Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 мај 2015
Мислења
46
Поени од реакции
34
Јас имав времена лична карта од Шведска додека студирав таму, имам другари кој за време на студиите исто имаа Лични карти времени од Холандија, Шпанија и Романија. На никој од нас таа лична карта не ни важеше надвор од државата во која бевме. Така што повеќе од сигурно е дека немаш право да седиш со таа времена лична карта надвор од бугарија подолго од 3 месеци. Мислам ти можеш да останеш ама веќе се водиш како на црно да си останат и ако те фатат може да добиеш забрана за влез во ЕУ на подолг период, а ако направиш таква глупост сигурно нема да ти одобрат бугарско граѓанство после тоа
и мене ми се чудни и нелогични тврдењата на некои луѓе но сепак надежта последна умира :D

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
Молбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ 107 от 2015 година.
Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само след като пропуснете п'рвата резервација.
А што значи ова ?[DOUBLEPOST=1438805456][/DOUBLEPOST]
Ti blagodaram master2014.
Cestito druze koj mesec bese na iterviju. I sto dokumeti imase za poteklo. Pozdrav.

Член од
24 јули 2015
Мислења
98
Поени од реакции
54
Сакам само да ве искритикувам сите што вадите бугарски пасоши, ништо повеќе.
Со среќа да си ги возите колите на нивни таблич тоа е се што ќе ви остане!
Vakvi komentari cuvaj si gi za na drug forum. Ti sigurno si ili dobro situiran da ne mora da vozis koli so BG tablici ili si rabotis nekade vo stranstvo so MK pasos - snajden nekako na nacin sto retko koj go moze ovde od forumov, sekoja ti cest ako e taka . Taka da kuti si i uzivkaj si, a ako ne ti e arno t.e ako ne se pronaogos vo mojov komentar pikni si go MK pasosot pod pernica i sonuvaj za podobar zivot . Nas dali ke ni ostane samo toa da si vozime koli so BG tablici e nas problem-site imame familii za da im pomogneme i zatoa sakame da begame USVET da faneme. Poznavam nekolku prijateli koi ako nemaa BG pasos so platite na obicen rabotnik tuka vo MK nemase more nivnite deca da vidat!!!! Ako da pojdes na more e luksuz da ti IBAM ziveackata... Tie sto treba da bidat najgolemi patrioti drugarce arno si ziveat ,daleku poarno od site nas .... Go sakam BG pasosot , ako treba i ke se preselam vo BG samo ako toa mi znaci podobar zivot!!!

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Cestito druze koj mesec bese na iterviju. I sto dokumeti imase za poteklo. Pozdrav.
Да се врати побрзо на секој кој посакува.. Интервју незнам кога бев мн одамна 2013.Па на дополнителна 2015 февруар однесов венцаница од дедо и баба и пасош од брат.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Молбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ 107 от 2015 година.
Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само след като пропуснете п'рвата резервација.
А што значи ова ?[DOUBLEPOST=1438805456][/DOUBLEPOST]
Ti blagodaram master2014.
Нема проблем со среќа само ако сакаш образложи го твојот случај како доби гражданство со какви документи со тоа ќе им помогнеш на останатите членови. и за крај што бројче си од прилика и од која година.

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
10xxx e brojceto od 2013 god, na dopolnitelna bev i donesov dokumenti bugarska ,vencanica na dedo,krstenica na majka i kopija na bg pasos od brat.

Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
Ej odi lizi gaz na grujo ili zaev i ne tupi ovde! Nase pravo e da bideme bugari a tebe dali ti se sviga ili ne nikoj ne go interesira. Se gleda deka si proizvod na jugoslavija i smrdis na srboman. Vie ste tie stetnicite na makedonija a nie so bugarite sme eden narod taka da ne kolite tuku idninata ni istanuva
Moze da zboruvas vo svoe ime, a ne vo ime na site clenovi. 90% od nas se tuka oti sakame podobar i po dostoen zivot, a ne deka mnogu gi sakame bugarite. A ako vadis drzavjanstvo zaradi toa sto sakas da bides Bugarin, vednas preseli se tamu, a ne vo nekoja zpadna zemja.

Член од
3 август 2015
Мислења
74
Поени од реакции
66
Moze da zboruvas vo svoe ime, a ne vo ime na site clenovi. 90% od nas se tuka oti sakame podobar i po dostoen zivot, a ne deka mnogu gi sakame bugarite. A ako vadis drzavjanstvo zaradi toa sto sakas da bides Bugarin, vednas preseli se tamu, a ne vo nekoja zpadna zemja.
Pa sto odis da potpisuvas togas deklaracii deka si bugarin po narodnost? i kako kuce da molis? sto ne odis vo nekoja druga drzava da molis za pasos? abe bednik eden ama tie kako tebe se izdavaat tamu pa se cudite zosto ste odbieni na kraj ;)

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
wiksa onaka da znam me interesira sega koga ce mi dadat brojce preku ambasada treba licno da go podignes ili ti go kazuvaat preku telefon pa ti go zapises i si gledas na stranata na ministerstvo na pravosudie i sto ima veze ako ne go zemes vednas brojceto primer mesec dva propusteni i taka se ceka godina dena otprilika za bg drzadjanstvo

I uste nesto dali nekoj go cital zakonot koga ce se izglasa ce se skrati li rokot za cekanje za bg grazdanstvo ili ova e samo za proishod[DOUBLEPOST=1438810947][/DOUBLEPOST]
A ti sto si marsovec apliciras za bg drzavlanstvo se deklariras i kazuvas javno deka si bugarin ( na intervjuto ) i sega op ne vazi ova e da de ce si igraaat so tebe zapamti i ti si bugarin

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
wiksa onaka da znam me interesira sega koga ce mi dadat brojce preku ambasada treba licno da go podignes ili ti go kazuvaat preku telefon pa ti go zapises i si gledas na stranata na ministerstvo na pravosudie i sto ima veze ako ne go zemes vednas brojceto primer mesec dva propusteni i taka se ceka godina dena otprilika za bg drzadjanstvo

I uste nesto dali nekoj go cital zakonot koga ce se izglasa ce se skrati li rokot za cekanje za bg grazdanstvo ili ova e samo za proishod
Небитно е кога ќе го земеш можеш и за 10 месеци исто им е на нив. Зависи мене ми го запишаа зашто јас на врата тој од обезбедување го прашав на поминување од таму бев. Ако се јавиш на телефон веројатно ќе ти го издиктираат.
ПС можеш и директно во министерство да им пратиш маил да им кажеш кога си бил на интервју во кое претставништво. Твој матичен број заедно со барем име и презиме на родителите твои и ќе ти вратат кој ти е бројот :)

ППС те молам научи да тагираш, од премногу квалитетни информации на темава некогаш рипам по милион страни стварно е чудо како до сега ти одговарам на прашањата

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Vakvi komentari cuvaj si gi za na drug forum. Ti sigurno si ili dobro situiran da ne mora da vozis koli so BG tablici ili si rabotis nekade vo stranstvo so MK pasos - snajden nekako na nacin sto retko koj go moze ovde od forumov, sekoja ti cest ako e taka . Taka da kuti si i uzivkaj si, a ako ne ti e arno t.e ako ne se pronaogos vo mojov komentar pikni si go MK pasosot pod pernica i sonuvaj za podobar zivot . Nas dali ke ni ostane samo toa da si vozime koli so BG tablici e nas problem-site imame familii za da im pomogneme i zatoa sakame da begame USVET da faneme. Poznavam nekolku prijateli koi ako nemaa BG pasos so platite na obicen rabotnik tuka vo MK nemase more nivnite deca da vidat!!!! Ako da pojdes na more e luksuz da ti IBAM ziveackata... Tie sto treba da bidat najgolemi patrioti drugarce arno si ziveat ,daleku poarno od site nas .... Go sakam BG pasosot , ako treba i ke se preselam vo BG samo ako toa mi znaci podobar zivot!!!
Како сум ситуиран е помалце важно...Работам како келнер и не се срамам. Работата е што го уништувате сето она за што се борел некој далеку пред вас, али таков е нашиот народ...Со среќа нека ви се пасошите, дајбоже да станете директори негде во странство, ама не заборавајте дека ради вашите пасоши индиректно пати некој друг!

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Како сум ситуиран е помалце важно...Работам како келнер и не се срамам. Работата е што го уништувате сето она за што се борел некој далеку пред вас, али таков е нашиот народ...Со среќа нека ви се пасошите, дајбоже да станете директори негде во странство, ама не заборавајте дека ради вашите пасоши индиректно пати некој друг!
Да највеќе пати Груевски и неговата тајфа. А те гледам дека си млад и сеуште немаш оформено семејство, па кога ќе го оформиш дури тогаш ќе сватиш. И трето од каде си толку сигурен која историја е вистина. Се што се слави во Македонија се слави и во Бугарија ама баш се.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
@ananina Dali se pratis devojko? Dali primetuvas deka ova ti e 10ti pat ist odgovor -"и мене ми се чудни и нелогични тврдењата на некои луѓе но сепак надежта последна умира" ? Se javija korektno, povece lugje i ti kazaa deka toa ne vazi, i ti povtorno ko trlja baba dlan, tvojata gore navedena replika.

Decki, da ne im davame prilika za odgovor-razgovor na site onie koi sto ne razmisluvaat kako nas, naprotiv, so toa sto ce gi ignorirame, da im pokazeme deka prvo se pocituvame sebe si, a vo isto vreme i niv.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom