Геј браковите станаа легални во сите држави на САД

• Креатор на темата Креатор на темата staycalm
  • Време на започнување Време на започнување
Ако за вас презентираното на видеото е ок дефинитивно не ви треба упат слободно може да заминете врате су ви отворени. Што гледам ја на парадава: циркузанти облечени во недолична облека се глупираат и иницираат секс на улица и после како демек барале некакви права, ова за вас е дефиниција за либералност?! Немате никаква стратегија да се доближите до стрејт заедницата на правилен начин а најверојано и нема таков.

А "Мрш сеа" можеш на љубениот да му речеш, at the end of the day вие сте тие кои барате права а со таков однос мало сутра што ќе ве прифати некој...:tapp:
еве и ова изглеј го фино е :D
Јас иначе малце не гледам добро, ама ти малце повеќе од мене не гледаш, очигледно, или пак читаш само што сакаш да прочиташ. Ај прочитај ми го пак постот
Љубим те драга
ај сеа мрш по втор пат, пошо очигледно не разбирате друг речник, мора овој да го користам, јебига тоа е.

и не се замарајте да ми враќате веќе на постовиве, не планирам да се објаснувам со луѓе на кои шо не може некои работи да им се објаснат, и такви ќе бидат додека се живи.

Последно уредено од модератор:
А бе стварно брлива работа.
А знаеш што е побрлива работа ?
Во тема за геј бракови и тоа во САД да мешаш домашна политика и тоа со мубаети што и жените на чешма или во некоја биртија ва најоддалеченото село би ти позавиделе.
Искрено ни вас не ви е лесно. Како вицот со таксистот станавте.
Влегуваш во такси и онака се жалиш колку е жешко , спарно , ладно ...
А таксистот ти враќа нешто од типот:
Абе се украдоја мамето лоповско нивно.
Ако не сфати ти си таксистот.
Иначе, добар виц. Во штаб ти го кажаа? :)

Ако за вас презентираното на видеото е ок дефинитивно не ви треба упат слободно може да заминете врате су ви отворени. Што гледам ја на парадава: циркузанти облечени во недолична облека се глупираат и иницираат секс на улица и после како демек барале некакви права, ова за вас е дефиниција за либералност?! Немате никаква стратегија да се доближите до стрејт заедницата на правилен начин а најверојано и нема таков.

А "Мрш сеа" можеш на љубениот да му речеш, at the end of the day вие сте тие кои барате права а со таков однос мало сутра што ќе ве прифати некој...:tapp:
Геј права и однос на геј лица е сосема различна ствар.
Геј правата се основни, човечки права кои не смеат никако да бидат ограничено особено во време кога пробуваме да глумиме секуларност, не либералност.
Ако црквата нема никакви ингеренции во креирањето на законите, нема логика да стои „маж и жена“ место „две лица“.

Надвор од тоа, што се однесува до геј парадите, проблемот го сфаќам поради фактот што тоа треба да е парада за борба на права а не исказ на нивната сексуалност. Искрено, нит мене не ми е сфатливо сексуализирањето на нешто што треба да е борба, протест, марш.
Ама исто како што можеа луѓето да бидат слепи за сите борби/протести/маршови, така можат и за овој ако не им чини.

Мене искрено најмногу ме нервира целовкупната пропаганда која се пространува низ социјалните мрежи и општо во медиумите..мислам која е поентата со знамињата на фб што ги поставуваат на профилна слика?..демек тие му даваат подршка на легализацијата на геј браковите?..или покажуваат колку се либерални?....а баш ме интересира сите вие што ги подржувате овие грозотии и патетични работи дали ќе прифатите и утре други ден да ги видите вашите деца во врска со личности од ист пол?..зарем не сакате да имате потомок и внуци?..еве ставете се во таква позиција и како ќе реагирате ако вашите деца станат педери и лезбејки ?..

Лесно е кога дискутираш генерално за тоа што се случува во светот,а друго е кога нештото ќе го почуствувате на своја кожа...Јас не сакам да има геј бракови ниту било какви врски со нив во моја близина...мене искрено ми сметаат бидејќи утре други ден планирам да имам деца и потомок и не сакам тие да ги гледаат овие работи што се случуваат и да попримаат од целовкупната нивна мизерна пропаганда

Иначе, добар виц. Во штаб ти го кажаа? :)
Не бе за чудо тука баш го прочитав. Одвреме на време ке се најди нешто и паметно да се прочита на форумот. Секако не ги земам во предвид вашите постови, тие се бесценети. Мора да се признае вашите се ептен се инвентивни. Сега што е така така е, нема збор тука.
П.С ама признај дека се препозна во ликот и делото на таксистот.

Не бе за чудо тука баш го прочитав. Одвреме на време ке се најди нешто и паметно да се прочита на форумот. Секако не ги земам во предвид вашите постови, тие се бесценети. Мора да се признае вашите се ептен се инвентивни. Сега што е така така е, нема збор тука.
П.С ама признај дека се препозна во ликот и делото на таксистот.
Те препознав тебе како патникот, вие од штабот имате пари за такси, ние другите пешадија сме :)

И што ако на целата територија на САД се легални хомосексуалните бракови што сега готово САД ќе пропаднат и исчезнат како Содома и Гомора или пак готово сега сите Американци се или ќе постанат хомосексуалци ... без разлика какви се законите во една држава поконзервативни/традиционални или полиберални сексуалните афинитети кај луѓето се вродени, некои се хетеросексуалци, некои се хомосексуалци, не се криви хомосексуалците што ги привлекуваат лица од истиот пол на кој и тие припаѓаат, интересно е тоа што на сите вакви случки во кои се споменуваат ЛГБТ веднаш се појавуваат дежурните хомофоби и плачат по форуми зашто тоа некои таму добиле некакви граѓански права, а од друга страна истите тие хомофоби плукаат општо по сите демократски вредности и секаква различност на нив им смета, дури и хетеросексуалната популација која не се придржува 100% на нивните ставови на нив им е трн во око, цело време кукаат што ќе ни е демократија, плурализам, право на различен став, според нив потребно е едноумие во секоја сфера на животот, 100 % етнички и расно хомогени нации и држави, обоените малцинства биле отпадок во државата, Муслиманите, Евреите, Атеистите и.т.н. па тие сите биле канцер во општеството, сите треба да ја читаат и да спијат со библијата и да се мажат/женат на 18 год. и да имаат по минимум 5-6 деца и.т.н. отприлика вака изгледа умот на еден просечен хомофоб, не е само хомофобијата во прашање проблемот е во тоа што на некои им сметаат општо сите демократски вредности за кои човештвото се изборило и тоа со многу падната крв на милиони луѓе т.е. не можат да прифатат никаква различност и различно мислење од нивното, далеку од тоа дека ако некој е хомофоб е истовремено заостанат човек не не е поентата дали некој е заостанат или е модерен туку поентата е колкав е демократскиот капацитет, капацитетот на луѓето да прифатат различност, различен став од својот, различен начин на живот и поразлични сфаќања од своите, да ги прифатат другите луѓе онакви какви што се, да имаат барем грам човечност во себе и да ги гледаат сите луѓе како луѓе, да помогнат на некој ако е во невоља, наместо да плукаат треба да се радуваат на тоа што некои лица човечки суштества си ги добиле своите граѓански права, во општеството постојат милион далеку поголеми секојдневни проблеми а некои се фатиле со ЛГБТ лицата како да се некаква најголема закана, па и не е толку страшно и трагично ако некој недоволно информиран и недоволно едуциран постар човек па еве нека е и средовечен има такви хард-кор конзервативни, религиозни, хомофобични како и националистичко-расистички ставови, далеку потрагично е тоа што постојат и помлади луѓе кои ги делат истите ставови и поддржуваат едноумиски тоталитарни идеологии кои ја направија Европа па и поголемиот дел од светот касапница во минатиот век !
Упс и да надополнам ми се повраќа од тоа кога некои плукаат по западот и западните демократски вредности а истите тие уште при првата прилика први трчаат таму да работат и живеат зарем не е тоа лицемерно, ем западот нечинел ем пак сите таму ххммммм зашто истите тие анти-западно настроени лица не мигрираат во високо моралните блиско-источни земји каде што владеат во голема мера Шеријатските правила прописи и закони и каде секаква дури и најмала девијација најостро се казнува или пак зашто не мигрираат во земјите од далечниот исток на пр. Н.Р. Кина, Северна Кореја и сл. туку сите трчаат во западна Европа, САД, Канада, Австралија и Нов Зеланд ... лицемерие со тони !

Последно уредено:
еве и ова изглеј го фино е :D
Јас иначе малце не гледам добро, ама ти малце повеќе од мене не гледаш, очигледно, или пак читаш само што сакаш да прочиташ. Ај прочитај ми го пак постот
Љубим те драга
ај сеа мрш по втор пат, пошо очигледно не разбирате друг речник, мора овој да го користам, јебига тоа е.

и не се замарајте да ми враќате веќе на постовиве, не планирам да се објаснувам со луѓе на кои шо не може некои работи да им се објаснат, и такви ќе бидат додека се живи.

Двоцефко, се надевам дека и во живо си вака дрзок и опасен... Ајде пуши кур сега, ова е форум и секој може да го искаже своето мислење.
Морам малку оф топик, ајде бидете храбри и сложни и организирајте ја таа посрана парада во Скопје. Ете ајде, нон стоп плачите.
НЕМАМЕ ПРАВА, НЕМАМЕ ПРАВА...
Па да видиме како ќе се одвиваат работите ;)

Зошто не се замара цел свет против гладот во Африка они со педериве запнаа и напнаа фб со реклами за ова коа ке се освестат касно ќе им биде што ке почне да се дешава со општествово ради аномалиите

Зошто не се замара цел свет против гладот во Африка они со педериве запнаа и напнаа фб со реклами за ова коа ке се освестат касно ќе им биде што ке почне да се дешава со општествово ради аномалиите

Место геј паради да организираа нешто како работни акции или што ти знам јас нешто корисно за општеството мислам дека никој ќе немаше проблем со нив, оти сексуалната ориентација си е за во спалната а не на улица.

Место геј паради да организираа нешто како работни акции или што ти знам јас нешто корисно за општеството мислам дека никој ќе немаше проблем со нив, оти сексуалната ориентација си е за во спалната а не на улица.
Абе забегани да не ругам на темава се напнав убаво негде прочитав тие што подржуваат дали децата сакаат да им се хомосексуалци и лезбејки све ретардирано нема што да праи па ке подржува све

Организираат, ама никој не знае дека се припадници на лгбт. Прават корисно за општеството, им го отвораат умот на луѓето. Не, не мислам на геј парадите каде парадираат облечени како пауни и се општат пред јавноста, јас би стрелала сѐ тоа. Зборувам за акции кои ќе помогнат да бидат прифатени од страна на другите и нема да јадат ќотек ако си го бакнат или држат за рака партнерот во јавност.

Се водиш од стереотипи и тоа е сосема легитимно, само го заборави моментот дека за посвојување на дете има соодветна процедура и одредени критериуми кои се прилично строги и кои треба да ги исполнува некој пар за да биде компетентен да посвои дете.
Не верувам дека на ваков пар социјалниот работник и психолог ќе им дозволи да посвојат дете.
Од друга страна имаш исто така и хетеро парови кои ги имаат истите карактеристики што ги спомна...Разликата е во тоа што овие можат да си направат сопствено дете и да го малтретираат.
Само да ти кажам дека не ти држи аргументот, инаку и јас сум против тоа истополовите парови да можат да псовојуваат деца во блиска иднина.
Единствена причина што сум против е тоа што уште човештвото е недораснато за такво нешто и истите ќе бидат истрауматизирани од околината. (зборувам за кај нас)

Хепатис А/Б/Ц кај хомосексуалците е премногу застапена.Овие вируси се страшно контагиозни а ширењето е примарно преку контакт/крв/флуиди...ХИВ вирусот/ХПВ/ХСВ/ЕБВ 2 вирусот и многу други кај нив е секојдневица. 80% од заболените со сифилис ти се хомосексуалците,почеста ти е кламидијата.Aмебиазата и џиардијазата ти се почести паразитни инфекции кај хомосексуалците.
Хомосексуалците имаат многу поголема инциденца на анални канцер(дури 50х повеќе од нормалната популација),поголема инциденца на рак на простата,колитиси,проктитиси ти реков ми рече се кај нив секојдневица.

Стереотипија велиш? Ова се факти,нема врска со хомофобија и стереотипија.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom