Android TV

• Креатор на темата Креатор на темата El_Duderino
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 март 2013
Мислења
448
Поени од реакции
715
Локација
The Area
Дали можи да објасни некој како функционира чудово?

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1484382
Во смисла дали треба некоја регистрација, како се гледаат филмовите, дали ги спушта или само стриминг? Дали има некоја претплата или е само пали вози?

Фала

обичен андроид бох се продава многу поефтино до кај 2000.2500, претплата нема работе на вифи ситгнал, а сеа стриминг незнам.

Се што е на огласот напишано ќе гледаш само ти треба солидна брзина на интернет...Која е таа? Незнам... Сигурно над 5mbps за HD содржина.
Функционира на принцип на streaming ....Инсталираат XBMC и остали таму програми. Имаш и online библиотека на филмови. Пример денеска излегла добра снимка од Mad Max на торенти. Аутоматски истата таа верзија ја имаш преку апаратчето да ја изгледаш преку stream.
Тоа цената таму ти е со 3000ден. заработка.. 2500ден. се апаратчињата али некој мора да биде паметен да ги продава и некој мора да биде глуп да ги купува.
Поззз

Ова истото и за беспари го имаш, инсталири си XBMC и ќе си имаш неограничени програми/филмови и разни чуда.

ТВ каналите што се нудат се стримови, до кога ќе траат не се знае. Воглавно земи пари и бегај, така стојат работите. На една адреса се стримовите и по некое време ќе немаш ни стримови ни филмови, а парите си ги фрлил за бадијала.
Стримовите ако ги најдеш можеш и сам да си ги ставиш на некој фри хост, тоа оди на еден клик во една хттп адреса, отприлика вака:
playlist.png

Сите тие се листи на канали. Вака изгледа поставена листата на нет:
playlist1.png

VLC може да ја вчита така поставената адреса во браузер. Истото го работи и тој Андроид ТВ Бокс. Сега на некој начин некој сака да заработи повеќе отколку што вреди тоа кутиче, без гаранција до кога ќе се гледаат каналите. Ако е за филмови најдобар е XBMC или KODI со многу филмски адони и адони за превод на филмовите.

ТВ каналите што се нудат се стримови, до кога ќе траат не се знае. Воглавно земи пари и бегај, така стојат работите. На една адреса се стримовите и по некое време ќе немаш ни стримови ни филмови, а парите си ги фрлил за бадијала.
Стримовите ако ги најдеш можеш и сам да си ги ставиш на некој фри хост, тоа оди на еден клик во една хттп адреса, отприлика вака:
playlist.png

Сите тие се листи на канали. Вака изгледа поставена листата на нет:
playlist1.png

VLC може да ја вчита така поставената адреса во браузер. Истото го работи и тој Андроид ТВ Бокс. Сега на некој начин некој сака да заработи повеќе отколку што вреди тоа кутиче, без гаранција до кога ќе се гледаат каналите. Ако е за филмови најдобар е XBMC или KODI со многу филмски адони и адони за превод на филмовите.
За филмски адони како Genesis, Icefilms, знам а дали може во коди да се направат листи со стримови од тв канали и да се гледаат преку него во андроид бокс?? тоест дали ќе ги чита?

За филмски адони како Genesis, Icefilms, знам а дали може во коди да се направат листи со стримови од тв канали и да се гледаат преку него во андроид бокс?? тоест дали ќе ги чита?
Пишав погоре андроид тв боксот ја чита хттп адресата со листата на канали. Во Коди преку опцијата LIVE TV може соптвена листа на канали. Сега дали анроидот ке прочита таква листа незнам. Коди може директ на тв без тој боксот со хдми кабел ако ти поддржува графичката.

Дали можи да објасни некој како функционира чудово?

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1484382
Во смисла дали треба некоја регистрација, како се гледаат филмовите, дали ги спушта или само стриминг? Дали има некоја претплата или е само пали вози?

Фала

За да гледаш ти треба име и лозинка. Ако те интересира моето напиши на лично

Android IPTV

Сега кога почуваат да произведуваат телевизори со Андроид ќе нема потреба од вакви додатоци.

Кај можам да најдам најефтини и најобично кое ќе може да глеаш стримчиња и филмчиња и да не кочи Андроид Бокс.......

Кај можам да најдам најефтини и најобично кое ќе може да глеаш стримчиња и филмчиња и да не кочи Андроид Бокс.......
aliexpress

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Мислев во близина некаде пошто уште немам извадено кредитна...
ke go platis duplo, nekoj neka ti zavrsi rabota, pred 2 godini prodadov za 4000den, go zemav za39 dolari, bese 43 dolaro.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Мислев во близина некаде пошто уште немам извадено кредитна...
Зошто кредитна, можеш и со дебитна картица од повекето банки, на пример во Стопанска треба да ти дадат посебна (дебитна) за интернет плаќање ама во тутунска можеш со обичната дебитна картичка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom