песна немаш слушнато од Редиохед незнаеш со колку труд се правени песните и слично така да..

Ја ти тврдам дека оваа е далеку од квалитет во музика , а за меинстрим дека се Редиохед се далеку од меинстрим , и глупаво е да ги ставиш во колона со Џастин Пипер и Иги која и да е види да видиш колку гледаност има Џастин Пипер а колку Редиохед , ја се кладам дека ти една песна немаш слушнато од Редиохед незнаеш со колку труд се правени песните и слично така да..
Кога више ја спомна храброста. Рада првиот пат кога се пријавила на Ѕвезде Гранда испаднала уште во првите кругови. Дури по неколку години собрала храброст повторно да се пријави, а нејзиниот талент и обезбедил второ место. И од тоа второ место успеа да направи блескава кариера.

Ако тоа не е труд и храброст заслужен за почит, не знам што е.

Oва србиве со песниве ми се безвезе. Немам ништо против ваква музика и јас знам понекогаш да слушам вакви песни иако ич не ги сакам ама текстовиве во 99 % од песните се спомнува алкохол, диско, секс, пијанство, раскинување.. а музиката мора да е некој dance ритам или ако е балада да е до срце тужна. Пеењето мора еден збор да има влечење до задутре (бетер од индиска серија)
Пример пее
Не желим више ништа сњом ал у срцу си ми и затоа сада пијем да те бржееееееЕЕеЕеЕееЕЕЕ заборавииииииииииииИииИиИИИм.

текстов го измислив, не сум чул до сега текст ваков само беше пример колку да потенцирам колку тоа им трае еден збор у пеење и дека текстовите им се сечење вени.

Имаат ли овие Гранд, и другиве поп фоклери песни некој позитивни.

Инаку, „секоја чест“ на „Звезде Гранда“. Таков квалитет на пеачи и жири нема ни „у Београду“.

За жал сме кога нивото ни дојде „Звезде Гранда“ да ни значи ептен „у животу“. Кога бев помлад (време на ЈУ), мислев дека младите генерации по распадот на ЈУ ќе ги отфрлат овие петпарачки пеачи, песни... Но, за жал, младите генерации уште повеќе навлегоа во нив, немајќи поквалитетни избори, но секако, тоа не е оправдание... Уште па кога во жирито ќе се „истопори“ Јелена Карлеуша, па уште дава „стручна анализа“ на настапите на пеачите. Какво понижување да ме оценуваат Карлеуша, Шаулич... завивачи како индијци.

Radmila-Rada-Manojlovi%C4%87-670x954.jpg

Oва србиве со песниве ми се безвезе. Немам ништо против ваква музика и јас знам понекогаш да слушам вакви песни иако ич не ги сакам ама текстовиве во 99 % од песните се спомнува алкохол, диско, секс, пијанство, раскинување.. а музиката мора да е некој dance ритам или ако е балада да е до срце тужна. Пеењето мора еден збор да има влечење до задутре (бетер од индиска серија)
Пример пее
Не желим више ништа сњом ал у срцу си ми и затоа сада пијем да те бржееееееЕЕеЕеЕееЕЕЕ заборавииииииииииииИииИиИИИм.

текстов го измислив, не сум чул до сега текст ваков само беше пример колку да потенцирам колку тоа им трае еден збор у пеење и дека текстовите им се сечење вени.

Па тоа е најубавата страна од животот, алкохол, љубов и секс, се пее она што те правело најсреќен. Нема сигурно да пее „јуче прочитала сам три книге, па онда смо јели плескавице код Седмице“.

Пример пее

Тоа ...ееееЕеееееЕЕееееее............., во некој од зборовите во песната ако е како што треба испеано има улога на украс или што би рекле трилер. Така да песните се супер, но тоа што не се за твој вкус, тоа е сосема друго.

Тоа ...ееееЕеееееЕЕееееее............., во некој од зборовите во песната ако е како што треба испеано има улога на украс или што би рекле трилер. Така да песните се супер, но тоа што не се за твој вкус, тоа е сосема друго.
Да и во Soul, Jazz, Pop, House, Rap и ред други жанрови го има тоа ееееЕеееееЕЕееееее ама некако подобро е испеано. Јас не сум тип што се ограничува на еден стил на музика. Од мал сум сакал да слушам се и сешто oд жанрови, па и турбофолк или како и да се вика тој жарн, но секако да има пријатен текст и музика кој моето уво и мозок може да ја поднесе,

Исклучок има некој тип песни на Шабан, на Душко Кулиш, Ана Бекута, Саша Матиќ, Милан Станковиќ, Цеца, Саша Ковачевиќ, Северина, Кеба... кој ете на тенка ивица се да можам да ги поднесам и до некаде ми се допаѓаат.

Иначе некој од тука пеачи и пеачки што ги спомнав секако не се турбофолкери но тука некаде се со нивниот стил.

Не го спомнувајте името Редиохедовско залудно!
Толку :D

Рејдиохед=Рада close enough :tapp::pos:
ХАХАХАХАХАХАХА

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom