Wimbledon 2015

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Освојувач на Вимблдон 2015 мажи ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 20 27,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 10 13,5%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 27,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 12 16,2%
  • Стан Вавринка

Гласови: 6 8,1%
  • Григор Димитров

Гласови: 0 0,0%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 1 1,4%
  • Милош Раониќ

• Томаш Бердих

• Марин Чилич

• Жо Вилфред Тсонга

• Ник Киргиос

Гласови: 2 2,7%
  • некој друг

• Вкупно гласачи
    74
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Честитки до Роџер, и до неговите фанови на форумов, позаслужена победа амин. Ова што го одигра денес Роџер беше неверојатно. Првично мислам на сервисот кој му функционираше без грешки цела 2 часа и 7 минути. Форхенд, бекхенд, слајс, во секој сегмент ништо не погреши. И двајцата беа одлични на нивните сервис гемови, но ете, од 4те гемови на Енди кои беа "опасни" тој успеа да извлече само 1, и тоа онај најтешкиот. Од друга страна, читам коментари како Мареј бил смешка. Некој кој и малку разбира тенис ќе увиде дека денес Енди беше добар. Не беше одличен, но не беше и лош. Имаше и успони и падови во неговата игра, но сигурниот сервис на Роџер го реши мечот.

@Syn, поставувањето на Морезмо како нов тренер на Мареј нема апсолутно никаква врска со отказот на Лендл. Отказот на Лендл беше само заради тоа што тој сакал да посвети повеќе време на својата фамилија. Морезмо ја назначи дури после пола година. Пред да лупните ваква глупост, изгуглајте, лесно е барем на денешно време. Плус, Мареј игра одлично со Морезмо, посебно во оваа сезона. Можам да кажам дека после Новак е најконстантен играч на турот засега, 1 финале и 2 полуфинале на ГС не се лоши резултати, но ете, му фали нешто, некоја ситница во играта (или во главата) која треба да ја подобри за да повторно освои нов ГС. Да не си барам постови од лани ова време, и јас бев голем бунтовник против Морезмо, но со тек на време играта на Енди е се подобра и подобра.

@Stefan-kobe, да, вториот сервис на Мареј е ептен лош, но на овој Вимболдон, Мареј на втор сервис имаше 57% освоени поени, а денес против Роџер имаше 51%, што не е воопшто лошо. Сервисот на Мареј (и првиот и вториот), немаше никаков удел во овој пораз. Мареј треба да си поставува прашања што правеше на сервис на Роџер. А толку се надевав во неговиот ритерн денеска...

@the_kop problem bea nedelite na trening i posvetenosta na Lendl, a ne decidnosta na Lendl deka gotovo, nema veke da e trener na Marej, odlukata padna da si odi, namesto da se reducira negovoto vreme pominato so Marej, a ostatokot od istoto drug clen od timot da raboti so nego, varijanta koja sekako e 100 pati podobra od lezbejkava.
Sekako deka javno nema da se oteraat u tri lepe, ali prostor za prodolzuvanje na sorabotkata imase, tuka bese i Dani koj isto taka e trgnat pa sea raboti on so Berdih, i Ivanisevic znam imase dadeno izjava deka golema greska na Endi e sto dozvoli tolku lesno da se razdeli so Lendl.

Taka da ja mnogu dobro znam sto zboram, ne se nerviraj, fakt e deka e dupe smeshno otkako pocna so lezbosov da raboti i si go rasturi timot sto mu nosese rezultati, jebita, toa e realnosta, lani lekcija od faking dimitrov, sea od Federer, za Nole da ne zboram, mater mu ebava kaj i da go naceka bez nikakva sansa do sea na Marej da triumfira nad nego, pa spored mene edno 3 pati e poslab od onoj Marej koj rabotese so Lendl.

Federer ovaa igra tesko da ja povtori vo finaleto..Covekot bese bezgresen,osven zicerot na 2-3 vo vtor set,kade sto imase brejk sansa.

Denes kako napushen igrase,laganica sto bi se reklo.Ne se ni ispoti.:icon_mrgr:

Цело време тврдев дека Мареј ќе тепа, ама каква игра на старово...Немам коментар.За Вавринка на Роланд мислев дека посовршен меч тешко некој да одигра, ова денеска од Роџер беше врв.Какви сервиси какви ритерни, секој втор сервис на Мареј беше опасен ритрн да не јаде, игра на мрежа да не зборам, вака не играше 2003-2007 :) По се изгледа дека ќе му враќа на Новак за лани, ама како утнав денеска боље ич да не коментирам.
Она на Вавринка беше спектакуларен тенис, ова денес беше демонстрација на технички прецизен тенис.
Вавринка се изживуваше со некои винери, додека Федерер денес со placement го упропасти Мареј

@the_kop problem bea nedelite na trening i posvetenosta na Lendl, a ne decidnosta na Lendl deka gotovo, nema veke da e trener na Marej, odlukata padna da si odi, namesto da se reducira negovoto vreme pominato so Marej, a ostatokot od istoto drug clen od timot da raboti so nego, varijanta koja sekako e 100 pati podobra od lezbejkava.
Sekako deka javno nema da se oteraat u tri lepe, ali prostor za prodolzuvanje na sorabotkata imase, tuka bese i Dani koj isto taka e trgnat pa sea raboti on so Berdih, i Ivanisevic znam imase dadeno izjava deka golema greska na Endi e sto dozvoli tolku lesno da se razdeli so Lendl.

Taka da ja mnogu dobro znam sto zboram, ne se nerviraj, fakt e deka e dupe smeshno otkako pocna so lezbosov da raboti i si go rasturi timot sto mu nosese rezultati, jebita, toa e realnosta, lani lekcija od faking dimitrov, sea od Federer, za Nole da ne zboram, mater mu ebava kaj i da go naceka bez nikakva sansa do sea na Marej da triumfira nad nego, pa spored mene edno 3 pati e poslab od onoj Marej koj rabotese so Lendl.

Не бе брат, зошто да се нервирам? :)

Брат, кој би сакал да тренира половина од времето со главниот тренер, кој го плаќа цело богатство? :) Простор за продолжување на соработката имаше, но не беше реално да се оствари. Да бидам искрен истото и јас би го направил. Од друга страна, факт е дека најдобрите резултати и најдобриот тенис, Енди го играше со Лендл. Со Лендл отиде чекор понапред, и во играта и во резултатите. После дојде таа повреда на грбот, заради која до август месец не можеше да го пружи својот максимум. И во тој период дојде тој пораз од "факинг Димитров", кој не беше случајно, бидејќи пред почетокот на мечот "нешто" се случи во таборот на Мареј (во еден момент во текот на мечот Мареј го рече ова). И од соработката со Морезмо ќе излезе со позитивни работи. На пример, ја подобри играта на земја за едно 50%. Проблемот со Морезмо е што веројатно не го спрема доволно психички (или можеби и удел имаат тука и отказите на Валверду и Грин, кои патем Мареј ги отпушти бидејќи имале кавги со Морезмо). Од утре, како нов тренер на Мареј ќе биде претставен Бјоркман, бидејќи Морезмо ќе мора на пораѓај. Па ќе видиме и со него како ќе биди. Досега Бјоркман му беше тренер на Мареј во Минхен и во Квинс, и двата турнири Енди ги освои).

Последно уредено:
Marej denes voopshto ne beshe losh , naprotiv , i ne se uprpa , bash odigra mashki. Tuku sho mu e fintata so konstantnoto mrmorenje , otkoga e so Morezmo epten i se povekje i povekje go koristi . Pa ne beshe takov porano . Denes Marej beshe nevozmozno da go pobedi Fed so vakov servis ( ako ne se lazam nad 80 %) a i so bezgreshen slajs. Tie dva elementi ja pravea razlikata. A malku Marej pochne da dominira vo razmenite Fed perfektno so dva tri slajsa go neutralizirashe. Bashka toj chekor napred pri riterniranjeto, abe Andy toa pali kaj Nadal,Ferer i sl . kaj najde protiv Fed toj cekor da go pravish. Kaj vakov perfekten deneshen servis na Fed najmudro e ili kako Nadal skroz nazad ili stilot na Djovak , ukopan i so tek na mechot da se nadeva deka ke pochne da mu go chita prviot servis.
Djovak denes pak mlitav , definitivno ne e vo negovata prepoznatliva forma. Ne e problem , go pobedi Gaske ama na takov slab server da se macish da mu napravish brejk ne e za falenje. Za finaleto , pritisokot e vrz Fed , ova mu e posledna shansa da zeme slem, ne veruvam deka na AO, USO I RG ima shansi da dotera do finale, a bashka i po izjavite deneska se osekja (bar jas taka mislam de) strav kaj nego od Novak. Poznato e deka megju niv dvajcata ima netrpelivost koja veshto ja prikrivaat a i porazite od Novak go bolat duplo povekje od bilo koj drug teniser, pa mislam deka moze da go poebe toj psiholoshki tovar. Mislam deka Novak zadutre ke eksplodira , ke odigra kako vo trans , neshto slichno kako protiv Nadal na RG. Ako se sluchi toa , ke bide 3-0 za Djovak, a ako e kako do denes , ke gledame neubav tenis so maksimalni 5 seta i mnogu neiznudeni greshki

Kao fan na Roger posle odlicnite partii do sega mnogu ke mi e kejf da go pobedi i novak i da se zakiti so use eden trofej pa posle so bide neka bide.
Wimbl ke bide fantasticen da se zaokruzi prekrasnata kariera.

So novak ke bide najtesko iako on ne bese sjaen do sea ali finale si e finale i nema sansi vaka lesno da pomine.

Denes Marej ne bese tolku los kolku so Fed bese perfekten i ne mu dade nisto da odigra.

Se nadevam na odlicno finale za Federer.

Kao fan na Roger posle odlicnite partii do sega mnogu ke mi e kejf da go pobedi i novak i da se zakiti so use eden trofej pa posle so bide neka bide.
Wimbl ke bide fantasticen da se zaokruzi prekrasnata kariera.

So novak ke bide najtesko iako on ne bese sjaen do sea ali finale si e finale i nema sansi vaka lesno da pomine.

Denes Marej ne bese tolku los kolku so Fed bese perfekten i ne mu dade nisto da odigra.

Se nadevam na odlicno finale za Federer.
Зашто го пишуваш Новак со мала буква бе искомплексиран?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom