Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знам што подразбирате под скапо, мене ми беа нормални цените како за сезона, па и општо, не е поскапо од скопје, али па и е туристички центар. Е сега некои други работи што не ги бива, не ги бива...
ubav grad,no realno i skap
barem na leto
Охрид воопшто не е скап, дури поевтин е од Скопје.
Единствено некое овошје и зеленчук на пазарот во Охрид се поскапи, како охридските патлиџани и пиперки, како и бостанот.
Охридските плати се дупло помали од Скопје. Во Охрид саглам плата е околу 12-15к, во Скопје 18-22к.
Де бре, охридските административци, банкари и други професии земаат исти плати како и скопјаните.
Да ама Скопје има 200к администрација, Охрид има 5к. Приватниот сектор е ептен отепан, луѓе работат за 8-12к денари.
Во кои охридски фирми работаат тие високо образовани луѓе ?И во Охрид работниците земаат 12-18 к. денари. Секако, има и поплатени професии, лугето со високо образование имаат и поголеми плати.
И во Охрид работниците земаат 12-18 к. денари. Секако, има и поплатени професии, лугето со високо образование имаат и поголеми плати.
ye... тиквиДе бре, охридските административци, банкари и други професии земаат исти плати како и скопјаните.