Ауууу не очекува многу јако финале. Сигурно подобро од минатата сезона.
Реално серијава си ја доби посакуваната насока, ама ми изгледа дека многу доцна се случи тоа. Последниве две епизоди искрено не можам да ги разберам од прво гледање, морав да се враќам наназад и сам да носам заклучоци, но некои работи се уште ми се нејасни. Тоа се должи на фактот што имавме 5 филер епизоди, градење на дејствието бавно и во поголем дел од времето неинтересно, за на крај да ми го направат мозокот хаос.
На пример еве би сакал одговор на овие прашања:
1. Кој е човекот што ја однесол Безеридис во шумата, типот што во халуцинациите личече како Боб од Твин Пикс? И што всушност се случило со целата таа приказна?
2. Кој е црнецот што се појави пред Вудроу во тунелот? Тој детектив од '92 кој учествувал во аферата со дијамантите?
3. И за крај, зошто побогу се толку важни дијамантите? Овде би сакал ако некој веќе открил, а мене ми поминало низ прсти, да ми објасни зошто се се врти околу дијамантите.
Мои очекувања за разврската:
1. Жената на Френк ќе го предаде или ќе му ебе матер, се на тоа ми оди. Цела сезона нејзиниот лик ствара некоја нелагодност која мислам дека ќе биде клучен елемент во разврската. Нејзиното минато е споменато многу пати низ разни референци и мислам дека сите значат нешто.
2. Двете деца сираци кои ги спасиле во '92 мислам дека исто така играат клучна улога. Девојчето беше секретарката на Каспер што личеше како малку изгубена (? ако грешам нека ме поправи некој), но што станува со машкото? На крајот на краиштата ништо чудно тој да биде фалконот што пукаше во Велкоро и што стои зад се ова.
Сезонава ме потсеќа на првата сезона од Фарго. Се случи ненадејно, случајно убиство во лошо време за локалните мафии и мислам дека и овде се случи истото. Каспер е убиен од сосема други причини, можеби лични, но сето тоа во многу лош момент кој ги превртува сите коцки.