Геј браковите станаа легални во сите држави на САД

• Креатор на темата Креатор на темата staycalm
  • Време на започнување Време на започнување
Да така е !! Затоа на запад одродени се сите и почит никој нема према никого. Родители на 18 години го рогаат детето низ врата, деца родителите ги фрлаат у старечки домови. За братучеди да не праам муабет...
Од лично искуство ова ти го зборам зашто холанѓани,французи и останати се чудат и свршаваат како ние на балканов знаеме да се собереме на слава, роденден да славиме со 20 души,1 мај,нова година, свадби со по 600 души да имаме а тие кутрите незнаат со кого живеат у зграда и кои им се први братучеди од што се заборавени еден со друг.
Ама битно богати се ,шо е битно шо ако се разболат ке нема кој вода да им донесе.......
За жал и кај нас сега почна ваквиов тренд да се шири.
:pos::pos::pos: Не си сериозен вајда? На балканов има најшунд свадби,се канат луѓе шо сигурно нема да ги видиш уште еедна у живот,демек шо повеќе ќе поканиш, појака фамилија сте.Ми се гади од малограѓанштинива и балканскиов менталитет.Сите гледаат шо побрзо да се осамостојат,само кај нас на тоа се гледа срамно..страшно шо да кажам.Зарем сакаш да ѓивееш со мајка ти на 25 години?

Не реков Димитар дека Иран и С.Арабија се најпрогресивни.
Мене ме нервира тоа што геј популацијата ги смета за заостанати оние што се против геј браковите.
Ако западот рекол дека е ок,не значи дека е прогресивност сето овоа.
Уште нешто,оди види во Америка што се случува последниве 2-3 години.
Во Америка постепено се воведува брутален фашизам.
Стана полициска држава,со константно воведување на нови даноци.
Народот се повеќе се осиромашува,а полицијата има се повеќе и повеќе права.
Сакам да кажам,на цел свет им јадат гомна за демократија,а кај нив има се повеќе сериозни прекршувања на човековите права.
За крај.
Демократијата е добра работа.
Ама на ваквата демократија се знае која е позадината.
Не само геј популацијата, туку скоро секој рационален човек ги смета за заостанати сите оние што се против геј бракови.

Еве да видиш зошто ги сметам јас за такви:

http://www.sadanduseless.com/2015/04/gay-marriage/

Не само геј популацијата, туку скоро секој рационален човек ги смета за заостанати сите оние што се против геј бракови.

Еве да видиш зошто ги сметам јас за такви:

http://www.sadanduseless.com/2015/04/gay-marriage/
Скоро секој рационален човек ? :eek:
Од каде испадна сега овоа ?

Windfucker,како може бе човек да ме класифицираш за заостанат само поради тоа што сум против геј браковите ?
Дај молим те,не заебавај.
Вие сте тие понапредните,така ?
Јас лично не се навредувам,ама се нервирам затоа што премногу е глупаво некој да сметаш за заостанат оти е против овие закони.

Отиде светов од рака.Што друго да кажам.

Иран и Саудиска арабија ги направи америка такви па сега ти види .
Да бе сите ги напраи Америка такви,иначе муслиманите беа познати по прогресивност и либерално размислување.

Скоро секој рационален човек ? :eek:
Од каде испадна сега овоа ?

Windfucker,како може бе човек да ме класифицираш за заостанат само поради тоа што сум против геј браковите ?
Дај молим те,не заебавај.
Вие сте тие понапредните,така ?
Јас лично не се навредувам,ама се нервирам затоа што премногу е глупаво некој да сметаш за заостанат оти е против овие закони.

Отиде светов од рака.Што друго да кажам.
Заостанат е ставот за геј браковите од проста причина што брак е правен договор повеќе од ствар на морал и религија.
Аверзија према геј лица, па, искрено и сфаќам. Не ти се допаѓаат. Не ти е нешто што ти е блиско и нешто со кое што можеш да се идентификуваш, чак може и ти се гади.
Не мора да ги поддржуваш геј браковите, не мораш ни да ги поддржуваш геј лицата.
Ама ускратување на основни човечки права поради секусална определба ми е несфатливо.

Не реков Димитар дека Иран и С.Арабија се најпрогресивни.
Мене ме нервира тоа што геј популацијата ги смета за заостанати оние што се против геј браковите.
Ако западот рекол дека е ок,не значи дека е прогресивност сето овоа.
Уште нешто,оди види во Америка што се случува последниве 2-3 години.
Во Америка постепено се воведува брутален фашизам.
Стана полициска држава,со константно воведување на нови даноци.
Народот се повеќе се осиромашува,а полицијата има се повеќе и повеќе права.
Сакам да кажам,на цел свет им јадат гомна за демократија,а кај нив има се повеќе сериозни прекршувања на човековите права.
За крај.
Демократијата е добра работа.
Ама на ваквата демократија се знае која е позадината.
Ја не сметам дека ако некој е против геј е заостанат.Ама да има некаков аргумент за тоа. Некој што мисли дека со ќотек ке ги напраи стрејт педерите и сака да отвори клиники за лечење иако нема жив излечен случај е глуп и неписмен а не заостанат..
Иначе ова што си го пишал за Америка,можеш 10 мани да најдеш али во други земји такви работи не се ни приметуваат .Наши деца идат и остануваат на црно од што е толку лошо.
Али еве дај аргумент на прогресивна земја,ако западните не се тоа.

Ова е едно од најретардираните оправдувања за хомосексуализмот. Кај животните ќе наидеш и на примери како мајката си го изела новороденчето па никој нормален нема да го употреби овој аргумент да оправда убиство на мајката над своето новороденче.
Оваа пропаганда со животните е само еден обид да се оправда нивната ненормалност.
Овие ликови се далеку од нормални и сигурен сум дека ќе им се одбие како бумеранг оваа легализација.
Го делам истото мислење со тебе. Тоа го напишав за да потенцирам, многу форумџии пред мене напишаа дека хомосексуалноста била најнормална појава, бидејќи се манифестира кај сите животински видови. Тоа е вистина, но тоа не ја прави нормална. Таа е аномалија.

Нема ништо лошо да си старомоден,али да си глуп веќе е подруго. Има некој излечен до сеа за да отвориме институција некаква?
И да си глуп не е лошо, баш напротив, од многу памет до тука е дојдено ;)
Немам инфо ниту дали постојат такви институции, ниту пак ме интересира.
Не ми се допаѓа потегов, пред се не сакам во иднина децата да ми се дружат со деца кои се израснати во вакви бракови, колку и да ги советуваш може да му удри некоја глупост во главата.

Го делам истото мислење со тебе. Тоа го напишав за да потенцирам, многу форумџии пред мене напишаа дека хомосексуалноста била најнормална појава, бидејќи се манифестира кај сите животински видови. Тоа е вистина, но тоа не ја прави нормална. Таа е аномалија.
Ако е аномалија треба да имаш пример за тоа што е нормално за вид како човекот.
А пример, неможеш да дадеш кога кај човекот како вид најголем удел во перцепцијата за нормално или физиолошко игра културата.
Ако го земеш за нормално физиолошкото, се покрај вагинален секс е аномалија. Сексуална девијација. Чак и гледање и восхитување на цицки.
Човекот како битие има хедонистички пристап кон сексот, и поради истиот тој пристап човекот има право на избор односно преференца со што и како ќе копулира. Ние сексот не го користиме чисто за размножување, туку за - рекреација.
Желбата да се има секс со некој од исти пол не е ништо повеќе од тоа.

Ако е аномалија треба да имаш пример за тоа што е нормално за вид како човекот.
А пример, неможеш да дадеш кога кај човекот како вид најголем удел во перцепцијата за нормално или физиолошко игра културата.
Ако го земеш за нормално физиолошкото, се покрај вагинален секс е аномалија. Сексуална девијација. Чак и гледање и восхитување на цицки.
Човекот како битие има хедонистички пристап кон сексот, и поради истиот тој пристап човекот има право на избор односно преференца со што и како ќе копулира. Ние сексот не го користиме чисто за размножување, туку за - рекреација.
Желбата да се има секс со некој од исти пол не е ништо повеќе од тоа.
Не дека не си во право.Ама аругментот дека е природна или дека тоа е само поради културната бариера е многу бош аргумент што често го користат.
Најголемиот дел од работитешто ги правиме се социјална констркуција,манири за време на јадење,тоа што гледаме да не смрдиме,културата на говор и ред други работи.А на еден или друг начин и овие работи се базираат врз нешто од природата.
Кога сме кај аргументот-природно е...многу работи се природни и почести од хомосексуалноста во природата како инцестот,педофилијата,некрофилијата и слично.Единственото нешто што има хомосексуалноста аргумент против ова не е природата,туку баш Културата и нашите морални и етички гледишта.Ако идеме само по тоа дека е природна,немаме ич ама баш ич аргументи против инцест на пример што е мноогу почеста појава од хомосексуалноста во природата,нели и тоа е сепак љубов?
Канибализмот е исто доста табу тема чисто поради културата.Ние не јадеме месо од луѓе,некои племиња јадат.Или пак ова што беше во Кина,ние не јадеме кучиња они јадат,ама ние јадеме крави,кози итн.И сеа што праиме?

Последно уредено:
Шо ќе прајме кога ќе ни заминат педерите во Америка? Кој ќе ни прави паради и "движења"?

Не дека не си во право.Ама аругментот дека е природна или дека тоа е само поради културната бариера е многу бош аргумент што често го користат.
Најголемиот дел од работитешто ги правиме се социјална констркуција,манири за време на јадење,тоа што гледаме да не смрдиме,културата на говор и ред други работи.А на еден или друг начин и овие работи се базираат врз нешто од природата.
Кога сме кај аргументот-природно е...многу работи се природни и почести од хомосексуалноста во природата како инцестот,педофилијата,некрофилијата и слично.Единственото нешто што има хомосексуалноста аргумент против ова не е природата,туку баш Културата и нашите морални и етички гледишта.Ако идеме по тоа дека е природна,немаме ич ама баш ич аргументи против инцест на пример што е мноогу почеста појава од хомосексуалноста во природата,нели и тоа е сепак љубов?
Канибализмот е исто доста табу тема чисто поради културата.Ние не јадеме месо од луѓе,некои племиња јадат.Или пак ова што беше во Кина,ние не јадеме кучиња они јадат,ама ние јадеме крави,кози итн.И сеа што праиме?
Не е бош аргумент, баш доведува до правата поента.
Точно е дека најголемиот дел од работите што ги правиме се социјална конструкција, и токму тука е вистината дека со геј бракови нема да се смени апсолутно ништо. Ќе растеме деца кои се навикнати на геј родители, деца кој нема да бидат посочувани, а сепак ќе бидат свесни дека се плод на хетеросексуални односи . Деца кој нема да станат геј пошто имаат геј родители, и деца кои нема да бидат малтретирани поради истото.
Е сеа, разликата помеѓу хомосексуалноста и педофилијата и некрофилијата е очигледна. Согласнот.
Согласност од двете страни пред впуштање во сексуалниот чин е главната разлика, поради која без никакви последици хомосексуалците можат да се интегрираат во општеството како што го знаеме денес.
Инцестот, пак, како појава е честа и се повторувала куп пати, since the beginning of time. И голем процент бил од страна на две возрасни единки кои свесно влегувале во чинот. Меѓутоа, незанемарливиот процент на деформации и последици кои ги сносува плодот зачнат од инцестоиден однос е тоа што го прави овој начин на копулирање непожелен и отфрлен. Од таа причина, се коси со тоа „нормално“ сфаќање на работите, бар физиолошки ако не културолошки. Ако има нешто за кое што реално не сме створени, тоа е тоа.

На темата посвојување на дете од истопол пар луѓето стравуваат како детето на тие родители ќе биде омаловажувано од околината поради тоа што има два родитела од ист пол. Зар не е тоа така бидејќи хетеросексуалните родители потфрлиле во своето родителствување и не ги научиле децата да ги почитуваат другите и да немаат проблем со различните од нив? Едно дете само од себе нема да знае како да навреди друго дете ако за тоа не е упатено од родителите и околината. Секое дете се раѓа невино и од неговото воспитување зависи во каков човек ќе израсне. Па, назад на темата, ако толку на луѓево им е жал за тоа како би се однесувала околината кон децата на истополовите парови, зошто не превземат нешто да го спречат тоа? Многу е парадоксално да сожалуваш нешто за кое ти си виновникот.

Не е бош аргумент, баш доведува до правата поента.
Точно е дека најголемиот дел од работите што ги правиме се социјална конструкција, и токму тука е вистината дека со геј бракови нема да се смени апсолутно ништо. Ќе растеме деца кои се навикнати на геј родители, деца кој нема да бидат посочувани, а сепак ќе бидат свесни дека се плод на хетеросексуални односи . Деца кој нема да станат геј пошто имаат геј родители, и деца кои нема да бидат малтретирани поради истото.
Е сеа, разликата помеѓу хомосексуалноста и педофилијата и некрофилијата е очигледна. Согласнот.
Согласност од двете страни пред впуштање во сексуалниот чин е главната разлика, поради која без никакви последици хомосексуалците можат да се интегрираат во општеството како што го знаеме денес.
Инцестот, пак, како појава е честа и се повторувала куп пати, since the beginning of time. И голем процент бил од страна на две возрасни единки кои свесно влегувале во чинот. Меѓутоа, незанемарливиот процент на деформации и последици кои ги сносува плодот зачнат од инцестоиден однос е тоа што го прави овој начин на копулирање непожелен и отфрлен. Од таа причина, се коси со тоа „нормално“ сфаќање на работите, бар физиолошки ако не културолошки. Ако има нешто за кое што реално не сме створени, тоа е тоа.
Ок,пак се сложувам.Само една работа иам забелешка.
Околу педофилијата.Педофилија не е исто со силување на деца.
Што правиме ако девојче од 10-12 години се заљуби во 30/40/50+ годишен човек и обратно.И двајцата согласно се впуштени во тоа.
Тука лгбт заедницата дава одговор од типот-ок,ама не е исто,бидејќи детето не е доволно возрасно да биде сигурно околу својата сексуалност.Ок
Тогаш зошто деца на геј паради?Зошто се прават емисии каде деца помали од 7-8 години се лапаат и викаат дека се геј.Или пак деца од 10 години викаат дека за трансџендер.Е како сеа во овој случај они во овој поглед се доволно зрели за такви одлуки?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom