Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам што подразбирате под скапо, мене ми беа нормални цените како за сезона, па и општо, не е поскапо од скопје, али па и е туристички центар. Е сега некои други работи што не ги бива, не ги бива...

Јадење многу скапо а и некој работи стварно се претерани цените

Не знам што подразбирате под скапо, мене ми беа нормални цените како за сезона, па и општо, не е поскапо од скопје, али па и е туристички центар. Е сега некои други работи што не ги бива, не ги бива...

Убо кажано санкир нешто цветат во државава, исти лајна сме, не сме криви ние народов колку што сме глупи, ради поединци патиме од коа не заздале да се викаме Македонци или како и да сме се викале или ќе се викаме во иднина. Проста раја сме али издржлива, коа ќе дојт крајот на светот нас најлесно ќе ни е.

Пошо се одалечив малце од муабетот, не мојте да очеквите да дојте Охрид на одмор а да плаќате како да сте излезени во дискотека во Штип. Каков таков, се сметат за туристички град со какви такви туристи. Е сеа лето е, секој пробивт да напрајт пари за да ја презимит зимата, вие сте во туѓ град, и лесно мојте да зацапате во некоја крчма/див таксиста/лажен наплаќач за паркинг и уште не знам што друго, со што после тоа имаме незадоволни гости и забелешки. Ендемски видој имат сегде, е проблемот е шо налето од сите страни се збирет во Охрид и настанвит хаос и глобално гледано Охриѓани го јадат најголемиот стап дека не ги бивало (можит заслужвет да), али дека сме биле скапи и праење споредби со други градови во Македонијава или Грција и Албанија е нешто што најмногу го мразам и замервам.

ubav grad,no realno i skap
barem na leto

Охрид воопшто не е скап, дури поевтин е од Скопје.
Единствено некое овошје и зеленчук на пазарот во Охрид се поскапи, како охридските патлиџани и пиперки, како и бостанот.

Охрид воопшто не е скап, дури поевтин е од Скопје.
Единствено некое овошје и зеленчук на пазарот во Охрид се поскапи, како охридските патлиџани и пиперки, како и бостанот.

Охридските плати се дупло помали од Скопје. Во Охрид саглам плата е околу 12-15к, во Скопје 18-22к.

Охридските плати се дупло помали од Скопје. Во Охрид саглам плата е околу 12-15к, во Скопје 18-22к.

Де бре, охридските административци, банкари и други професии земаат исти плати како и скопјаните.

Де бре, охридските административци, банкари и други професии земаат исти плати како и скопјаните.

Да ама Скопје има 200к администрација, Охрид има 5к. Приватниот сектор е ептен отепан, луѓе работат за 8-12к денари.

Да ама Скопје има 200к администрација, Охрид има 5к. Приватниот сектор е ептен отепан, луѓе работат за 8-12к денари.

И во Охрид работниците земаат 12-18 к. денари. Секако, има и поплатени професии, лугето со високо образование имаат и поголеми плати.

И во Охрид работниците земаат 12-18 к. денари. Секако, има и поплатени професии, лугето со високо образование имаат и поголеми плати.
Во кои охридски фирми работаат тие високо образовани луѓе ?

Охрид како град е прекрасно место општо за еднодневна посета а исто така и за одмор. Има места каде цените навистина се пренапумпани но има и пријатни места каде што можете нормално да седните да јадете а сепак да не ве олесни во џебот премногу ама во просек секаде се 5-10+/- за разлика од другите градови што е нормално бидејќи е туристичко место.

П.С Би ви препорачал да го посетите Лагадин.

Будала си бе? Кој работник во Охрид земат 18к, јас лично познавам луѓе шо работет за 9-10к, какви 18 иљади ....

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
Зато овај период од 29 јули до 8ми август фаќам магла од градов, неможам да го поднесам.. И уште нешто, како би се идет на сите овај период во Охрид неможам да разберам, Охрид е убајна за уживање ко ќе немат гужви пример кун 15 јули или после 1ви септември..

ye... тикви
мајка ми работи во болницата ( да кажеме не е администрација али пак по државна капа) во Охрид. Исто работно место во Скопје земаат 10к плус исто во државните болници...

Дали има...
нема нема, не ќе се роди поглупо створење од охриѓанче
-----------------------
абе абдали, карта се плаќа на влез некаде(поточно секаде): на театар, музеј, на мост, стадион и.т.н.
а не на излез бре токмаци како кај вас,кој ли дибек ја донесе таа одлука за таму кај вас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom