Вие и кафето

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Пијам само у убаво женско друштво иначе не сум кафеџија :)

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Денот без кафе ми е мамурен ...
Така да ,редовно се дружам со кафето:).

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Не пијам и не сакам никакво кафе, преферирам густи сокови или Кока Кола Лајт во термини или ситуации кога други би пиеле кафе. Или евентуално (иако поретко) топло чоколадо.:smir:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Не пијам и не сакам никакво кафе, преферирам густи сокови или Кока Кола Лајт во термини или ситуации кога други би пиеле кафе. Или евентуално (иако поретко) топло чоколадо.:smir:
хмм ова со топлово чоколадо тие добар избор, а ова кока кола лајт и густи сокови ич тоа можеш некогаш да си дозволиш но гледајд а иизбегаваш посебно кока кола! неможам сега се да ти пренесам но кога би знаел што се содржи и какви статии нутриционистички се пишувани за кока кола и густи сокови би се фатил за глава!

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.897
Поени од реакции
22.981
Јас и кафето сме неразделни секое сабајле (11 часот) заедно се будиме јас него он мене.. И така..

Член од
12 март 2009
Мислења
205
Поени од реакции
13
во последно време се почесто и почесо..дури ако не се напијам кафе се осеќам како нешто да ми фали... ваљда е зависност па организмот си бара :)
иначе најслатко ми е коа го пијам рано насабајле околу 6 или 7 часот ...
и исто така ми е многу слатко коа го пијам во друштво уз моабетче...
Иначе најчесто пијам турско , горко.. а исто така после тоа ми доаѓа нескафето..
али тоа си го праам само лажица нес и млеко :).. и летно време неколку коцки мраз.. уживанција :)

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Аххх Кафе :)
Јас сум кафе адикт. Обожавам турско кафе рано сабајле. За добро да функционирам во текот на денот и особено за добро да шмекам јас морам да се напијам и добро кафе. При самото варење на кафето јас го варам со љубов. Едноставно ставам лажица кафе...ставам лажица шечер и го гледам кафето и го шмекам така одозгора. Тоа ке се дигне значи дека е спремно. Го ставам у шољица и забележувам на самото кафе ми се напраило окце. Си викам охохо...некоја ме гледа. И онака...му намигнувам на окцето. Го пијам кафето лезетски. Откако ќе го испијам си ја вртам шољата ко женине за да си гледам :)
Кога и да свртам....што да видам!!! Све шмекерици со цицки на шољата. Стискам желба кај најголемата цицка...и што да видам....желбата ќе ми се исполни!
Аххх кафее...кој го измислил вечна слава нека има...

serious

If you need me, whistle
Член од
6 февруари 2009
Мислења
147
Поени од реакции
10
Кафе пијам еднаш на месец и тоа со млеко!
Не сакам да се научам уште сега да се трујам со кафе а не е ни зор да пијам

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Кафе со 2 лажички шекер + некој што знае добро да ме исполаже кога ќе ми гледа = комбинација од соништата.
Секој ден, одново и така до бескрајот! АХ :vozbud:

Член од
13 јуни 2009
Мислења
105
Поени од реакции
37
Јас сум КАФЕ ЗАВИСНИК :) Неможам да си го замислам денот да ми помине без да се напијам кафе,па макар сама да го испијам .. Некогаш многу кафиња пијам на ден :S а знам дека е штетно.. Али животот е еден и вреди се да се проба :)
Обожавам да ми гледаат на кафе и да ми кажат по можност убави работи ..
Ај кога почнав да пишувам за кафето мое :) ќе идам да си ставам ..

Член од
8 ноември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
2
Не сум некој зависник од кафе, пијам со друштво чат пат понекогаш. Најубаво ми е нескафе, па потоа макијато. Турско не пијам и тоа.:D

Milla*

100% Milla
Член од
15 јуни 2009
Мислења
254
Поени од реакции
41
Најчесто си пијам турско кафе...најслатко ми е насабајле кога ќе станам и попладне кајај 18-19ч
Нормално во друштво е најслатко, ама често го пијам сама...

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Не можам без кафе,едноставно толку ми е потребно колку вода и воздух,без јадење се издржува некако,ама без кафе тешко.Не можам да замислам да не се напијам кафе во текот на денот,било сама било со друштво.Сепак најубаво ми е кога си го варам самата.Го пијам без шеќер и не сакам ни гледање ни ништо,значи го пијам чисто заради кофеин ефектот.Просек ми е две кафиња во ден,се случува и по едно и по три,ама поретко.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Аххх Кафе :)
Јас сум кафе адикт. Обожавам турско кафе рано сабајле. За добро да функционирам во текот на денот и особено за добро да шмекам јас морам да се напијам и добро кафе. При самото варење на кафето јас го варам со љубов. Едноставно ставам лажица кафе...ставам лажица шечер и го гледам кафето и го шмекам така одозгора. Тоа ке се дигне значи дека е спремно. Го ставам у шољица и забележувам на самото кафе ми се напраило окце. Си викам охохо...некоја ме гледа. И онака...му намигнувам на окцето. Го пијам кафето лезетски. Откако ќе го испијам си ја вртам шољата ко женине за да си гледам :)
Кога и да свртам....што да видам!!! Све шмекерици со цицки на шољата. Стискам желба кај најголемата цицка...и што да видам....желбата ќе ми се исполни!
Аххх кафее...кој го измислил вечна слава нека има...

ова со окцево ти е супер, ме :pos2: но тоа не ти е точно окцето значи некој сака да те види и запази која боја е! :smir:

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
ова со окцево ти е супер, ме :pos2: но тоа не ти е точно окцето значи некој сака да те види и запази која боја е! :smir:
Некоја сака да ме види. Хммм...која ли е?....Делфинче...изгледа ти си тоа окце...м?:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom