Колку штедите? Колку сте трошаџии?

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
Многу штедам ама коа ке дојде ред трошењето трошам повеќе од што сум заштедил:)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Трошоците се неизбежни, но гледам повеќе да штедам одколку да трошам.
:)

Член од
11 јуни 2015
Мислења
145
Поени од реакции
18
За облека жал ми е да трошам, а иначе некоја глупост ќе ми фати око иако не ја купам во криза паѓам.:)

Член од
20 декември 2011
Мислења
92
Поени од реакции
44
Леле многу трошам, се мене нешто ми фали...Многу фрлам по гардероба, ама кога сум под стрес шопингот ме смирува. Класично женско однесување. Признавам, ептен лоша маана ми е. :/

Член од
26 мај 2015
Мислења
458
Поени од реакции
253
не штедам прибидејчи немам парите ми се кај грујо и мијалков ми го јадат лебот десертот и вечерата и пенисот урдосан нека е аирлија за многу години

Член од
25 јуни 2015
Мислења
462
Поени од реакции
416
Не штедам, трошам се што имам и супер ми е, плус мото ми е да го живеам моментот како да ми е последен па некако би била контрадикторна да штедев :D

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Za 90 posto lugje vo MKD za zal parata ne e dovolna i taa plata (koj ja zema) se trosi mn brzo. Fakticki zivees robovladetelski eftina rabotna sila i samiot narod e programiran da stedi po default.

Член од
12 декември 2009
Мислења
161
Поени од реакции
69
Порано заштеда ми беше кусурот од 1,2,5 денари моментално собраните пари ми стојат во железо уште и штедим со 10 и 50 железни пари од кусур и добро ми иде претходно заштедени околу 8 000 денари, 10-50 околу 5000 денари. Планирам целата заштеда да ја направим у 50 денари железни и да ги ставим у туба од протеини 3 кг. Кд ке се стигне до врвот ке ги трошим :)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Штедам, а тоа што ке го заштедам најчесто го трошам на телефони и компјутерски делови :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Не штедам, трошам се што имам и супер ми е, плус мото ми е да го живеам моментот како да ми е последен па некако би била контрадикторна да штедев :D
A ако немал чика на лепота ќе ти дае

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Да штедам за што? За во гробишта да ги носам? :D

Не сум човек кој е стипсија и кој за еден - два денари ќе оди и 5 км подалеку за да заштеди.

Млад човек сум и парите ги трошам на патување - облека. Најчесто овие работи се исто така и на јадење посебно многу често со девојката одиме на вечера па испод 1,500 не е.

Така да додека се може се троши онолку колку што ти дозволува џебот бидејќи понатаму во животот ќе дојде кога ќе треба да се штеди.

Kajgana Shop

На врв Bottom