Sakam da prasam dali izvodot koga ke se podnesuvaat dok.za drzavjanstvo treba da bide ne postar od sest meseci?
Ili nema vrska toa[/q
treba nov izvod ne postar od 6 meseci
Sakam da prasam dali izvodot koga ke se podnesuvaat dok.za drzavjanstvo treba da bide ne postar od sest meseci?
Ili nema vrska toa[/q
treba nov izvod ne postar od 6 meseci
Друже постојат историски факти за кои можам да дебатирам со секого...Второ Груевски ако пати јас сум Роберт Де Ниро, а ако си иде јас ќе бидам најсреќен.!Да највеќе пати Груевски и неговата тајфа. А те гледам дека си млад и сеуште немаш оформено семејство, па кога ќе го оформиш дури тогаш ќе сватиш. И трето од каде си толку сигурен која историја е вистина. Се што се слави во Македонија се слави и во Бугарија ама баш се.
eve i jas da ti kazam nesto brat mi e sofer pred 3 god. vozese vo svedska so mk pasos i se bese ok. togas site vadea bg padosi toj ne sakase da slusne ( golem patriot bese) lani site so mk pasosi si dojdoja doma i eve cela godina si sedi doma so kamionot 5 turi nema napraveno oti vo mk se znae koj gi zema turite tie sto imaat po 5-6 kamioni. E sega maki maci da ivadi bg pasos so posrednici sto go lazat i neznam kolku pari ima daeno za da izvadi pobrzo. zatoa nemoj da pisuvas gluposti koga mozese brat mi da go smeni mislejneto sto da kazam za drugite (sekoj so svojata maka) pozdravДа бе да, ептен е поквалитетен Софискиот Универзитет...Како и да е тоа е твој личен став,а мојот е сосема различен.Ако си ти Бугарин тогаш твое си е, мојот пост беше наменет за Македонците што сакаат да се Бугари!
Абе оставете го и продолжете си по темата, не сме дојдени овде за да дискутираме зошто.eve i jas da ti kazam nesto brat mi e sofer pred 3 god. vozese vo svedska so mk pasos i se bese ok. togas site vadea bg padosi toj ne sakase da slusne ( golem patriot bese) lani site so mk pasosi si dojdoja doma i eve cela godina si sedi doma so kamionot 5 turi nema napraveno oti vo mk se znae koj gi zema turite tie sto imaat po 5-6 kamioni. E sega maki maci da ivadi bg pasos so posrednici sto go lazat i neznam kolku pari ima daeno za da izvadi pobrzo. zatoa nemoj da pisuvas gluposti koga mozese brat mi da go smeni mislejneto sto da kazam za drugite (sekoj so svojata maka) pozdrav![]()
Daj boze da mose so novite izmeniIma dosta sto se bez bugarski rodnini citav nazad po forumov. Ne sme sami
а кој би пател од тоа што јас или некој друг конкретно вади ВТОРО државјанство, односно нешто што и самата држава Македонија го дозволува? На кого му се прави штета не ми е јасно? И зошто баш кога се работи за бугарско државјанство сите се возбудуваат толку? Еден другар така, кога му кажав дека планирам да вадам бугарско државјанство, ми изнарече еден куп навреди, ама притоа нагласувајќи дека тој има второ српско државјанство, `ама никогаш не би станал Бугарин`... а која е разликата тогаш?Како сум ситуиран е помалце важно...Работам како келнер и не се срамам. Работата е што го уништувате сето она за што се борел некој далеку пред вас, али таков е нашиот народ...Со среќа нека ви се пасошите, дајбоже да станете директори негде во странство, ама не заборавајте дека ради вашите пасоши индиректно пати некој друг!
Razlikata e sto naselenieto vo makedonija e so ispran mozok od jugoslavija. Na pogolemiot del srbija im e vodic vo zivotot zosto taa e izvor na mizerija a tie najmnogu do tamu mozat da stignat vo zivotot. Da e samo Bugarija problem lesno ke bese tuku problem im se i Hrvatska i Slovenia... ehee sto se imam slusanoа кој би пател од тоа што јас или некој друг конкретно вади ВТОРО државјанство, односно нешто што и самата држава Македонија го дозволува? На кого му се прави штета не ми е јасно? И зошто баш кога се работи за бугарско државјанство сите се возбудуваат толку? Еден другар така, кога му кажав дека планирам да вадам бугарско државјанство, ми изнарече еден куп навреди, ама притоа нагласувајќи дека тој има второ српско државјанство, `ама никогаш не би станал Бугарин`... а која е разликата тогаш?
јас ја разбирам маката...иначе малце рабeve i jas da ti kazam nesto brat mi e sofer pred 3 god. vozese vo svedska so mk pasos i se bese ok. togas site vadea bg padosi toj ne sakase da slusne ( golem patriot bese) lani site so mk pasosi si dojdoja doma i eve cela godina si sedi doma so kamionot 5 turi nema napraveno oti vo mk se znae koj gi zema turite tie sto imaat po 5-6 kamioni. E sega maki maci da ivadi bg pasos so posrednici sto go lazat i neznam kolku pari ima daeno za da izvadi pobrzo. zatoa nemoj da pisuvas gluposti koga mozese brat mi da go smeni mislejneto sto da kazam za drugite (sekoj so svojata maka) pozdrav![]()
Жа кој би пател од тоа што јас или некој друг конкретно вади ВТОРО државјанство, односно нешто што и самата држава Македонија го дозволува? На кого му се прави штета не ми е јасно? И зошто баш кога се работи за бугарско државјанство сите се возбудуваат толку? Еден другар така, кога му кажав дека планирам да вадам бугарско државјанство, ми изнарече еден куп навреди, ама притоа нагласувајќи дека тој има второ српско државјанство, `ама никогаш не би станал Бугарин`... а која е разликата тогаш?
Штета му се прави на Ж - Груевски??јас ја разбирам маката...иначе малце раб
Ж
Нема разлика...според мене ситата грешка ја правите и ти и другар ти...
Ма него лично нека му се направи најголемата штета воопшто не ми е гајле, проблемот ќе го осеќаме ние обичните смртници!Штета му се прави на Ж - Груевски??