Геј браковите станаа легални во сите држави на САД

• Креатор на темата Креатор на темата staycalm
  • Време на започнување Време на започнување
Пријателе, децава на сликите се злоупотребени од хетеросексуалци кои протестираа во Париз против истополовите бракови. Што тука не е јасно?
За ова и на друго место имам прочитано, а никаде нема официјално статистики дека е точно.. :)
Инфектолошките заболувања не се создадени од геј популација, шо значи и стрејт луѓе пренесуваат..

Низ што ќе поминуваат посвоените деца?

Студиите се предмет на повеќегодишно истражување и се точни. Инфектолошките агенси не реков дека се создадени од геј популацијата,реков дека геј популацијата со нивниот промискуитет,нивниото анално општење и почестата апликација на разно разни дроги представуваат лесен извор,резервоар и преносители на прилично гадни инфектолошки заболувања.
Замисли си во главата дете кое одраснува во околина со двајца емотивно нестабилни чичковци(депресивни,суицидални) кој менуваат почесто партнери од чорапи и се прилично добар потенцијален извор на разноразни опасни инфекции....направи си математика.

Се осеќам како да зборима за бабароги од бајки наместо за вистински луѓе :/

Студиите се предмет на повеќегодишно истражување и се точни. Инфектолошките агенси не реков дека се создадени од геј популацијата,реков дека геј популацијата со нивниот промискуитет,нивниото анално општење и почестата апликација на разно разни дроги представуваат лесен извор,резервоар и преносители на прилично гадни инфектолошки заболувања.
Замисли си во главата дете кое одраснува во околина со двајца емотивно нестабилни чичковци(депресивни,суицидални) кој менуваат почесто партнери од чорапи и се прилично добар потенцијален извор на разноразни опасни инфекции....направи си математика.
Се водиш од стереотипи и тоа е сосема легитимно, само го заборави моментот дека за посвојување на дете има соодветна процедура и одредени критериуми кои се прилично строги и кои треба да ги исполнува некој пар за да биде компетентен да посвои дете.
Не верувам дека на ваков пар социјалниот работник и психолог ќе им дозволи да посвојат дете.
Од друга страна имаш исто така и хетеро парови кои ги имаат истите карактеристики што ги спомна...Разликата е во тоа што овие можат да си направат сопствено дете и да го малтретираат.
Само да ти кажам дека не ти држи аргументот, инаку и јас сум против тоа истополовите парови да можат да псовојуваат деца во блиска иднина.
Единствена причина што сум против е тоа што уште човештвото е недораснато за такво нешто и истите ќе бидат истрауматизирани од околината. (зборувам за кај нас)

Аман више, нека ги легализираат секаде само да не ги слушам едно те исто уназад десет години со тој брак на врв перчин ми се качија...
Само ти надевај се дека нема да ги слушаш после тоа. Баш напротив дури после ке ги изнаслушаш. Ова ништо нема да биди.[DOUBLEPOST=1435618384][/DOUBLEPOST]
Јас денес бев на парадата во Лондон, баш беше кул.Пиење, музиче, опуштено. Кој би имал против уште една журка. Relax people.
Уште да кажеше дали клецна или те клецна некој оти нели цело е кога има се.[DOUBLEPOST=1435619359][/DOUBLEPOST]
Се е ок што напиша, само последниот дел малце штрчи..
Што е нормално, а што не е нормално во светов? :)
Ете јас ке ти одговорам онака лаички.
Нормално е тоа што се сите други( или прават сите други) а не го правиш ти( под услов ако правиш обратно од другите).
Поедноставно од ова здравје.[DOUBLEPOST=1435621193][/DOUBLEPOST]
Едно прашање за овие што ги величат источниве и средно-источниве земји - Зошто нашиве што бегаат во странство, идат на запад? 90% идат во територии од англиско говорно подрачје (Америка, Канада, Австралија, Нов Зеланд, Велика Британија), останатиот 10% се делат на различни други држави во Европа (Италија, Германија, Франција, Шведска, Швајцарија итн.)

Не зборам за LGBT лица кои и поради лични агенди се селат во западни земји. Стриктно стрејтери, традиционално-ориентирани, со акцент во идните планови да основаат семејство (ако веќе не го имаат во сегашноста).

Зошто не Полска, Русија, Латвија, Литванија, all the way up to Кина и тако даље, ај да не ги редам сите натака што се. Браќа словени се голем дел од државите натака, зошто се ита кај Западов? Некој знае да одговори?
Со цел ум сакаш да протуркаш теорија дека западната цивилизација е тоа што е денес ( во економска и воена моќ ) затоа што била полиберална од останатиот свет?
Мислам стварно тоа ти е поентата на постот?
Да не е случајно дека биле баш спротивно од либерални и затоа денес се тоа што се. Или мислиш со мафтање на педерски знамиња и давање на разноразни права на сите девијантни појави во едно општество успеваа со векови да го држат под своја чизма буквално цел свет. Да беа во минатото( и тоа не толку далечно минато) тоа што се сега или се трудат да бидат немаше ни да постојат како такви, нити пак ти и јас ке слушневме за западна цивилизација или за земји со англиско говорно подрачје.

Последно уредено:
Со цел ум сакаш да протуркаш теорија дека западната цивилизација е тоа што е денес ( во економска и воена моќ ) затоа што била полиберална од останатиот свет?

Nope. Туку дека сфатиле некои работи малку порано од остатокот од светот. Дефинирај ги како сакаш истите.

Инаку, не, поентата ми беше искрен одговор зошто Истотокот е подобра алтернатива, а реално никој не пребегува натака за подобар живот, иако многумина овде од уста не го вадат со фалење. Увид некој, бидејќи јас не гледав ништо посебно таму, па онака да ме просветли некој. Тоа беше поентата.

Се е ок што напиша, само последниот дел малце штрчи..
Што е нормално, а што не е нормално во светов? :)
Ќе ти одговорам ама не ме вовлекувај во дебати, се имам стварно изназборено, ене ми го мислењето горе :D
Според мене, она што го има помалку во светот, е помалку нормално. Она што е секојдневие и го има најмногу е нормално. Во овој случај тоа се хомосексуалците. Убаво би било ако направиш во главата разлика од „не е нормално“ и „ненормално“. Така најубаво би ме сфатил.

Исто, не е нормално да имаш една рака. Нормално е да имаш две, најверојатно поради фактот дека има повеќе луѓе со две раце во светот.

Охохо, се вратија дежурните мегафони на вемеро. Ајде да видиме колку ќе помине додека Владе јаде бан.[DOUBLEPOST=1435622126][/DOUBLEPOST]
Ќе ти одговорам ама не ме вовлекувај во дебати, се имам стварно изназборено, ене ми го мислењето горе :D
Според мене, она што го има помалку во светот, е помалку нормално. Она што е секојдневие и го има најмногу е нормално. Во овој случај тоа се хомосексуалците. Убаво би било ако направиш во главата разлика од „не е нормално“ и „ненормално“. Така најубаво би ме сфатил.

Исто, не е нормално да имаш една рака. Нормално е да имаш две, најверојатно поради фактот дека има повеќе луѓе со две раце во светот.

Пред 2000 години било нормално да си геј, пред 500 години кај Ацтеките било нормално да жртвуваш по 30000 луѓе секоја година...Да не продолжувам, гледаш фалинка во твоето размислување?

Охохо, се вратија дежурните мегафони на вемеро. Ајде да видиме колку ќе помине додека Владе јаде бан.
За разлика од тебе и таквите како тебе( незнам како да ве наречам а да не ме банираат, многу осетливи сте биле) кои ете цело време сте тука. Сега кој е дежурен јас или ти ?
Башка за човек кој се декларира како пролиберален некако многу брзо се фаќаш за опцијата бан. Толкава ви е устата за човекови права, еднаквост, слобода и незнам што ама ете прво што ти паѓа на памет кога ке наидеш на спротивно мислење од твоето е бан. Само мене ми е тоа иронично или ?
Туку не кажа опна нешто на таа педерската парада или чаљо остана?
Ајде пофалисе, модерно да ти било тоа денес а сите знаеме колку се трудиш да бидиш IN.
П.с А и кој ти рече дека бев баниран.

Охохо, се вратија дежурните мегафони на вемеро. Ајде да видиме колку ќе помине додека Владе јаде бан.[DOUBLEPOST=1435622126][/DOUBLEPOST]

Пред 2000 години било нормално да си геј, пред 500 години кај Ацтеките било нормално да жртвуваш по 30000 луѓе секоја година...Да не продолжувам, гледаш фалинка во твоето размислување?
Гледам, гледам, имаш поента. Само што немаме некои цврсти докази за таа златна доба на хомосексуалноста - антиката.

Како и да е, врати страна 4 таму кажав се што имам, пошто темава нит ме занима, нит е некој предизвик за дискусија.

Гледам, гледам, имаш поента. Само што немаме некои цврсти докази за таа златна доба на хомосексуалноста - антиката.

Како и да е, врати страна 4 таму кажав се што имам, пошто темава нит ме занима, нит е некој предизвик за дискусија.

Имаш докази колку ти душа сака, како ли не постои нешто како пребарувач со кој што би можеле да пребараме што има на интернет?!?! Ај можда ке измислат такво нешто.

BTW, тој што има 30 метарски споменик на плоштад бил геј, документирано.

Овие од дпмне од штаб им наредуваат да ги напаѓаат гејовите, а лидерот им е хомосексуалец... Брлива работа.

оЌе[DOUBLEPOST=1435624178][/DOUBLEPOST]Дечки ај да си се придржуваме на темата и да не мешаме политики. Може? :D

Nope. Туку дека сфатиле некои работи малку порано од остатокот од светот. Дефинирај ги како сакаш истите.

Инаку, не, поентата ми беше искрен одговор зошто Истотокот е подобра алтернатива, а реално никој не пребегува натака за подобар живот, иако многумина овде од уста не го вадат со фалење. Увид некој, бидејќи јас не гледав ништо посебно таму, па онака да ме просветли некој. Тоа беше поентата.
Колку малце порано?
Зборуваме тука за векови или години?
Западот нуди подобар стандард од истокот но не затоа што денес пропагира тоа што го пропагира или затоа што легализира се и сешто, туку затоа што пред да сфатат нешто и тоа не така оддамна бил сосем спротивното од за тоа што сакаш да ни го претставиш дека е денес. Нити бил либераелн, нити мирољубив, нити се залагал за рамноправност или било што од тоа за што се залага денес( а и тоа за што се залага денес е под гоолем знак прашалник). Така да сигурен сум дека сите азиланти, емигранти и све криво и куцо што трча на кај запад не оди таму ради геј парадите и истополовите бракови туку ради нешто друго. И напротив да беа условите за живот еднакви( мислам од економски аспект) меѓу истокот и западот и единствен предуслов за кој каде би одел да би биле традиционалните вредности не би се кладел дека сите ке се тепаа да одат на запад. Добро освен педерите и сличните на нив по ненормалност од очигледни причини.

Една слика, милион зборови...
19411_10202864032320901_2234743120141278255_n.jpg

Овие од дпмне од штаб им наредуваат да ги напаѓаат гејовите, а лидерот им е хомосексуалец... Брлива работа.
А бе стварно брлива работа.
А знаеш што е побрлива работа ?
Во тема за геј бракови и тоа во САД да мешаш домашна политика и тоа со мубаети што и жените на чешма или во некоја биртија ва најоддалеченото село би ти позавиделе.
Искрено ни вас не ви е лесно. Како вицот со таксистот станавте.
Влегуваш во такси и онака се жалиш колку е жешко , спарно , ладно ...
А таксистот ти враќа нешто од типот:
Абе се украдоја мамето лоповско нивно.
Ако не сфати ти си таксистот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom