A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Кога е роденденот на Близу? Гледам во Бугарија имаат 4Г интернет.Има шанси и кај нас вакво нешто да пуштат?
http://www.blizoo.bg/mobile_internet.html
Па возможно е, но доколку иде преку VIP. Но засега не очекувам нешто вакво, барем не додека не се спојат двата оператори One и VIP и секако, не биде попрецизна и појасна сликата за иднината на blizoo.

Има некој проблем со DNS серверите на близу што ги влече автоматски рутерот?
Јас морав да ги сменам, ги ставив оние на Googleи така добив функционален интернет.

Има некој проблем со DNS серверите на близу што ги влече автоматски рутерот?
Јас морав да ги сменам, ги ставив оние на Googleи така добив функционален интернет.
Не, сите 3 работат

Приметив дека страницата www.t-home.mk скоро една недела не се отвара на близу интернет на компјутер а се отвара инстантно на мобилен со 4G интернет од Т-Mobile MK.
Дали знае некој што би можело да биде проблемот ?
Capture.JPG

Отвара www.telekom.mk без проблем но тоа е сосема различна страна.
www.t-home.mk не се отвара и тоа од некоја чудна причина само на Blizoo интернет а се отвара на интернет од Македонски Телеком и на мобилен интернет од Телеком :)
Истото е и со web.maxtv.mk :)
Којзнае што е проблемот.

Хмм... само што мислев да разгледам некои оптика пакети на www.t-home.mk и да го сменам Blizoo :)
BTW ...Отвара ли www.nike.com кај тебе ?
Access denied, на 3G од вип отвара. Што ги блокирале пола сајтови овие од Близу мамето нивно???

Последно уредено:
Kaj мене ги отвара страните на т-хоме, а веб макс не ја отвараше само вчера, денес се е во ред.

Хмм... само што мислев да разгледам некои оптика пакети на www.t-home.mk и да го сменам Blizoo :)
BTW ...Отвара ли www.nike.com кај тебе ?
Еве на сајтот на Nike што пишува: „Access Denied You don't have permission to access "http://www.nike.com/" on this server. Reference #18.88b61402.1441534639.d600472 “

Kaj мене ги отвара страните на т-хоме, а веб макс не ја отвараше само вчера, денес се е во ред.
Кај мене сеуште не ги отвора сајтовите, ниту на ти-хоум, ниту на вебмакс-тв.

Како ти ја отвара Веб МаксТВ???
Capture.PNG

Последно уредено:
Како ти ја отвара Веб МаксТВ???
Прегледај го приврзокот 128088
Незнам зошто кај тебе не ја отвара, кај мене се е во најдобар ред, не сме мали деца да се лажеме ;)
qzVnV8G.jpg

Последно уредено:
Веб сајтот на Ти-Хоум сигурно поминува низ процес на редизајн поради неодамнешното спојување на Ти-Хоум и Ти-Мобајл, а веб сајтот на Најк можеби е недостапен поради технички проблеми.

Како и да е, одговорот лесно можеме да го најдеме кај Интернет корисниците на другите Интернет провајдери.

Доколку и на Интернет корисниците на другите Интернет провајдери не им се достапни овие веб сајтови, тогаш повеќе од јасно е дека станува збор за технички проблеми кај самите веб сајтови, а не за блокада од страна на Близо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom