S
staycalm
Гостин
Некои луѓе уште не разликуваат геј од педофил/некрофил итн, битно најпаметен народ сме.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тогаш зошто деца на геј паради?Зошто се прават емисии каде деца помали од 7-8 години се лапаат и викаат дека се геј.Или пак деца од 10 години викаат дека за трансџендер.Е како сеа во овој случај они во овој поглед се доволно зрели за такви одлуки?
Најчесто, не е легално според закон да се имаат односи со лица испод 16 години (иако дел од нив имаат ствар како кај американците што е three year rule ).Ок,пак се сложувам.Само една работа иам забелешка.
Околу педофилијата.Педофилија не е исто со силување на деца.
Што правиме ако девојче од 10-12 години се заљуби во 30/40/50+ годишен човек и обратно.И двајцата согласно се впуштени во тоа.
Тука лгбт заедницата дава одговор од типот-ок,ама не е исто,бидејќи детето не е доволно возрасно да биде сигурно околу својата сексуалност.Ок
Тогаш зошто деца на геј паради?Зошто се прават емисии каде деца помали од 7-8 години се лапаат и викаат дека се геј.Или пак деца од 10 години викаат дека за трансџендер.Е како сеа во овој случај они во овој поглед се доволно зрели за такви одлуки?
Мора да те интересира,ти сакаш да отвориш такви институции не јасИ да си глуп не е лошо, баш напротив, од многу памет до тука е дојдено
Немам инфо ниту дали постојат такви институции, ниту пак ме интересира.
Не ми се допаѓа потегов, пред се не сакам во иднина децата да ми се дружат со деца кои се израснати во вакви бракови, колку и да ги советуваш може да му удри некоја глупост во главата.
Ги сакаат работите што им одговараат пари,журки,секс пред брак,алхохол,дрога и целиот тој западен живот ама за педерите сите се традиционалниЕдно прашање за овие што ги величат источниве и средно-источниве земји - Зошто нашиве што бегаат во странство, идат на запад? 90% идат во територии од англиско говорно подрачје (Америка, Канада, Австралија, Нов Зеланд, Велика Британија), останатиот 10% се делат на различни други држави во Европа (Италија, Германија, Франција, Шведска, Швајцарија итн.)
Не зборам за LGBT лица кои и поради лични агенди се селат во западни земји. Стриктно стрејтери, традиционално-ориентирани, со акцент во идните планови да основаат семејство (ако веќе не го имаат во сегашноста).
Зошто не Полска, Русија, Латвија, Литванија, all the way up to Кина и тако даље, ај да не ги редам сите натака што се. Браќа словени се голем дел од државите натака, зошто се ита кај Западов? Некој знае да одговори?
Среќа во крајно духовни и традиционалистички, гордо христијански земји како Полска и Русија нема наркомани. Дроги се за демонкрати и за западни богаташчиња.Добро бе затоа западот е вашиот идеал. На 18 години низ врата и без пари без ништо барај си го чарето. А богаташчињата од шо незнаат на што се изживеале идат да се дрогираат и да мењаат полови.
Ако е аномалија треба да имаш пример за тоа што е нормално за вид како човекот.
А пример, неможеш да дадеш кога кај човекот како вид најголем удел во перцепцијата за нормално или физиолошко игра културата.
Ако го земеш за нормално физиолошкото, се покрај вагинален секс е аномалија. Сексуална девијација. Чак и гледање и восхитување на цицки.
Човекот како битие има хедонистички пристап кон сексот, и поради истиот тој пристап човекот има право на избор односно преференца со што и како ќе копулира. Ние сексот не го користиме чисто за размножување, туку за - рекреација.
Желбата да се има секс со некој од исти пол не е ништо повеќе од тоа.
Незнам, можеби го гледам премногу субјективно ова, мене ми е еднакво гадно да гледам машко со женско, машко со машко или женско со женско како се мува.Параметарот добро/лошо е пред се резултат на доживувањето на одредени појави.Не е исто доживување да гледаш “ѓубре во природа“ и “чисти потоци“,како што не е исто а гледаш “машко кој се мува со машко“ и “женско со машко“.
Морално/етичните норми пред се извираат од оваа позиција или знаење.Постојат културолошки разлики во нијанси(прехраната,меѓусебниот однос..) ама кај овие работи постои еден би рекол концензус,поголемиот дел од светската популација лошо го доживува хомосексуализмот,дури и оние кој не им е гајле радије би (ако се приморани да изберат), гледале машко како се мува со женско одколку машко со машко.
И нема врска религијата нити културата со сето ова,лош мирис е лош мирис независно од местото во кое се наоѓаш.
Мене ме нарекуваш глуп, а ти споредуваш пари, секс пред брак, журки, алкохол и дрога со хомосексуалност?Мора да те интересира,ти сакаш да отвориш такви институции не јас
Може да ги удри во главата и да не се дружат со деца израснати во вакви бракови,иначе хомосексуалност не би постоела. Затоа реков не е толку лошо ако си против геј браковиве, лошо е ако си глуп.[DOUBLEPOST=1435518555][/DOUBLEPOST]
Ги сакаат работите што им одговараат пари,журки,секс пред брак,алхохол,дрога и целиот тој западен живот ама за педерите сите се традиционални![]()
Многу е едноставен одговорот, повеќе ПАРИ.Едно прашање за овие што ги величат источниве и средно-источниве земји - Зошто нашиве што бегаат во странство, идат на запад? 90% идат во територии од англиско говорно подрачје (Америка, Канада, Австралија, Нов Зеланд, Велика Британија), останатиот 10% се делат на различни други држави во Европа (Италија, Германија, Франција, Шведска, Швајцарија итн.)
Не зборам за LGBT лица кои и поради лични агенди се селат во западни земји. Стриктно стрејтери, традиционално-ориентирани, со акцент во идните планови да основаат семејство (ако веќе не го имаат во сегашноста).
Зошто не Полска, Русија, Латвија, Литванија, all the way up to Кина и тако даље, ај да не ги редам сите натака што се. Браќа словени се голем дел од државите натака, зошто се ита кај Западов? Некој знае да одговори?
Ги сакаат работите што им одговараат пари,журки,секс пред брак,алхохол,дрога и целиот тој западен живот ама за педерите сите се традиционални![]()
Мене ме нарекуваш глуп, а ти споредуваш пари, секс пред брак, журки, алкохол и дрога со хомосексуалност?
Многу е едноставен одговорот, повеќе ПАРИ.
Ако е за журки и за забава, за многу помалку пари во Чешка, Полска, Украина може да се добие поголемо задоволство, али парите по кои копнее Македончето ги имаш на запад.
Злоупотреба на деца во било кои кампањи не е во ред. Ако навлегуваме во ова ќе видиме дека на маршот во Париз против истополовите бракови луѓе излегоа со своите бебиња и деца на улиците. Дополнително, имаме и емисии во кои деца на таа возраст се бакнуваат и покажуваат дека се стрејт. Како во овие случаи децата се зрели за такви одлуки? И така ќе вртиме во круг постојано.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Незнам, можеби го гледам премногу субјективно ова, мене ми е еднакво гадно да гледам машко со женско, машко со машко или женско со женско како се мува.
Едноставно, гадно ми е покажување афекција во јавност. Ама не се бунам, до мене си е тоа.
И се тоа на страна, пак еднаквоста си е заслужена зошто директно не афектира никако. Не штети никому.
Кој се негативните последици во реалноста? Тоа што мене или тебе ни се гади од тоа?А бе гледај,не штети и голи надвор да шетаме ама се казнува. Не штети и да се пердашиме на сред бел ден у сред центар ама и тоа се казнува.
Очигледно има граници на постапки од кои човек се згрозува или пак има негативно влијание врз луѓето.
Неможи да се вадиме на фори како “не штети“ кога во реалноста има негативни последици.