Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
И Пеле играл само за Сантош па заедно со Марадона е најдобар фудбалер на сите времиња. :свиркам:
Ретко глупи споредба, едниот играл пред 20 години фудбал другиот сега.

C

Castiel

Гостин
И Пеле играл само за Сантош па заедно со Марадона е најдобар фудбалер на сите времиња. :свиркам:
Ретко глупи споредба, едниот играл пред 20 години фудбал другиот сега.
Па тоа ми е маубетот. Нема врска кај играч играчот ако го бива и го има во себе фудбалот. Ја нигде не реков дека е Бака класа играч. Ама за аргумент дека само пошо не играл за голем клуб неможе да се смета за класа е доста глуп аргумент.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.168
Поени од реакции
18.194
Abe ne e muabetot triplete miplete...Muabetot e famozniot klasa napagjac i sto ustvari e klasa napagjac.Milito legna kako primer kaj igral pred toa,pa posle sto se slucilo.Sea baka ne bil igrac,do vcera na amauri se raduvavte.Malku barem objektivnost da se ima ne kuznae kolku,podrugo ke bide na temava!Ako klasa se samo ronaldo mesi ibra kavani falkao i suarez,ondak italjanite nema da vidat klasa napagjac so godini...
Оти објективноста ја гледаш само од твој аспект?

Инаку нема во Италија класа играчи доволно, затоа се вели дека е падната лигава. Бака може да се погоди како одлично засилување, но ако Милан не го поправи остатокот од тимот и ако не им тргне како што треба тогаш многу лесно може да западне во сивилото и ништо да не биде од него. Никако таков играч не може да биде гаранција за Милан.

C

Castiel

Гостин
Оти објективноста ја гледаш само од твој аспект?

Инаку нема во Италија класа играчи доволно, затоа се вели дека е падната лигава. Бака може да се погоди како одлично засилување, но ако Милан не го поправи остатокот од тимот и ако не им тргне како што треба тогаш многу лесно може да западне во сивилото и ништо да не биде од него. Никако таков играч не може да биде гаранција за Милан.
Нормално. За бака да успее во милан потребна е средина која ќе креира за него. Само со него како трансфер ако се остане (доколку дојде воопшто) милан ништо не прави. Пишав ја и кај нас во фан клуб. Трансферов ме плаши да не испадне Рикардо Оливеира 2 дел. Бака не е играч кој од ништо може да направи нешто, туку е класична убица во 16ник. Минимум 2ца креативци во средина ќе треба да се донесат ако милан сака да стигне до ЛШ. За одбраната исто да не почнам и да зборам и таму треба 1 класа штопер и уште еден квалитетен со него.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.168
Поени од реакции
18.194
За да може Милан барем да избори трето место наредната сезона потребни им се пари, мозок и уште повеќе пари. 6-7 играчи кои лани и годинава играа доста, не треба теренот да го помирисат.

C

Castiel

Гостин
За да може Милан барем да избори трето место наредната сезона потребни им се пари, мозок и уште повеќе пари. 6-7 играчи кои лани и годинава играа доста, не треба теренот да го помирисат.
Есиен и бокети си отидоа веќе.. На бонера уште не му е продолжен договорот. Мунтари не се знае со него сакаше да си иде ама откога дојде инзаги сакал да остане. Мексес е можно да си оди пошт и на него не му е продолжен договорот. Еден од Рами/Запата ќе си оди, Можно е и Алекс да се врати во бразил, Армеро не продолжува со тимот. Бертолачи, Басели и Муари најверојатно ќе дојдат. Се работи на трансферот на витсел. Договор со зенит треба да се напраи. За назад се спомнуваат настачич, Глик, Максимович и Абденаур од монако. Па ќе видиме што ќе напраат.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Тоа и ми беше поентата, ни Јувентус кој моментално е најдобриот Италијански тим класа напаѓач а овој @јас пишува провоцирачки коментар каде што го потценува Бака демек не бил класа и не му требал таков играч на Јувентус. А во состав го имате Љоренте и двајца кој допрва треба да се докажуваат (Мората и Дибала) единствено Мандџукич е играч кој гарантира добра сезона од овие.
Кој дел од коментарот ти е провоцирачки? Што очекуваш? Да речам дека Менез и Хонда се класа? Нема.
Шо е класа играч ти кажав. Играч што прави разлика за клубот. Милан има премногу дупки кои треба постепено да ги санира. Можеби Бака можи да донеси нешто ново ама да го клам на исто рамниште со Дел Пјеро, Батистута, Ван Бастен мало морген.
Ти кажав дека не гледам што можи да донеси Бака во Јувентус. Комбинацијата на години и цена не ми се бендисва.
Дибала исто (сеуште) не е класа играч. Далеку е од тоа. Ама е страшен потенцијал.
Ако ти е полесно, Манџа исто не е класа играч. Ама има што да му понуди на Јувентус.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Витсел ако го земете за помалце од 30 милиони,сфака част.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Па тоа ми е маубетот. Нема врска кај играч играчот ако го бива и го има во себе фудбалот. Ја нигде не реков дека е Бака класа играч. Ама за аргумент дека само пошо не играл за голем клуб неможе да се смета за класа е доста глуп аргумент.
Кој рече дека то е аргумент?

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Во ривер и бока има поминато само по 1 сезона каде што нема нешто сјајна статистика. Додека пак фиорентина никад не била голем клуб од типот на јуве, милан, Јунајте, баерн, барса итн.
Никој не ги спомна дека тие три клуба се фактор. И колкав удел имал. Само реплицирав дека има играно во класа клубови. А не дека има некаква врска со останатиот муабет.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Тешко. Зенит бара 40 демек....али негде отприлика 30-35 ќе биде цената според мене бар.

Значи за да дојде кај вас,мора да го преплатите.Не дај боже да се убаци и некој друг посериозен клуб со повеќе пари,ќе си останете пак со прстот во рака и Мунтари и Поли како главни креативци :)

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Манџукиќ би го зел било кога пред Бака, докажан играч, работник, ти гарантира 20 гола по сезона и башка е поефтин 12М. И секако дека не се двата класа играчи кои можат да решат натпревар сами но би се кладел дека Манџо ќе има повеќе голови сезонава. Иако не му е загарантирано стартното место.

C

Castiel

Гостин
Манџукиќ би го зел било кога пред Бака, докажан играч, работник, ти гарантира 20 гола по сезона и башка е поефтин 12М. И секако дека не се двата класа играчи кои можат да решат натпревар сами но би се кладел дека Манџо ќе има повеќе голови сезонава. Иако не му е загарантирано стартното место.
Со што ти гарантира бе Манџо 20 гола по сезона? Бака прошла сезона имаше повеќе голови од Манџо во Ла Лига. И нормално дека ќе се кладиш манџо би имал повеќе гола во јуве отколку бака во милан пошо јуве има јака средина за разлика од Милан.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom