*Spoilers до крај на постов, не читајте ако не сте ја изиграле*
И јас само што ја изиграв. Ми се чини дека оваа беше некако најдолга епизода. Не можам да правам принт-скрин ради багнатиов компјутер, али одлуките ми беа сосема различни од овие над мене, освен првото. Го зедов Фин, не го истепав Гриф (а требаше, али мислев дека ако го нападнам ќе треба да го убијам, требаше малце да го исшамарам. Иако сепак го пљукнав у фаца, ај ваљда тоа поише ќе го напизди

), не ја открив тајната на Сера (немаше ама ич потреба за ова, се гледаше дека е наивен типот и одма падна на лагата), ги оставив војниците во Ајронрат т.е не ги земав со мене и не дадов Бешка да го убие тој мастерот.
Али овие воопшто не ми беа некако битни избори. Најбитен дел од епизодава ми изгледаа ко да се одлуките што ги носеше Родриг.
Добро, прво ова што е наведено тука, дали да ги земе војниците со него или не. Јас ги оставив.
Второ беше кој да го земе со него. Мене сентинел ми беше Рејланд, па го земав него и го оставив Данкан во градот. Причината за ова ми беше баш пошто мислам дека Рејланд е шпиунот, па подобро да е со мене отколку да го загрози градот. Плус ако не е, добар борец е, ќе ми треба таков ако идам кај непријателот, а Данкан ако е шпиунот не може сам ништо да направи пошто не е некој којзнае колку влијателен.
И најбитниот дел е кога стигаш кај лорд Вајтхил. Првин Вајтхил ти нуди „заштита“ во замена да му помогнеш со тоа бизнисот со дрвата, очигледно за кур не ги бива нив. Али тоа испаѓа небитно, му кажуваш на Вајтхил дека го имаш затворено Гриф и дека ќе направиш размена, него за Рајон, малоно братче. Најинтересниот дел доаѓа баш тука. Се вжештува ситуацијата, Вајтхил го грабнува малиот и се заканува да го убие, демек не му е гајле што ако го напраи тоа, ти ќе го убиеш Гриф. Па имаш опции: Да прифатиш договорот за „заштита“, да молиш за милост, да нападнеш или "call his bluff". Го напраив последново пошто ми текна дека пред да влезеш, ќерка му на Вајтхил ти кажува дека он секогаш си го бранел Гриф, иако бил четврто-роден син. И стварно, блефира, не му прави ништо на Рион, па се договарате да направите exchange на неутрална земја. Такада сите што нема да го напраите ова и ќе му ја прифатите понудата сте тапа
Како и да е, мислам дека од епизодава (ако се направат правилни одлуки) дознаваме дека Вајтхилс се тешки мисири што се курчат само, а за ништо не ги бива уствари. Отсега натака ќе гледам да ги газам. Иако треба да се пази на тоа што го дозна Мира, дека најмиле војници.
А едино што ме мучи е тоа што ги оставив војниците. Мислам, најлогично е тоа да се направи нели, али на крајот сепак гледаш дека Ремзи дошол, Ајронрат е празен, па се надевам дека тоа што ги оставив у градот нема да значи дека ми отидоа јабана војниците што ми ги даде љубената

Реално не би требало пошто одлукиве стварно немаат некој тежок ефект, па големи се шансите развојот на настаните да биде ист. Видов дека ако ги земеш со тебе војниците, со тебе и се враќаат живи и здрави, па значи дека и ако ги оставиш, ваљда пак ќе се живи и здрави им ебем. Ова ќе ме мучи дур не излезе следната епизода.
А од делот за следната епизода, гледаме дека конечно ќе дознаеме кој е шпиунот. Моментално не знам што да мислам, форсирано е меѓу Данкан и Рејланд, ама може да е и лекарот, иако го тепаа, Гриф може да не знаел за тоа. За Данкан знаеме најмалце, едино што го држи е тоа што стариот Форестер што умре на почетокот ептен му веруваше. А за Рејланд реков. Али може намерно прават да биде меѓу Данкан и Рејланд, да изгледа ко да има тежина изборот, а да нема везе уствари, трет да испадне и да падне у вода све досега што беше замарање со нив и да сфатиш дека и тие одлуки немале некој голем ефект. Кој ќе чека у пм
*Spoilers end*
Играва е моментално поинтересна од серијата