Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Да највеќе пати Груевски и неговата тајфа. А те гледам дека си млад и сеуште немаш оформено семејство, па кога ќе го оформиш дури тогаш ќе сватиш. И трето од каде си толку сигурен која историја е вистина. Се што се слави во Македонија се слави и во Бугарија ама баш се.
Друже постојат историски факти за кои можам да дебатирам со секого...Второ Груевски ако пати јас сум Роберт Де Ниро, а ако си иде јас ќе бидам најсреќен.!

Член од
16 јуни 2015
Мислења
52
Поени од реакции
60
Да бе да, ептен е поквалитетен Софискиот Универзитет...Како и да е тоа е твој личен став,а мојот е сосема различен.Ако си ти Бугарин тогаш твое си е, мојот пост беше наменет за Македонците што сакаат да се Бугари!
eve i jas da ti kazam nesto brat mi e sofer pred 3 god. vozese vo svedska so mk pasos i se bese ok. togas site vadea bg padosi toj ne sakase da slusne ( golem patriot bese) lani site so mk pasosi si dojdoja doma i eve cela godina si sedi doma so kamionot 5 turi nema napraveno oti vo mk se znae koj gi zema turite tie sto imaat po 5-6 kamioni. E sega maki maci da ivadi bg pasos so posrednici sto go lazat i neznam kolku pari ima daeno za da izvadi pobrzo. zatoa nemoj da pisuvas gluposti koga mozese brat mi da go smeni mislejneto sto da kazam za drugite (sekoj so svojata maka) pozdrav :)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
eve i jas da ti kazam nesto brat mi e sofer pred 3 god. vozese vo svedska so mk pasos i se bese ok. togas site vadea bg padosi toj ne sakase da slusne ( golem patriot bese) lani site so mk pasosi si dojdoja doma i eve cela godina si sedi doma so kamionot 5 turi nema napraveno oti vo mk se znae koj gi zema turite tie sto imaat po 5-6 kamioni. E sega maki maci da ivadi bg pasos so posrednici sto go lazat i neznam kolku pari ima daeno za da izvadi pobrzo. zatoa nemoj da pisuvas gluposti koga mozese brat mi da go smeni mislejneto sto da kazam za drugite (sekoj so svojata maka) pozdrav :)
Абе оставете го и продолжете си по темата, не сме дојдени овде за да дискутираме зошто.

Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
basada treba licno da go podignes ili ti go kazuvaat preku telefon pa ti go zapises i si gledas na stranata na ministerstvo na pravosudie i sto ima veze ako ne go zemes vednas brojceto primer mesec dva propusteni i taka se ceka godina dena otprilika za bg drzadjanstvo

I uste nesto dali nekoj go cital zakonot koga ce se izglasa ce se skrati li rokot za cekanje za bg grazdanstvo ili ova e samo za proishod[DOUBLEPOST=1438810947][/DOUBLEPOST]

A ti sto si marsovec apliciras za bg drzavlanstvo se deklariras i kazuvas javno deka si bugarin ( na intervjuto ) i sega op ne vazi ova e da de ce si igraaat so tebe zapamti i ti si bugarin[/quote]

Не, јас сум албанец, а за доброто на мојата фамилија ќе направам се што можам, па ако треба и бугарин ќе се пишам во некоја си таму декларација. Јавно не сум кажал дека сум бугарин, а тоа што сум и како се чувствувам тоа е мое право и никој не може да ми го одземе, поготово не некои мрсулковци како вас 3-4рица што ве има на форумот, кои појма немате од животот. Дремете пред компјутер и хејтате.

Член од
2 мај 2015
Мислења
46
Поени од реакции
34
@Walkman како прво фала ти што ме следиш но нешто си утнал во броењето :) еднаш јас прашав а сега коментирам и кажувам на некои што не прочитале поназад. Позз друже и продолжи да ги следиш моите размислувања ;)

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Како сум ситуиран е помалце важно...Работам како келнер и не се срамам. Работата е што го уништувате сето она за што се борел некој далеку пред вас, али таков е нашиот народ...Со среќа нека ви се пасошите, дајбоже да станете директори негде во странство, ама не заборавајте дека ради вашите пасоши индиректно пати некој друг!
а кој би пател од тоа што јас или некој друг конкретно вади ВТОРО државјанство, односно нешто што и самата држава Македонија го дозволува? На кого му се прави штета не ми е јасно? И зошто баш кога се работи за бугарско државјанство сите се возбудуваат толку? Еден другар така, кога му кажав дека планирам да вадам бугарско државјанство, ми изнарече еден куп навреди, ама притоа нагласувајќи дека тој има второ српско државјанство, `ама никогаш не би станал Бугарин`... а која е разликата тогаш?

Член од
29 јули 2015
Мислења
15
Поени од реакции
9
:oftopik:
Сакам да ве прашам нешто. Хрватите и Словенците не ви даваат можност за нивно граѓанство?

Член од
3 август 2015
Мислења
74
Поени од реакции
66
а кој би пател од тоа што јас или некој друг конкретно вади ВТОРО државјанство, односно нешто што и самата држава Македонија го дозволува? На кого му се прави штета не ми е јасно? И зошто баш кога се работи за бугарско државјанство сите се возбудуваат толку? Еден другар така, кога му кажав дека планирам да вадам бугарско државјанство, ми изнарече еден куп навреди, ама притоа нагласувајќи дека тој има второ српско државјанство, `ама никогаш не би станал Бугарин`... а која е разликата тогаш?
Razlikata e sto naselenieto vo makedonija e so ispran mozok od jugoslavija. Na pogolemiot del srbija im e vodic vo zivotot zosto taa e izvor na mizerija a tie najmnogu do tamu mozat da stignat vo zivotot. Da e samo Bugarija problem lesno ke bese tuku problem im se i Hrvatska i Slovenia... ehee sto se imam slusano

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
јас ја разбирам маката...иначе малце раб
Ж
Нема разлика...според мене ситата грешка ја правите и ти и другар ти...

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
јас ја разбирам маката...иначе малце раб
Ж
Нема разлика...според мене ситата грешка ја правите и ти и другар ти...
Штета му се прави на Ж - Груевски??

Член од
4 август 2015
Мислења
3
Поени од реакции
12
Ако има админ што ја прати темава, го молам нека ги премести овие последниве неколку страни со безвезални патриотски натегања. Темата е супер што има многу корисни информации во врска со блгарското државјанство. Вака само милион страни се трупаат и битните работи се губат во купот

Член од
5 април 2015
Мислења
7
Поени од реакции
29
Ајде и јас да Ви ја споделам мојата среќа како и претходниот член што добил происход врз база на прв братучед.
Прво и основно би сакал да ви посакам на сите среќа, а воедно да ве охрабрам да си аплицирате со време без разлика кој и што Ви рекол.
И второ мојот случај е следниот: јас аплицирав за происход во јуни со вујко (на мајка ми брат). Денеска видов (можеби и одобриле и порано не знам) издадено удостоверение. Поздрав до сите и се најдобро.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom