Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Епa дoбрo тoгaш aј ќе си седимесo Жиру и ќе си гo лaдименa 4тo...
Кaкo бе мaјку му стaрa Кoстa oтиде у челзи, Фaлкao oтиде у јунaјтед лaни пa сеa у челзи, aјде еве и Ел Шaрaвиќегo спoмнaм (мaдa не знaм дaли е клaсичен нaпaѓaч) сaмo зa нaс никoгaш никoј не е дoстaпен...

Акo дaдеш дoбрa пoнудa и недoстaпнoтo стaнувa дoстaпнo, не е некoјa прегoлемa филoзoфијa тoa.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Ел Шарави?
Не следиш често фудбал, нели?

Некои клубови како Реал едноствно немаат потреба да продаваат првотимци освен ако не донесат некој подобар на иста позиција. Тоа ти е уште попроста филозофија. Бензема не мрда никаде летово.
А ако ислите дека играчи како Игуаин, Аубамејанг и Кавани се подолбри од Жиру и би ни донеле ПЛ титула, гадно се лажете.

Ел Шарави?
Не следиш често фудбал, нели?

Некои клубови како Реал едноствно немаат потреба да продаваат првотимци освен ако не донесат некој подобар на иста позиција. Тоа ти е уште попроста филозофија. Бензема не мрда никаде летово.
А ако ислите дека играчи како Игуаин, Аубамејанг и Кавани се подолбри од Жиру и би ни донеле ПЛ титула, гадно се лажете.
Јок, ама глеам дека ти нема тема у која не си експерт па еве може ќе ме подучиш нешто, да не бидам до толку неук ;)

Го бива за асистенции,има добар осет, но тоа не се бара од класичен напаѓач. Најдобрите голови ни се благодарение на него (Џек,Ремзи,Волеите на Подолски). Но за тие асистенции треба да е задолжена средината, не напаѓачот. Кога не и оди на средината, Жиру бескорисен ни е секогаш. Затоа ни треба напаѓач што сам ќе може да си креира шанса.

Нема напаѓач што може сам да си направи шанса, а од останатите тоа се Кун, Роналдо, Меси и Хазард.

За Жиру уште сум убеден дека ненормално го потценувате.

Кејн е интересна опција, ама не глеам како би се остварила. Прво тој не сака, а па и да би сакал за нас цената ќе биде барем 20мил. +

И јас мислам дека Жиру е потценет.
И мислам дека уште го нема покажано најдоброто затоа што неможе да се спои цела сезона со Тео, Озил и Санчез.

Точно не е играч што може сам да направи акција ама ако имаме тимска игра нема да ни треба таков играч. И можеби ни треба подобра опција.

Ама јас не би зимал просек играчи, или би земал некој што е подобар од него (пример Бензема и тоа е дискутабилно, или Ибра), или би земал некој помлад што може да се докаже во иднина, пример Лаказет.

Ама кога гледам дека Абајемујемујанг и Игуаин ги ставате како играчи што може да ни донесат титула ми се повраќа

Ај да речете Агуеро, Суарез, Ибра (стар е), ама такви нема слободни на пазарот.[DOUBLEPOST=1438340853][/DOUBLEPOST]Hehe - http://www.arsenal.com/news/news-archive/20150731/cazorla-and-walcott-sign-new-deals

Јок, ама глеам дека ти нема тема у која не си експерт па еве може ќе ме подучиш нешто, да не бидам до толку неук ;)
Немој да ми се лутиш. :(
Ете, и јас се нервирам зошто Ел Шарави ни се протна низ прсти па отиде на позајмица во Монако, со него титулата загарантирана ќе беше, ама сеа ќе си го ладиме со Жиру.

Тео потпиша, добро е.

Имам многу подолени мислења за нападот, знам дека Жиру има огромни квалитети и јас не го потценувам, но сметам дека не е доволен за титуала, а од друга страна реално согледувам дека во моментов нема достапен напаѓач што ќе може да му конкурира, не е сам работата да се купи како шо кажав претходно па да ни се обвисни бескорисен играч со огромна плата.

Мрсна пара, рамо до рамо со Санчез и Озил, мора да ги оправда овие пари и да му донесе титула на Арсенал во ПЛ/ЛШ, вотевар .:semolam:

Последно уредено:

Кажи ми една добра причина оти да мислам дека сите напаѓачи шо ги сакате би изиграле подобро од Велбек следната сезона ? Само те молам не ми кажувај заради името,класата или зад себе кариерата. Никогаш не знаеш каква сезона следи исто ко за Кејн исто ко за Бас Дос исто ко за Диего Коста итн да не набројувам а ги има илјадници. Сведоци бевме на Фалкао класата...[DOUBLEPOST=1438343659][/DOUBLEPOST]
Како и да гледаш бројчано ни фали уште еден играч,ако сака Венгер да имаме на секоја позиција по 2ца.По крилата сме фул ако Венгер ги смета Велбек и Волкот за крила,што значи напаѓач фали.Ако пак еден од Волкот и Велбек ги смета за напаѓач,тогаш крило треба.:)

Гнабри? Ако не го дадат на позајмица стварно очекувам од детето. А и Венгер не игра со класични крила затоа и Вилшер и Рамзи може да играат ама се тоа е на сила .

Епa дoбрo тoгaш aј ќе си седимесo Жиру и ќе си гo лaдименa 4тo...
Кaкo бе мaјку му стaрa Кoстa oтиде у челзи, Фaлкao oтиде у јунaјтед лaни пa сеa у челзи, aјде еве и Ел Шaрaвиќегo спoмнaм (мaдa не знaм дaли е клaсичен нaпaѓaч) сaмo зa нaс никoгaш никoј не е дoстaпен...

Акo дaдеш дoбрa пoнудa и недoстaпнoтo стaнувa дoстaпнo, не е некoјa прегoлемa филoзoфијa тoa.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Барете класа играч а во тие го ставате Ел Шарави. Овој е цреп невиден-Жиру за овој е Роналдо.
Еве ќе те вратам 2 години уназад. Дали мислиш ако дадевме 70-80м(или колку што дадоа барса) за Суарез Ливерпул ќе го пуштеа кај нас да дојде ??

Колку би коштал Хари Кејн?

За овој треба 100м да дадеме оти ни е во најстариот градски ривал.
Втора работа и овој е како другите, со потенцијал да стане класа напаѓач.

Дај бе изјаснете се што сакате Класа или ПОТЕНЦИЈАЛНА Класа.
Ако е за потенцијална класа играчи точно е има повеќе, ама нели ние баравме класа.
Такви моментало јас не гледам на пазарот.

И незнам зошто толку многу го потценувате Жиру. Лани кога даваше 6кола по ред гол бог го направивте, а искрено и е делеку напреднат за разлика од првата сезона кога дојде кај нас. Мислам дека ако Венгер го одмара и го мењава цело време со Волкот и Велбек дека имаме капацитет за титула.
Единствена критична позиција ми е само позицијата на Кок, јас за таа повеќе се нервирам отколку за напаѓач.
Ајде спремајте се за некој ден играме со Челзи. :icon_lol:

После дилот со Волкот се помирив дека тој ќе ни биде напаѓачкото засилување. Најверојатно Велбек и Окс ќе играат на десната страна, а лево Санчез и по потреба некој од Окс/Велбек(тој што ќе биде резерва). Барем да земе солиден ДМ сега да не имаме кошмари ако ни се повреди Кокелан.

http://www.arsenal.com/news/news-archive/20150731/leah-williamson-signs-new-contract
gun__1438333832_Leah-711.jpg

Кроули и Торал на позајмица во Барнсли и Бирминѓем.

Кажи ми една добра причина оти да мислам дека сите напаѓачи шо ги сакате би изиграле подобро од Велбек следната сезона ? Само те молам не ми кажувај заради името,класата или зад себе кариерата. Никогаш не знаеш каква сезона следи исто ко за Кејн исто ко за Бас Дос исто ко за Диего Коста итн да не набројувам а ги има илјадници. Сведоци бевме на Фалкао класата...
Разликата е што овие се покажале, а Велбек уште го чекаме освен брзината да покаже некој друг квалитет.

Немој да ми се лутиш. :(
Ете, и јас се нервирам зошто Ел Шарави ни се протна низ прсти па отиде на позајмица во Монако, со него титулата загарантирана ќе беше, ама сеа ќе си го ладиме со Жиру.
Не бр срценце мое, кај можам тебе да ти се лутам :love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom