- Член од
- 11 декември 2009
- Мислења
- 1.411
- Поени од реакции
- 3.330
Не се шалев кога ти реков за ГР оти таму знам дека е ефтини, 2 евра max.хахаха за тука прашувам
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не се шалев кога ти реков за ГР оти таму знам дека е ефтини, 2 евра max.хахаха за тука прашувам
Во веро центар имаш 4 различни големини 99 денари, баш прееска ги видовВие што готвите најчесто знаете каде можам да најдам кај нас сервис за мерење
teaspoon, tablespoon, cup ?
Во вера баш барав, јас не најдовВо веро центар имаш 4 различни големини 99 денари, баш прееска ги видов
Поарно земи си точна вага (сега овие дигиталните мерат до грам и мерат и течности) и види на интернет колку точно до грам се шоља лажица и лајца, јас мерам така со мерица и не е баш најпрецизноВо вера баш барав, јас не најдов, ке одам денеска чим викаш ги има
Тортата ја прелив со дебела чоколадна глазура. Е сега, прашањето ми е дали има некоја финта, за при сечење на тортата, да не пука чоколадото?
Ми треба за утре, ама се мислам дали уште денес да ја пресечам на парчиња, за утре ептен да не се стврдне чоколадото и да не пука.
М? Некоја совет?![]()
Ај пишете рецепт за качамак со сланина али испробан. И детално детално до точка и запирка. И други испробани рецепти за пченично брашно. Го купив мислејќи дека мајка ми со него го готвеше едно мое омилено јадење, али она си готвела со бело брашно. Тиква
Али од се што ми наброја на тел само качамак имам пробано и може да направам. Тоа у течна верзија не ми кажувајте нека биде само за релна.
Благодарја![]()
Од Хрватска од каде сум и јас (далмација) популарни се јадења со пченка, едно од нив е “пура“ или ко шо велат северњаците “жгањци“ имаш и на интернет али и јас ја правам редовно, значи имаш пченкарно брашно али ако најдеш грубо мелено како од воденица - уше поубо, сол, вода и додатоци уз неа шо сакаш (јас често и место леб ја користам онака сува)Ај пишете рецепт за качамак со сланина али испробан. И детално детално до точка и запирка. И други испробани рецепти за пченично брашно. Го купив мислејќи дека мајка ми со него го готвеше едно мое омилено јадење, али она си готвела со бело брашно. Тиква
Али од се што ми наброја на тел само качамак имам пробано и може да направам. Тоа у течна верзија не ми кажувајте нека биде само за релна.
Благодарја![]()
Ако може мала помош.
Правев качамак, но резултатот беше два неуспешни обиди едно по друго. Првиот пат брашното доста време се вареше на тивко. Откако почнав да мешам, видов дека иако надворешно личеше дека е сварено, внатре беше целосно брашното. Како кора со внатре брашно.
Вториот пат, не знам колку време мешав, но се гледаше дека нешто не е во ред со смесата. Беше буквално како живо тесто.
Гледав буквално да правам како рецептиве што се постирани во темата, ама не знам што е проблемот. Дали е до отворот што се прави, поголем, или помал треба да е (водата кога врие од отворот треба или не треба да се разлева)? Или пак до температурата, времетраењето на вриењето?
Исечи ги компирите на долгнавести и подебели парчиња, стави ги во замастена тава, исечкај го месото и него стави го во тавата. Потоа исечи кромид на кругови, измешај го со малку зејтин, буковец и оригано и сосот (така да го наречеме) истури го врз компирите и месото. Стави го во рерна и печи.Ај кажете некој рецепт за печено свинско со компир и/или ориз и/или грашок.