Има многу побитни работи од правата на хомоксексуалците и нивните бракови. Да се замараа повеќе за вакви проблеми како на сликава него ли за педери и лезбејќи светов ќе цветаше.
Пошо не ви се чита, ај пак ќе се преповторам, дека Судството расправаше и за ред други проблеми, и донесе позитивни одлуки, да не ги листам сега пак сите точки од дневниот ред, меѓу кои и сместување и справување со социјални случаи и бездомни лица. Да се замараше искрено за настанов, ќе провереше пред да пишеш.
Друго, LGBT луѓето секогаш примале во своите згрижувачки центри и други луѓе на кои им треба помош, стрејт или не. Прашај ги воените ветерани во САД, кој им помогнал повеќе до сега, државата или "нео-либералите" и "двоцефките" овде што се вреѓани на секој втор пост.
Не. Ќе си добиат права и ќе ги заболе за вакви работи. Не сум видел геј заедница да простестира за нешто друго освен за тие права.
И тоа е не е твој проблем? Да не сакаше да те земеме со нас на следни протести, чисто да имаш увид и евиденција? Али тоа што не си видел не значи дека сме таму, нормало за ЛГБТ права ќе се идентификува масата како ЛГБТ, кога си на протест за нешто друго, нема ваљда да потенцираш дека си геј или лезбејка ако протестот нема врска со истото. Така да ова ич не ти држи.
Ако источна Европа и Балканот нејќат ЛГБТ,мултикултурализам и останати ``демократски`` срања, немора тоа со сила да им се наметнува и под име `` услови за влез у ЕУ``.
Извини, ама ЕУ во најсуштинска форма ти е скап, приватен клуб. Дали се напредни или не, нема да дебатираме овде. Она што ќе спомнам е, дека како приватен клуб, ако сакаш да си дел од него, кои и да се правилата, ќе треба да ги испочитуваш, за влез во истиот. Ако тоа е мулти-култи и ЛГБТ права, да, ако толку очајно сакаш да си дел од "кул" државите, и тој аспект ќе треба да го проголташ. Колку сакаат можат со сила да ти го бутаат тоа во грло ако си земја-аспирант за влез таму.
Нивните општества ги дегенерираа највеке што можеа,но ние не треба да дозволиме да ги дегенерираат и нашите колку -толку по традиционални и по нормални општества.
Гледам. Ти викам чуми со храната владеат, паѓаат метеори од небото сега таму, луѓе живи горат од Божјиот Гнев.
А кој смета дека нема права и дека е обесправен тука отворени му се и аеродроми и аутобуски и железнички станици и нека иде во ``слободата на запад``
Знаеш дека така им зборат и на македонските малцинства во другиве држави? Моментално не звучиш ништо подобро од рандом сељачко-националистички грк или бугарин.
1. Традиционалниот брак тука бил 4000 години ,педерскиве и останативе ЛГБТ гомнарии се од пред 30-40 години така да кој е странец ???
Ти си. LGBT како феномен е постар од традиционалниот брак. 30-40 години е борбата за легализација и овозможување на права.
Можеби? Можеби не е одговор. Можеби и не се грижат. Со ништо не покажале дека се грижат за нешто друго. Воопшто аргументот не ми е бесцелен. Кога ЛГБТ заедницата не се грижи за други проблеми освен за своите зашто остатокот од заедницита воопшто би се замарал со нивните проблеми.
Јас еве не сум бил на ЛГБТ протести до сега. Изгледа повеќе се замарам со туѓи проблеми. Можеби не сум толку геј колку што мислам дека сум. Ако идеме по твојата булшит логика.
Или едноставно аргументирањето ти е тапа. И единствениот непореклив факт е тој.