Kako i da e se potpisuva deka ti i familijata ti se bugari rodeni vo makedonija sto znaci si bugarin a toj pasos e samo dokument za patuvanje. Nacionalnosta e bugarskaНе од национални???Секоја "чест" ако е од идеолошки!
Kako i da e se potpisuva deka ti i familijata ti se bugari rodeni vo makedonija sto znaci si bugarin a toj pasos e samo dokument za patuvanje. Nacionalnosta e bugarskaНе од национални???Секоја "чест" ако е од идеолошки!
na 11 02 2014 vo ambasasda vo SkopjeКога беше на интервју? И преку посредник беше или како?
А ако сум роден во Швајцарија швајцарец сум?Kako i da e se potpisuva deka ti i familijata ti se bugari rodeni vo makedonija sto znaci si bugarin a toj pasos e samo dokument za patuvanje. Nacionalnosta e bugarska
И мене ова ме интересира... ?Kolku e ova vistina,posrednikot mi veli deka so proizhod moze da se zeme licna karta za postojan prestoj ,dur se ceka za intervju. normalno da se dvizis niz evropa i da rabotis,ako nekoj e upaten vo ova ke moze da mi odgovori.Vi Blagodaram
I mene mi kazaa deka so licna karta za stranec so postojano prebivaliste vo R. Bugarija mozes da rabotis,patuvas,kupuvas vozila i gi upravuvas/koristis i tuka i sekade vo EU bez problem.Jas zatoa vo Juli aplicirav vo Skopje za Viza "D".И мене ова ме интересира... ?
Многу време чекаш, баш ми е чудно, ти поскаувам среќа да си го видиш наскоро бројчето, известувај не доколку има промена. Поздравna 11 02 2014 vo ambasasda vo Skopje
A be brate car si fala na podrska za tie bez blgarski rodnini
Ima dosta sto se bez bugarski rodnini citav nazad po forumov. Ne sme samiA be brate car si fala na podrska za tie bez blgarski rodnini
mnogu posporo odi preku ambasada konzulatna 11 02 2014 vo ambasasda vo Skopje
znaci te primija ako bez zakazan termin?На тие што се двоумат дали преку амбасада или директно во ДАБЧ, да ви кажам дека јас отидов директно во Софија во агенцијата, без предходно закажан термин за доставување на документи, и за 40 дена добив произход и тоа со документи од прв братучед.
Така да, можеби ќе заштедете неколку десетици евра за пат ако одете преку амбасада, но ќе заштедете неколку месеци време ако одите директно во ДАБЧ.