A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Епа ај објаснете шо е “Број на телевизиски приклучоци - 2“ пример во вториот пакет Vip Combo M?
Ми носат уред некој ко Бум тв и само 2 телевизора можам да уклучам? Или коаксијален кабел обичен па ти монтираат 2 телевизора?
Пошо 3 телевизора иам у станов..

И уше нешо, на 12 или на 24 месеци се договориве?

И не ми искача вака евтино пошо 2 броја ми требаат на ВИП, а така е 2400, језда добивам 50 мегабитен нет али шо знам...
2400 - 850 шо би ги давал у телекабел = 1550 / 2 = 775 ми искачаат броевите.

Не плаќам ја нишо дома тоа е проблемот. :/

@statusQuO тоа „Број на телевизиски приклучоци - 2“ значи дека ти следува дигитална телевизија на два телевизори, односно два ресирвери. За на третиот ако не се лажам ќе си доплатиш некоја минимална сума за третиот уред. Уредите ти ги даваат на користење, а кај Телекабел ако не се лажам ги купуваш.
Договорите ти се на 24 месеци (2 години).
Ако добро те сфатив, веќе имаш два броја на VIP, па ако склучиш нов договор за VIP Combo, броевите ти остануваат и имаш „Неограничени разговори и SMS кон сите национални мрежи, 2GB мобилен интернет“ на постојните броеви, кои ти се вклучени во сметката со пакетот интернет од 50Mbps, телевизиите и беспланиот фиксен телефон :)
Но секако, најдобро е да појдеш до некој салон на VIP или пак да ги прашаш на нивната facebook страница.

Ок фала на сите, ќе тркнам до Близу ќе прашам некој паќет да не може да се искомбинира па ќе се одлучиме :)

@statusQuO тоа „Број на телевизиски приклучоци - 2“ значи дека ти следува дигитална телевизија на два телевизори, односно два ресирвери. За на третиот ако не се лажам ќе си доплатиш некоја минимална сума за третиот уред. Уредите ти ги даваат на користење, а кај Телекабел ако не се лажам ги купуваш.

@statusQuO, таа минимална сума изнесува дополнителни 200 денари секој месец, чисто информативно, како што можеш да видиш и во мојот случај на наредната слика.

moj_blizo.jpg

Ок фала на сите, ќе тркнам до Близу ќе прашам некој паќет да не може да се искомбинира па ќе се одлучиме :)

Не оди во Близу, јави се во VIP на 077 1234 све ќе ти објаснат одма.

@statusQuO, таа минимална сума изнесува дополнителни 200 денари секој месец, чисто информативно, како што можеш да видиш и во мојот случај на наредната слика.

moj_blizo.jpg
Да, тоа за дигитален ресирвер (сепак не била ептен минимална :D ) :)
Но изгледа имаат некоја промотивна понуда:

„Искористете ја оваа супер можност да земете втор ресивер или CA модул за 29 или трет за само 59 денари! Понудата се однесува на нови корисници, со склучен договор на 24 месеци. За подетални информации, побарајте нѐ на 089 011 011 или посетете нѐ во некоја од нашите продавници.“
10599173_1014057768606539_3605585875903863057_n.png

Извор: blizoo fan-page

@statusQuO кога веќе ќе одиш, прашај си за оваа понудава што како.[DOUBLEPOST=1434303770][/DOUBLEPOST]
Не оди во Близу, јави се во VIP на 077 1234 све ќе ти објаснат одма.
Или пак на 089 011 011 за во blizoo :)

Или пак на 089 011 011 за во blizoo :)

Подобро е во VIP да се јави зашто од таму само може да му дадат инфо за броевите и колку/дали би заштедил доколку искомбинира све во Combo.

Да, тоа за дигитален ресирвер (сепак не била ептен минимална :D ) :)
Но изгледа имаат некоја промотивна понуда:

„Искористете ја оваа супер можност да земете втор ресивер или CA модул за 29 или трет за само 59 денари! Понудата се однесува на нови корисници, со склучен договор на 24 месеци. За подетални информации, побарајте нѐ на 089 011 011 или посетете нѐ во некоја од нашите продавници.“
10599173_1014057768606539_3605585875903863057_n.png

Извор: blizoo fan-page

Кај Близо, промотивните цени важат:

СТАРТ пакет = првите 12 месеца;
СМАРТ пакет = првите 4 месеца;

А потоа се враќаат редовните цени.

Претпоставувам дека ова не важи и кај ЕКСТРА и ПРЕМИУМ пакетите, бидејќи тие и онака не се баш евтини, па нема што да се промовира кај нив.

Ојооој толку “понуди“ и “договори“ и цени и од поскапо на поскапи ми иде само планов хахаххааха
Фала на сите сепак, ќе идам ќе се распрашам
На крај ќе искочи дека ќе си останам на овој нет без дополнителни трошкови
Иако ме влече она 50 мегабитноно ><

Ојооој толку “понуди“ и “договори“ и цени и од поскапо на поскапи ми иде само планов хахаххааха
Фала на сите сепак, ќе идам ќе се распрашам
На крај ќе искочи дека ќе си останам на овој нет без дополнителни трошкови
Иако ме влече она 50 мегабитноно ><
И на крај завршуваш со 150 Mbps :) :D

Хахах абе да иам пари немаше да му ја мислам нели :)
Како и да е, ако не сакаш да идеш на комбо, туку да си останеш на близу, за нешто слична цена на таа од 999 денари месечно ти е основниот старт пакет од Blizoo: http://blizoo.mk/bundles.html со 15Mbps интернет. А бидејќи си лан зона, покрај Download, толку ќе ти биде и Upload.

Како и да е, ако не сакаш да идеш на комбо, туку да си останеш на близу, за нешто слична цена на таа од 999 денари месечно ти е основниот старт пакет од Blizoo: http://blizoo.mk/bundles.html со 15Mbps интернет. А бидејќи си лан зона, покрај Download, толку ќе ти биде и Upload.
да ама 999 не вреди зашо “Во пакетот „СТАРТ“ 90 канали во првите три месеци, а потоа 60.“ - 60 канали и тоа за еден телевизор
ако сакам уше 2 (ко шо ми требаат) ќе треба + 400 да плаќам месечно, шо е ретардирано, кога во телекабел ти викаат “влечи си ти кабли ако сакаш на 10 телевизора, не се наплаќа тоа. Ако сакаш ние да ти ставиме 300 денари еднократно со тоа шо добиваш кабел + сплитер + појачувач“ и тоа со 15/1 нет за 850
NМА РАЗЛNКА

+ не ми треба фиксен

ооо беда понуди уше победа плати - и држава и се налет

да ама 999 не вреди зашо “Во пакетот „СТАРТ“ 90 канали во првите три месеци, а потоа 60.“ - 60 канали и тоа за еден телевизор
ако сакам уше 2 (ко шо ми требаат) ќе треба + 400 да плаќам месечно, шо е ретардирано, кога во телекабел ти викаат “влечи си ти кабли ако сакаш на 10 телевизора, не се наплаќа тоа. Ако сакаш ние да ти ставиме 300 денари еднократно со тоа шо добиваш кабел + сплитер + појачувач“ и тоа со 15/1 нет за 850
NМА РАЗЛNКА

+ не ми треба фиксен

ооо беда понуди уше победа плати - и држава и се налет
Е за Телекабел не знам многу, бидејќи го нема кај мене во населба. Но, ти викам сепак да наминеш во VIP или blizoo да се распрашаш и да видиш, може нешто плус ќе ти понудат. Е ак не ти се исплати, тогаш терај кај Телекабел.

Е за Телекабел не знам многу, бидејќи го нема кај мене во населба. Но, ти викам сепак да наминеш во VIP или blizoo да се распрашаш и да видиш, може нешто плус ќе ти понудат. Е ак не ти се исплати, тогаш терај кај Телекабел.
Само тоа ми останува, ќе тркнам до вип.
Ако планираат да ме задржат ко муштерија ќе ми понудат пакет шо мене ми одговара.
Ако не ќе бегаме на телекабел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom