Геј браковите станаа легални во сите држави на САД

• Креатор на темата Креатор на темата staycalm
  • Време на започнување Време на започнување
Имам едно прашање до гејовите:
Зошто мислите дека оние што го мразат легализирањето се заостанати ?
Демек западњаците се најпрогресивни во светот со таа пуста демократија,се останато е затупавено,просто,ограничено...
Се воздржувам од навреди ама овоа морам да го кажам: Само руска чизма за вас.
Кој се најпрогресивни тогаш,Иран и Саудиска Арабија? Слободно иди во Русија,остатокот од населението во Македонија се среми да живее во затуцаната Америка и западот.

Кој се најпрогресивни тогаш,Иран и Саудиска Арабија? Слободно иди во Русија,остатокот од населението во Македонија се среми да живее во затуцаната Америка и западот.
А ти мислиш дека се е во парите и богатството !?!??! Духовното и традиционалното на запад не вредат ништо.

А ти мислиш дека се е во парите и богатството !?!??! Духовното и традиционалното на запад не вредат ништо.

Така е. Духовното и традиционалното вредат во Русија и во другите посткомунистички и славјански држави. Тоа духовно се манифестира со криминална транзиција, криминал од невидени размери, благи форми на робство и други духовни форми на постоење. Да живее духовна Русија.

Последно уредено:
За таа извртена и симплифицирана позиција ти зборувам. Не можеш изговор за нешто трето да бараш во сосема неповрзани прашања кои не се ни поврзани едно со друго.
Дали си свесен дека на пример сега твојот став се совпаѓа со ставот на третата страна во случајов, чија непринципиелност, пази сега, си ја земаш како изговор. :icon_lol:
Ама кај ме виде да пишав изговор?Никаде јас не кажав дека така им треба или не треба полицијата да мрда со прст.Полицијата треба да ги најде сторителите и прописно да ги казни,а нападот врз лгбт центарот не го оправдувам.Јас изјаснив став зошто мене не ме боли уво што се дешава на лгбт центарот.А причината за тоа беше горенаведното дека и сами знаат дека полицјата има заврзани раце кога станува муабет за долгата рака на рамковниот договор.И дека нема што да се чудат зошто не реагирала полицијата,кога и претходно се десиле многу позаебани работи и немало никаква полициска акција односно реакција.

Ако за тебе Фројд и компанија се шкљ научници тогаш ти стварно имаш голем проблем и не знаеш во која состојба се наоѓаш.
Ај те молам помачи се и најди и постирај научно тврдење, труд, статија од тие научници што тврдат дека педер не се станува туку се раѓа.
Постои гугл, фала, чао

Баш напротив, ти си прочитал за хиерархија на потребите? Ако не се исполнети чувството на социјална, економска и општествена безбедност нема ништо од духовност и љубов.
Каде што има несигурност за најосновните потреби има лажење, крадење и најосновни форми на девијација.
Се разбира, тоа го има секаде како дел од разните слоеви на општесвеното уредување, ама пак не ти одговара таква анализа, затоа се вртиш кон симплификација.

Така е. Духовното и традиционалното вредат во Русија и во другите посткомунистичка и славјански држави. Тоа духовно се манифестира со криминална транзиција, криминал од невидени размери, благи форми на робство и други духовни форми на постоење. Да живее духовна Русија.
Зашто цело време за транзиции и економии ми зборите кога јас зборам за духовна култура и традиција !?!? Западот се тоа го има отфрлено заради срам од ``старомодност и заостанатост`` и сега мора да се ``модернизира`` .

Ама кај ме виде да пишав изговор?Никаде јас не кажав дека така им треба или не треба полицијата да мрда со прст.Полицијата треба да ги најде сторителите и прописно да ги казни,а нападот врз лгбт центарот не го оправдувам.Јас изјаснив став зошто мене не ме боли уво што се дешава на лгбт центарот.А причината за тоа беше горенаведното дека и сами знаат дека полицјата има заврзани раце кога станува муабет за долгата рака на рамковниот договор.И дека нема што да се чудат зошто не реагирала полицијата,кога и претходно се десиле многу позаебани работи и немало никаква полициска акција односно реакција.
Изговор и аргумент за исправноста на твојот став, друго ми беше зборот. Не можеш проблемите да ги гледаш низ црно-бело ние-вие константност на улогите. Таа ригидност и неможност да се идентификуваш во различна група за различни прашања ти резултира со целосно бесмислени ставови како тоа првото. Не коментирам за настаните, туку за ставот и начинот на кој беше презентиран.

Зашто цело време за транзиции и економии ми зборите кога јас зборам за духовна култура и традиција !?!? Западот се тоа го има отфрлено заради срам од ``старомодност и заостанатост`` и сега мора да се ``модернизира`` .

Цело време размислуваш шаблонски и тресиш глупости.

Еве кажи за која духовност и традиција зборуваш конкретно, која ја нема на запад а ја има во Русија?

Баш напротив, ти си прочитал за хиерархија на потребите? Ако не се исполнети чувството на социјална, економска и општествена безбедност нема ништо од духовност и љубов.
Каде што има несигурност за најосновните потреби има лажење, крадење и најосновни форми на девијација.
Се разбира, тоа го има секаде како дел од разните слоеви на општесвеното уредување, ама пак не ти одговара таква анализа, затоа се вртиш кон симплификација.
Да така е !! Затоа на запад одродени се сите и почит никој нема према никого. Родители на 18 години го рогаат детето низ врата, деца родителите ги фрлаат у старечки домови. За братучеди да не праам муабет...
Од лично искуство ова ти го зборам зашто холанѓани,французи и останати се чудат и свршаваат како ние на балканов знаеме да се собереме на слава, роденден да славиме со 20 души,1 мај,нова година, свадби со по 600 души да имаме а тие кутрите незнаат со кого живеат у зграда и кои им се први братучеди од што се заборавени еден со друг.
Ама битно богати се ,шо е битно шо ако се разболат ке нема кој вода да им донесе.......
За жал и кај нас сега почна ваквиов тренд да се шири.

Да така е !! Затоа на запад одродени се сите и почит никој нема према никого. Родители на 18 години го рогаат детето низ врата, деца родителите ги фрлаат у старечки домови. За братучеди да не праам муабет...
Од лично искуство ова ти го зборам зашто холанѓани,французи и останати се чудат и свршаваат како ние на балканов знаеме да се собереме на слава, роденден да славиме со 20 души,1 мај,нова година, свадби со по 600 души да имаме а тие кутрите незнаат со кого живеат у зграда и кои им се први братучеди од што се заборавени еден со друг.
Ама битно богати се ,шо е битно шо ако се разболат ке нема кој вода да им донесе.......

Каде има поубаво од свадба со 600 души, каде што не знаеш кој е кој и кој кур бара на свадбата. Или што е поубаво од вечни студенти на 35 години кои сеуште живеат со мама и тато, наместо да си го бараат чарето на 18-20 години.

Духовност е тоа, не играчка.

Се, ама баш се од ова што наброја се случувало уште од одамна во Македонија, и ќе се случува понатаму. Не е тоа никаков тренд, ама очигледно ти е тешко да разбереш дека глупости трескаш.

Цело време размислуваш шаблонски и тресиш глупости.

Еве кажи за која духовност и традиција зборуваш конкретно, која ја нема на запад а ја има во Русија?
Не зборам за Русија само,за цела источна Европа.
Југославија е најдобар пример. И покрај комуњара шо беше на власт шо му фалеше на народот што немаше званично мултикултурно и демократско општество и слободи на религии кога секој со секого беше брат !??!?!

Не зборам за Русија само,за цела источна Европа.
Југославија е најдобар пример. И покрај комуњара шо беше на власт шо му фалеше на народот што немаше званично мултикултурно и демократско општество и слободи на религии кога секој со секого беше брат !??!?!

Колку години имаш? Сериозно те прашувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom