Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Штета што стадион како Вембли не го користи некој Лондонски клуб .Арсенал веке има прекрасен стадион ,Челзи има релативно мал стадион можеби наместо да гради нов да се префрли во тоа ремек дело .
Владин стадион е тоа, не се дава на клубови. Од увек служел за репрезентацијата и за финалиња, едино некој да проба под кирија да го земе и тоа на некоја година, не за 20 години, 30 години итн.[DOUBLEPOST=1437919706][/DOUBLEPOST]п.с. Манчестер може рушеше трансфер рекорди од време на време ама не земаше по 6-7 нови играчи неколку сезони по ред со 20+ милиони евра во тогашно време. Нешто што овие две три сезони го прават Ливерпул и Манчестерските екипи. Свесен е Мурињо за ова, затоа и сега пецка, откако Челзи овие година две почна да прави профит со продавање.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
Праиме Кајгана Фантази Лига?

W

wicked_1

Гостин
Хипотетички си во право ама и не си. Сите овие трансфери беа распоредени во 5-7 години. Тоа беше стилот на Јунајтед, има примарна цел која е долгорочно решение за играч кој што не може да го изгради клубот и инвестира. Еден бум трансфер на година - две. Сериозно, да не се прајме на Тошо, зошто на Мурињо не му сметаше тогаш тоа и да кажуваше вакви баналности?
Друго, и Челзи соборувал рекорди и пред Абрамовиќ ама зошто не збори никој за нив? Зошто биле во границите на моќта на клубот нели? :D Таа е разликата и не е никаква хипокризија.
Само ги спомнав позвучните трансфери, и не ги пишам другите кои сеа изгледаат како мали суми а за тие години беа рекордни трансфери, како Бартез пример. Како за пример, 2001ва Јунајтед троши 50 мил за Нистелрој и Верон...
За дали збореле за Челси и за нивните рекордни трансфери е релативна работа, не беа ништо у споредба со Јунајтед/Ливерпул пример.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.728
Поени од реакции
12.758
Ај ваљда годинава и ја ќе се приклучам. И онака нит една игра не играм последно време.

R

red.devil

Гостин
Само ги спомнав позвучните трансфери, и не ги пишам другите кои сеа изгледаат како мали суми а за тие години беа рекордни трансфери, како Бартез пример. Како за пример, 2001ва Јунајтед троши 50 мил за Нистелрој и Верон...
За дали збореле за Челси и за нивните рекордни трансфери е релативна работа, не беа ништо у споредба со Јунајтед/Ливерпул пример.
Сме го праеле муабетов и во старата тема па ај да не се повторуваме. Згора на се ќе забегаме од поентата. Пашањето ми е, зошто на Мурињо баш сега му смета тоа? Не ти е малце чудно? :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Сме го праеле муабетов и во старата тема па ај да не се повторуваме. Згора на се ќе забегаме од поентата. Пашањето ми е, зошто на Мурињо баш сега му смета тоа? Не ти е малце чудно? :D
А од кај дека му смета?

Член од
14 април 2012
Мислења
32.830
Поени од реакции
67.224
У меѓувреме, Берахино во Тотенхем. Некако, за премногу напаѓачи се заинтересирани, да не се деси да го продадат Кејнот.
Љорис е нов капитен на Тотенхем.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.830
Поени од реакции
67.224
Only Cesc Fabregas (160) had a better minutes per assist rate (min. 10 games) in the PL last term than Angel Di Maria (164).

Член од
23 август 2010
Мислења
39.778
Поени од реакции
115.715
Ај ваљда годинава и ја ќе се приклучам. И онака нит една игра не играм последно време.
Ne lazi, spies na Kanter. :kuracc:

Inace po mene Celzi opet prv favorit za titulata, timot e isti od lani nadopolnet so Falcao I verojatno uste eden bek kako zamena za Felipe Luiz.

Znam deka Utd nema da osvoi titula, ne dodeka toj "madestiot" im e na klupata, bem mu toa ogromniot tefter.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Можеше и 2004-та да каже дека и другите трошат, или лани. Just saying... :D
Епа тогаш немаше цело време прашања од новинарите за дали се плаши од тоа дека конкурентите трошат големи пари, а Челзи не. Сега цело време замараат зошто Челзи не трошел.

W

wicked_1

Гостин
Сега сака да тргне фокус и притисок од себе и играчите на Челси како активни шампиони и да префрли притисок на другите екипи(тренери) дека со новите засилувања се освен лигашка титула е слаба сезона. А ако Челси кикснат да си има активно алиби, со туѓото трошење =)
Он имаше ваков скроз ист притисок 2004та, сега e vice versa.

R

red.devil

Гостин
Епа тогаш немаше цело време прашања од новинарите за дали се плаши од тоа дека конкурентите трошат големи пари, а Челзи не. Сега цело време замараат зошто Челзи не трошел.
Имало имало, само не бил толку мастер како што е сега. Тогаш фокусот беше ставен на Спешл уан. :D
Сега сака да тргне фокус и притисок од себе и играчите на Челси како активни шампиони и да префрли притисок на другите екипи(тренери) дека со новите засилувања се освен лигашка титула е слаба сезона. А ако Челси кикснат да си има активно алиби, со туѓото трошење =)
Он имаше ваков скроз ист притисок 2004та, сега e vice versa.
Он поинт ти е ова со притисокот. Затоа не гледам разлика и го сметам лејм зошто ако исто се случувало и во минатото можел да го искористи и тогаш. Тоа ми беше цела поента. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom