Вчера излезе интересна шпекулација, наводно Сампдорија се заинтересирани за Нагаомо и Андреоли, а Интер би им ги дал ако го добијат Едер. Ја со две раце прифаќам таков трансфер, се откачуваш од двајца тешки просеци за кои не би земал повеќе од 5 милиони евра а добиваш супер добра замена за Икарди у напад, кој што стварно ќе му биде конкуренција до негде а не детиште од втор состав или никој, Едер може и пред Паласио да игра.
Киево го откупиле Зукановиќ од Гент и спремни се да преговараат со Интер за трансфер, се спомнува директна трампа со Скелото, и тоа го прифаќам иако не знам што играч е Зукановиќ ама прееска видов дека е избран во некојси најдобар состав на Серија А за изминатата сезона а Скелото е Скелото, никој нема ни 20 евра да даде за него.
Најверојатно при крај се преговорите за трансфер на Куадрадо, 3 милки сеа плус 25 на крај на лето, парите за Дибала ќе идат у Лондон за шушљаков (ова шушљак у позитивна смисла, као Лариса Кисељева у Кометал коа играше, татко ми така ја викаше :Д )
На крај ако се успее да се земе и Јојо од Сити (ја најпрво по него би тргнал па после останатото) ќе биде одлично, и на крај ако се успее да се лапне и некој од Нани или Перишиќ ќе биде одлично лето.
Добро е што стишија шпекулациите за дрвосечачот Мело а и Мбиа потпиша за Трабзон, најверојатно нема да се купува задњи везни пошто за кур ми е.
Си праам бајрам на куроф со составов ама според мене реално е да се очекува вакво нешто.
Сантон/Дамброзио -
Видиќ/Ранокија -
Хуан/Мурило -
Додо/Зукановиќ
Медел/Гуарин/Брозовиќ - Ковачиќ/Кузмановиќ
Шакири/Паласио - Јоветиќ/Хернанес - Нани
Одбранава пак ни е трип, сигурно Сантон и Дамброзио ќе бидат бекови, да се надеваме дека на Ранокија ќе му дојде памет и дека Мурило ќе испадне добро засилување па да играат со Хуан у пар.
Средината е таа јеби га, евентуално да се шитне Гуарин (колку да добиеме плус пари) а на негово место да се земе Тијаго Мота без пари или Мело све да му ебам!
Ама затоа нападот ќе пука!!!
Јеби га, мора да се троши летово пошто ова според мене е последна шанса да се фати приклучок горе со Ковачиќ, Икарди и Шакири у тим пошто ако и следната сезона не се пласираме у ЛШ тогаш разбирливо и потпуно оправдано истиве 3ца ќе побараат трансфери и тек тогаш ни се ебало мило мајче или во превод јебали смо јеж у леџа а.к.а пропаднавме.