Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Се сложувам околу треквартиста, го пишав тоа и сабајлето.

Кажи за што точно мислиш па ќе проанализираме зошто тоа би го направиле...

Мислев на Ибра кој го барате,ако се спремни да се откажат од Ибра ондак можат и од Верати.

Па не баш. Ибра има 34 неполни, Верати има 23 (не)полни. Првиот е пред крај, вториов има цела кариера, и би го пуштиле само ако им дојде нека боли глава понуда, у спротивно нема теорија да си иде.

Мислев на Ибра кој го барате,ако се спремни да се откажат од Ибра ондак можат и од Верати.
Само што ибра има 34 верати 22-3 години. И само што во напад покрај ибра имаат светска класа играч во кавани. Додека на позиција на Верати немаат. Ситуацијата за овие два играчи воопшто не е иста.

Добро за годините да ама ипак и на 34 год. Ибра е ѕвериште и им е бог и батина на ПСЖ и со неговиот физикус комотно може да изгура уште неколку сезони.

Само што ибра има 34 верати 22-3 години. И само што во напад покрај ибра имаат светска класа играч во кавани. Додека на позиција на Верати немаат. Ситуацијата за овие два играчи воопшто не е иста.

Дај бе жити се почни со голема буква да ги пишуеш овие

Не знам, ти ги пратиш повеќе, веројатно си во право. Но мене одбраната ми изгледаше малку несигурно, можеби и поради тоа што минатата сезона за нив беше сезона на трансформација. Во Бонучи немам доверба, иако е неспорлив напредокот кај него, Барзаљи ми е веќе стар и не е најдобар за одбрана со двајца, а Ругани е сепак само талент.

Добро, треба да се има во предвид и (не)квалитетот на одбраната на другите клубови, сигурно дека Јуве не е позади нив, напоротив... но јас мислев за ЛШ, посебно ако се случи и некоја повреда.[DOUBLEPOST=1437075517][/DOUBLEPOST]

Зошто богат клуб со амбиции би се откажал од еден од најталентираните играчи во средениот ред? :confused:
Само талент како Ромањоли што е го барате цело лето :D

Инаку во Бонучи јас сигурно имам помалку доверба отколку ти. Но тоа е така поради моите изострени критериуми, посебно кон играчите на Јуве. Инаку кога ќе го споредам Бонучи со Мексес или Ранокија сепак на некој начин сум благодарен што го имаме во тимот. Ниту европските екипи немаат којзнае што играчи во последната линија. Барса игра со Пике кој е подвижна бомба, додека Баерн ризикува со играчи како Данте.

Само талент како Ромањоли што е го барате цело лето :D

Види тешко дека и двајцата ќе бидат нов Неста.

И за Ромањоли и за Ругани е големо прашање дали ќе личат повеќе на Неста или на Ранокија. :)

Види тешко дека и двајцата ќе бидат нов Неста.

И за Ромањоли и за Ругани е големо прашање дали ќе личат повеќе на Неста или на Ранокија. :)
Нормално дека е огромно прашање, но во талент мора да се инвестира тренинг, време и пари. Затоа што готови дефанзивци речиси и да не постојат повеќе. Мора клубовите сами да ги создаваат.

Нормално дека е огромно прашање, но во талент мора да се инвестира тренинг, време и пари. Затоа што готови дефанзивци речиси и да не постојат повеќе. Мора клубовите сами да ги создаваат.
За дефанзивците има една битна работа. Колку повеќе стареат толку подобри се.
Незнам шо е финтата ама на одбрамбените играчи премногу им користи искуството.
Од друга страна напаѓачите и особено оние креативците ми делуваат дека се подобри кога се помлади. Елан, желба за докажвање, фитнес ...
Не дека нема отстапувања од ова, ене ги Ругани и Лука Тони веднаш да ме побијат ама статистички обратно седат работите.

Очекувам Ругани ако е посветен со работа мноооооогу да напредува.

Некако како да се подига лигата со играчи спонзорства итн добро ова во секој случај :)

Симоне Вергасола се пензионира.... :( И тој исто како Лукарели од Парма остана со Сиена и во Серија Д. За тимот настапуваше од 2003 година

11742684_958741177531881_5635682859159425318_n.png

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom