Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Stefan, брат, I don't get it. Му се потсмеваш на Толстој(а) за негирањето на Венгер и компарацијата со АЛегри и сл, а ти му се потсмеваш на Бенитез и го негираш, со истите аргументи на Толстој. Кога, сумирано, Бенитез е далеку, далеку, дааалеку поуспешен менаџер од Венгер.

Според истакнатите аргументи од тука, секако. D
Па според таа логика, Венгер има три лиги, Бенитез има освоено две. Венгер нема европски трофеј, Бенитез има два. Излага дека Бенитез>>>>>>>Венгер по муабетоф :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ја сум крив шо го постирав линкот со изјавата на Мурињо за Бенитез, не очекував ваква дискусија, па се собрале некои итаљани тука мудруваат за англиска лига и тимови.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ја сум крив шо го постирав линкот со изјавата на Мурињо за Бенитез, не очекував ваква дискусија, па се собрале некои итаљани тука мудруваат за англиска лига и тимови.
Испишуваме страници. Они нема да имаат триесе страни до трето коло :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мех, во Аргентина е ама како и да е, циркус невиден. Готов е трансферот, 65 милиони. Невиден фејл :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Да не ја спукале нешто со Ван Гал?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Мех, во Аргентина е ама како и да е, циркус невиден. Готов е трансферот, 65 милиони. Невиден фејл :)
Да де, сигурно не е буквално тоа дека поима немаат кај е, ама целата ситуација е стварно комична. Ко што видов признал и дека Де Геа сака да си оди, ама ете го него уште со тимот. А овој ко што знам се очекуваше да му се приклучи на тимот без разлика дали ќе си оди или не, а он не иде и притиска за трансфер. Професионално :D

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.634
Поени од реакции
7.766
Колку и да е глупаво што играчот бара трансфер , сепак тоа им е најдобро решение , Ди Марија не може да се прилагоди во Англија , прашање како ќе се снајде во Франција , за таква личност одговара само Шпанија каде најкомотно би се чувствувал.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ау Предраже сине мој, си набројал дека свињата има светско клупско првенство освоено, апсолутно неверојатен успех, го победи великанот во светскиот фудбал, такозваниот Мазембе од Пичкистан. :aplauz:
Не му ја препишувајте оваа титула на Бени, веќе беше јасно дека е ногиран само требаше да се вратат од Светското и службено да добие нога у грб. Матераци имаше изјави од типот баталете го сообраќаецов, не го слушајте ќе си играме како што знаеме, пошто овој ќе не упропасти како за суперкупот на Европа.

Бенитез само го потврди отказот на прес-конференција кога пред цел свет го изруга Морати и рече, Морати не ми купува играчи не знам што да праам овде. Ало чкембар во екипа имаш играчишта што пред 6 месеци освоија све што може да се освои ти праиш глупости и ја поебуваш цела екипа, и немој да ми кажувате глупости играчите биле стари, Мурињо ги заебал што си отишол па овие биле со паметот надвор, детски работи а повеќето од играчите ги продолжија договорите.
А со истите играчи спортскиот директор на Милан, Леонардо, успеа за 6 месеци да се вмеша во борба за титула, беше и на чекор од освајање да го тепавме Милан некое коло пред крај, успеа и Копа Италија да ја освои.

Бенитез е толку очаен и еднодимензионален тренер што е релативно млад (50 и нешто години има као што знам) а практикува фудбал од пред 10 години, уште го игра истото со Валенсија што го играше, за ова имаше изјави и од Хамшик убедливо најдобриот играч кај Наполи последниве 5 години Бенитез успеа да го напраи на ниво на Лукас Леива. Секој ден на тренинг едно исто се тренирало и ништо друго не се пробувало освен 4-2-3-1 закоравениот систем со 2 задњи везни играчи.

Стар тренер како Венгер со 523 години што викате дека бил понеуспешен од Бени, тоа е океј и си стои, Бени е поуспешен но не и подобар тренер од Венгер.
Јуп Хајнкенс со фудбалот од минатиот век играше помодерен и поубав фудбал од старовремскиот на Бенитез.
Да не почнувам за старовремските тренеришта у Италија што му переа мозок таму.
Бенитез начека да не речам шампионски тим од Мацари, Џиги со Ароника и Грава имаше боље резултат, овој изнакупи играчи од Реал, таков тим напраи и се посра начисто пошто е инат и мисли дека е кујзне колку паметен стручњак а ограничен е како тераса.

Имаше право некој погоре, сите го ругаат и хејтаат само Ливерпулците го поштуваат пошто им освоил една единствена титула.

@Peja989 за Мурињо, мора да имаш почитување за човекот кој што ти ја донел најголемата радост како фан на еден клуб, меѓутоа стои тоа дека како пичка си отиде т.е остана во Мадрид уште ноќта по освојувањето. Од мене има само респект за сработеното кај нас, веќе не го ни сакам назад за тренер. Заврши он со Интер.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.753
Поени од реакции
115.598
Stefan, брат, I don't get it. Му се потсмеваш на Толстој(а) за негирањето на Венгер и компарацијата со АЛегри и сл, а ти му се потсмеваш на Бенитез и го негираш, со истите аргументи на Толстој. Кога, сумирано, Бенитез е далеку, далеку, дааалеку поуспешен менаџер од Венгер.

Според истакнатите аргументи од тука, секако. D
Добро побиј ме со што тоа Бенитез е класа тренер. Му викам на Пејо, откако си отиде од Валенсија само еднаш се има посериозно умешано во борба за титулата. Он има свој систем, односно шаблон и само тој го форсира, како вол у слама кога иде. И сега нормално кај некои тимови тоа ќе успее кај некои не. Он е добар тренер ама не е класа и никогаш нема да биде, едноставно е. Венгер е подобар тренер од него како и да ја вртиме работата, не знам зошто ги споредуваш него и Бенитез, односно тоа што Венгер исто нема земено титула во лига подолго време. Свињитез го имаше најдобриот тим во Италија на располагање и успеа да заврши 29 место на полусезона уз едвај пројдена група во ЛШ, на грбот на индивидуалните квалитети на Ето. Со Наполи имаше одличен тим и доста средства на располагање, знаеш и самиот што направи. Ајде еве ќе видиме сега во Реал што ќе направи па ќе зборуваме на крај на сезона.

Едит: Ете прочитај Џонтра што напиша, тоа е тоа што пробувам цело време да го кажам.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.907
Поени од реакции
7.471
Добро побиј ме со што тоа Бенитез е класа тренер. Му викам на Пејо, откако си отиде од Валенсија само еднаш се има посериозно умешано во борба за титулата. Он има свој систем, односно шаблон и само тој го форсира, како вол у слама кога иде. И сега нормално кај некои тимови тоа ќе успее кај некои не. Он е добар тренер ама не е класа и никогаш нема да биде, едноставно е. Венгер е подобар тренер од него како и да ја вртиме работата, не знам зошто ги споредуваш него и Бенитез, односно тоа што Венгер исто нема земено титула во лига подолго време. Свињитез го имаше најдобриот тим во Италија на располагање и успеа да заврши 29 место на полусезона уз едвај пројдена група во ЛШ, на грбот на индивидуалните квалитети на Ето. Со Наполи имаше одличен тим и доста средства на располагање, знаеш и самиот што направи. Ајде еве ќе видиме сега во Реал што ќе направи па ќе зборуваме на крај на сезона.
Brat na Real i kanatlaro ski da im go akneme ke gazi so sakas,na ronaldo so treba da mu kazes ? Daj gol? Ako uspee i taa ekipa da ja usere da mi tepat po 2-0 1-0 ke idam i ke go udavam .
P.S liverpulcite go pamtat po taa titila protiv milan i posle toa retko koj go ima prateno ubavo valjda,vo Napoli so taa ekipa trebase da se bori za titula,A ne da gubi bodovi od 3-0 so palermo i 2-0 proyiv sassuolo.
Venger nema osvoeno evropska titula zaso konstantno proaga grupi ls i ne se blamira da zavrsi 19 u PL pa da igra liga ebropa.Covekot e menager na ekipa u PL kade sto ima majgolema konkurencija.
Kako i da ja vrtime od bilo koja strana benitez ke si ostane samo edna obicna krofna,
I ne go sporeduvaj so tie ubavite od hrom vise te molam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
23 август 2010
Мислења
39.753
Поени од реакции
115.598
Brat na Real i kanatlaro ski da im go akneme ke gazi so sakas,na ronaldo so treba da mu kazes ? Daj gol? Ako uspee i taa ekipa da ja usere da mi tepat po 2-0 1-0 ke idam i ke go udavam .

Sent from my iPhone using Tapatalk
Бенитез е способен на се и сешто, верувај. :)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Венгер никогаш за мене не бил класа тренер, а нема ни да биде верувам. Мислам дека му се ближи крајот на ерата во Арсенал, и стварно незнам зошто го држат уште, направил револуција во ПЛ, направил кур направил од 2005 дури лани освои трофеј, ебати тренерот. Никад нема да биде како Мурињо, Анчелоти и остала барга.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да не ја спукале нешто со Ван Гал?
Не, Ван Гал сакал да остане ама овој тешко му било во Англија, црвсто било, јазик не знаел, многу утакмици, глупости. Класа играч, не го мења ова мислењето, ама барем професионално нека се понаша.

И Де Геа сака трансфер, си игра, си тренира, ама друго е да си јужноамериканец. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom