A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
да ама 999 не вреди зашо “Во пакетот „СТАРТ“ 90 канали во првите три месеци, а потоа 60.“ - 60 канали и тоа за еден телевизор
ако сакам уше 2 (ко шо ми требаат) ќе треба + 400 да плаќам месечно, шо е ретардирано, кога во телекабел ти викаат “влечи си ти кабли ако сакаш на 10 телевизора, не се наплаќа тоа. Ако сакаш ние да ти ставиме 300 денари еднократно со тоа шо добиваш кабел + сплитер + појачувач“ и тоа со 15/1 нет за 850
NМА РАЗЛNКА

+ не ми треба фиксен

ооо беда понуди уше победа плати - и држава и се налет

Па не баш, бидејќи сепак и Телекабел имаат граница, но нивната граница е максимум 4 телевизора, а за повеќе телевизора наплаќаат дополнителна претплата.

Но убаво ти рекле во Телекабел, тие слободно можат да ти пуштат кабли за 3 телевизора, плати им ги тие дополнителни 300 денари еднократно за појачало, па после слободно поврзи се и на 10 телевизора ако сакаш. Но ќе треба да внимаваш, бидејќи ако откријат дека си се поврзал на повеќе од 4 телевизора, сепак ќе почнат да ти наплаќаат дополнително.

Но сепак, разликата помеѓу 2 телевизора под една иста претплата и 4 телевизора под една иста претплата не е мала и не е за игнорирање.

Ако не играш многу видео игри, тогаш и тој 1 мегабит во секунда upload, односно 100 килобајти во секунда брзина на качување на податоци, ќе ти бидат доволни за играње видео игри, а ако Телекабел навистина ти нудат појачало за само 300 денари еднократна уплата, тогаш воопшто да не му ја мислиш, префрлувај се на Телекабел.

Освен ако пушташ корења на столот играјќи на Steam или World of Warcraft или Guild Wars или некои други видео игри, во тој случај остани на Близо бидејќи си во LAN зона.

Но во најлош случај, не заборавај дека доколку бидеш незадоволен од услугите на Телекабел, ќе можеш слободно да ги баталиш веќе наредниот ден откако си се приклучил.

Ќе треба да ја платиш сметката која ќе ти пристигне од кај нив, а сигурно нема да биде 850 денари бидејќи не си ги користел нивните услуги цели месец дена, но од друга страна нема да им плаќаш никакви пенали.

Последно уредено:
да ама 999 не вреди зашо “Во пакетот „СТАРТ“ 90 канали во првите три месеци, а потоа 60.“ - 60 канали и тоа за еден телевизор
ако сакам уше 2 (ко шо ми требаат) ќе треба + 400 да плаќам месечно, шо е ретардирано, кога во телекабел ти викаат “влечи си ти кабли ако сакаш на 10 телевизора, не се наплаќа тоа. Ако сакаш ние да ти ставиме 300 денари еднократно со тоа шо добиваш кабел + сплитер + појачувач“ и тоа со 15/1 нет за 850
NМА РАЗЛNКА

Во Близу јас колку што знам се наплаќа додатен ТВ приклучок зашто додатен рисивер или КА модул ти изнајмуваат, ти ако влечеш само кабел и директ од бандера го брцаш во телевизор никој за тоа нема да ти наплаќа.

Во Близу јас колку што знам се наплаќа додатен ТВ приклучок зашто додатен рисивер или КА модул ти изнајмуваат, ти ако влечеш само кабел и директ од бандера го брцаш во телевизор никој за тоа нема да ти наплаќа.

Точно, е па во тоа е и поентата, за дигиталната телевизија на Телекабел не се потребни ниту кабелски рисивери, ниту кабелски CA модули, освен ако сакаш да ги гледаш каналите од BOX пакетот кои не се ни малку интересни, или ако сакаш да ги гледаш каналите за возрасни, за кои Телекабел наплаќаат дополнително, се разбира.

Но еве, да речеме дека сакам да ги гледам каналите од BOX пакетот и каналите за возрасни. Сепак тоа ќе ме чини дополнителни 300 денари месечно, но и во тој случај ќе ја плаќам таа една иста претплата за максимум 4 телевизора.

Е сега, факт е тоа дека ќе морам да платам 1.500 денари за секој кабелски CA модул или 1.300 денари за поевтин кабелски рисивер или 2.000 денари за поскап кабелски рисивер, но тоа се само еднократни плаќања, ги плаќам само сега и никогаш повторно, а месечната сметка ќе си остане 1.150 денари за сите 4 телевизора и ќе можам кога сакам да се исклучам.

Па не баш, бидејќи сепак и Телекабел имаат граница, но нивната граница е максимум 4 телевизора, а за повеќе телевизора наплаќаат дополнителна претплата.

Но убаво ти рекле во Телекабел, тие слободно можат да ти пуштат кабли за 3 телевизора, плати им ги тие дополнителни 300 денари еднократно за појачало, па после слободно поврзи се и на 10 телевизора ако сакаш. Но ќе треба да внимаваш, бидејќи ако откријат дека си се поврзал на повеќе од 4 телевизора, сепак ќе почнат да ти наплаќаат дополнително.

Но сепак, разликата помеѓу 2 телевизора под една иста претплата и 4 телевизора под една иста претплата не е мала и не е за игнорирање.

Ако не играш многу видео игри, тогаш и тој 1 мегабит во секунда upload, односно 100 килобајти во секунда брзина на качување на податоци, ќе ти бидат доволни за играње видео игри, а ако Телекабел навистина ти нудат појачало за само 300 денари еднократна уплата, тогаш воопшто да не му ја мислиш, префрлувај се на Телекабел.

Освен ако пушташ корења на столот играјќи на Steam или World of Warcraft или Guild Wars или некои други видео игри, во тој случај остани на Близо бидејќи си во LAN зона.

Но во најлош случај, не заборавај дека доколку бидеш незадоволен од услугите на Телекабел, ќе можеш слободно да ги баталиш веќе наредниот ден откако си се приклучил.

Ќе треба да ја платиш сметката која ќе ти пристигне од кај нив, а сигурно нема да биде 850 денари бидејќи не си ги користел нивните услуги цели месец дена, но од друга страна нема да им плаќаш никакви пенали.
Епа од оние со корењана на столот сум тоа е дополнителен “проблем“ :D
Затоа ќе глеам прво да се разберам со ВИП и БЛИЗУ.

Мене ми одговара оној првион комбо пакет со 30/2 нет, 1 број и 1 телевизор -- АКО може барем да се додаде +1 телевизор за 59мкд месечно промотивноно и +1 број за X Пари до максимум 2100 да дојде вкупно се

Aко можат да ми склопат ваков “франкенштајн“ топ - ако не, ќе бркаме чаре.

Aко додадеш уште еден број автоматски си во вториот пакет Combo M.
Да ама не ми одговара цената и не ми треба 50 мегабитен нет.
Технички ComboM да ми го даат со послаб интернет (30мбпс) и намалена цена топ ми е.

Да ама не ми одговара цената и не ми треба 50 мегабитен нет.
Технички ComboM да ми го даат со послаб интернет (30мбпс) и намалена цена топ ми е.
Јас користам Комбо М и можам да ти кажам дека се дозволени разни комбинации.
Јас на пример, имам само еден мобилен телефон (на која тарифа ке биде, може ти сам да си одбереш, немора таа од 600 што им е по автоматизам), два дигитални ТВ приклучоци, фиксен и интернет 50/50 (лан зона).
Цената која ќе ја плаќаш највеќе зависи од бројот и претплатата за мобилните телофони (немораш да склучиш нов договор туку може и на постоечки), мене ми кажаа дека после промотивните 6 месеци ке плаќам околу 1750 денари.
Најдобро ќе биде да си отидеш во Вип и според твоите потреби ке ти состават понуда.

И зависи кој реон си. Ако си DOCSIS е топ, ама LAN не е баш најдобро...
Да, јас бев на LAN пред двегодини, и малку да заврне снемуваше интернет. Eптен беше крш.[DOUBLEPOST=1434350314][/DOUBLEPOST]
И зависи кој реон си. Ако си DOCSIS е топ, ама LAN не е баш најдобро...
Да, јас бев на LAN пред двегодини, и малку да заврне снемуваше интернет. Eптен беше крш.

Епа од оние со корењана на столот сум тоа е дополнителен “проблем“ :D
Затоа ќе глеам прво да се разберам со ВИП и БЛИЗУ.

Мене ми одговара оној првион комбо пакет со 30/2 нет, 1 број и 1 телевизор -- АКО може барем да се додаде +1 телевизор за 59мкд месечно промотивноно и +1 број за X Пари до максимум 2100 да дојде вкупно се

Aко можат да ми склопат ваков “франкенштајн“ топ - ако не, ќе бркаме чаре.
имам вип комбо со 150 мб интернет ,2 мобилни плус да уклуцам исте еден 3 рицивера за дигитална тв и фиксен телефон плус ви фи рутер е на него брзината е 80 мб се тоа џаедно го плакам 2519 денари плус попуст првите 6 месеци мислам поевтино и побрз интернет нема

Мислам дека за поголеми брзини ќе чекаме уште малце повеќе... Бев кај еден мој пријател во Ѓорче Петров па ѕирнав накратко во резултатите од модемот, па кај него Upload модулацијата беше на 16/32 QAM. Кај мене откако работеа (Март-Април некаде) таа ја покачија на 64. Имаат уште многу работа ако сакаат да понудат повисоки Upload/Download брзини...

Читав дека во Битола ја купија BTV кабелската. Дали има некој информација кога ќе се ребрендираат и дали веќе постојаните корисници ќе можат да си останат на пакетите кои ги имаат/

Дали на некој друг цел ден му паѓа интернетот ?

И кај мене почна да паѓа откако се префрлив во Вип Комбо и откако ми ставија од новите Вифи кабелски модем/рутер. Е сега дали е до апаратот или сигналот нешто се заебал не знам. Ке морам да им се јавам да дојдат да проверат до што е проблемот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom