Roland Garros 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник на Ролан Гарос 2015?

• Вкупно гласачи
    97
Статус
Затворена за нови мислења.
Слемови никогаш нема да погодиме точно кој колку ќе освои. Кој од нас ќе речеше пред година ипол дека Вавринка на 30 години ќе земе 2 слема, после во најмала рака просечна кариера? Никој.

Оставете го тоа на времето, за Џоковиќ лично мислам дека двоцифрен број би бил топ остварување, кое е многу веројатно дека ќе се случи. Со 11ка веќе влегува во друштвото на Бјорн Борг и Род Лејвер, со што и официјално влегува во онаа бројка топ 5-6 тенисери во историјата на тенисот. Кај Мастерсите најверојатно ќе биде неприкосновен, евентуално заедно со Надал ако овој ја врати формата. Така да, не би му било многу паметно да се преоптеретува со бројки, нека гледа само да земе Ролан Гарос и да ја комплетира колекцијата на ГС титули.

da ne glumam advokat na under ama sto ocekuvate vie od eden od malkute tuka sto go razbiraat ovoj sport i e fan na nole ? Subjektivnosta e najnormalna, pogotovo posle vakva serija na Nole do finaleto.
Dovolno e da se vidi koi koeficienti vazea za nego, pa eden Mekinro tipuvase na 4 slema sezonava, fakt e deka e vo strasna forma, deka se poturi od tituli do sea, stavovite na under od moja perspektiva, ko fan na Nole, bea izdrzani, ne bea na pamet izlupani mislenja radi reda, plus go pomina konecno Nadal i toa rutinski, posledni 2 meca set ne izgubi so Kralot na ovaa podloga, sea pogresil, ko i 90% od luge na koi voda mozeme da im nosime za tenis, i ajde sekoj vtor post kaj e under kaj e ovoj kaj e onoj, napnavte ... :)

Pa ako ne se pisuvaat takvi mislenja na tema za tenis, kako drugacie bi se razvilo ( kvalitetna ) diskusija, a defakto na ovie temi diskusija skoro i da nema, poveke od pola godina, i jace, baska, imavte red priliki da go demantirate, sea polesno e mn jasno, golem del i od vas ste ( prijatno ) iznenadeni od vakviot razvoj na nastanite.

Федерер со неговиот стил на игра може да тера до 40 години. Надал е скроз друга приказна. За него нема враќање назад, колената се истрошени. Јас воопшто не би се изненадил да пријави пензионирање за брзо.
Сето тоа го знам, он релативно многу млад почна да постигнува големи успеси и да игра на врвно ниво, ова му е веќе 14та професионална сезона и 10та година по ред е во самиот врв. Федерер и Ѓоковиќ подоцна ги доживеаа своите прајмови... Али ти викам, познавајќи го Рафа не го има кажано последниот збор сеуште. Крвник е, ќе запне за Ла Децима на РГ па што сака нека е.[DOUBLEPOST=1433708769][/DOUBLEPOST]
da ne glumam advokat na under ama sto ocekuvate vie od eden od malkute tuka sto go razbiraat ovoj sport i e fan na nole ? Subjektivnosta e najnormalna, pogotovo posle vakva serija na Nole do finaleto.
Dovolno e da se vidi koi koeficienti vazea za nego, pa eden Mekinro tipuvase na 4 slema sezonava, fakt e deka e vo strasna forma, deka se poturi od tituli do sea, stavovite na under od moja perspektiva, ko fan na Nole, bea izdrzani, ne bea na pamet izlupani mislenja radi reda, plus go pomina konecno Nadal i toa rutinski, posledni 2 meca set ne izgubi so Kralot na ovaa podloga, sea pogresil, ko i 90% od luge na koi voda mozeme da im nosime za tenis, i ajde sekoj vtor post kaj e under kaj e ovoj kaj e onoj, napnavte ... :)

Pa ako ne se pisuvaat takvi mislenja na tema za tenis, kako drugacie bi se razvilo ( kvalitetna ) diskusija, a defakto na ovie temi diskusija skoro i da nema, poveke od pola godina, i jace, baska, imavte red priliki da go demantirate, sea polesno e mn jasno, golem del i od vas ste ( prijatno ) iznenadeni od vakviot razvoj na nastanite.
Јас највеќе се контрам со него а сепак не го реметев, реков погоре зошто. Али Андер јаде ремет затоа што кога друг ќе промаши во прогнозата он доаѓа и продава демагогии и соли памет на останатите. И сеа нормално овие ќе му враќаат и ќе го дупчат, им се може.

Каде може да ја видам прес конференцијата после финалето?

Сето тоа во ред, ама тој го отече со Новак. Ни ги поду на цел подфорум за тенис. Новак Супермен, Новак Господ Бог, Новак ова, Новак она...

Нормално е да крка малку ремет сега, досаден беше како болва...

Ѓоковиќ има 8 Слемови, Федерер 17, а Надал 14. Во тежок налет е Ноле, али идат и нови сили, Мареј се враќа во форма, Надал е очаен али очекувам да се врати следната година во старото светло, така да не мислам дека максимумот на Ноле ќе е 11-12, Слемови, плус минус еден.

Едит: :D
cr54lSI.gif
28 e, у наредните 5/6 години ќе игра барем најмалку исто како сега ако не и подобро. За Мареј незнам, повеќе потенцијал гледав у Дел Потро да не беа повредите, Мареј е исто годиште со Џокович, а нема ни малку еволуирано у играта. Константен е, ама недоволно талентиран според мене.

Сето тоа во ред, ама тој го отече со Новак. Ни ги поду на цел подфорум за тенис. Новак Супермен, Новак Господ Бог, Новак ова, Новак она...

Dobro, nacinot na izrazvuanje mu e egomanijakalen vo kontekst na Nole, mene u princip jedino mi smetaat navredite so drugive, ama istoto, na drug nacin mnogu drugi teniski eksperti go zboruvaat, ete nekoi od niv odea do tamu deka ke odi na 4 slema sezonava, ili pa kladilnicive, kakov koeficient mu dadoa vo odnos na nadal ... indirekto mnogu govorese i toa.

Ostajte go covekov be, i te kako razbi monotonija tuka :), ima kinenje, toa se bara na forumov voopsto, so stekov ( stefan ) 'rzat ...

Последно уредено:
28 e, у наредните 5/6 години ќе игра барем најмалку исто како сега ако не и подобро. За Мареј незнам, повеќе потенцијал гледав у Дел Потро да не беа повредите, Мареј е исто годиште со Џокович, а нема ни малку еволуирано у играта. Константен е, ама недоволно талентиран според мене.
Ах, да беше така лесно да се игра на 33 години на ова ниво арно ќе беше. Очекувајте си пад во една од следните две години кога е во прашање Ноле, не се лажете дека ќе доминира уште 5-6 сезони. :)

Ретко пратам тенис, освен евен грен слемовиве, и тоа завршните фази, али ова денеска беше феноменален тенис од Вавринка, буквално све погодуваше, одлични поени, еден куп винери, одличен сервис и тоа е тоа, Ѓоковиќ не беше на потребното ниво, а дури и да беше, којзнае дали ќе победеше.

Ах, да беше така лесно да се игра на 33 години на ова ниво арно ќе беше. Очекувајте си пад во една од следните две години кога е во прашање Ноле, не се лажете дека ќе доминира уште 5-6 сезони. :)
Брат, моментално у оваа Golden Era како шо ја викаат на големата четворка, овој доминира убедливо најголем дел од периодот, до сега конкуренцијата у тенисот е според мене е поголема од било кога, а ако некој е најдобар у таква атмосфера нема причина зашо да не верувам дека ќе игра на слично ниво до негови 32 години.
Ако го зимаш Федерер за пример и како му опаѓа тенисот, според мене ме грешка е да се гледа од тој агол, едноставно конкуренцијата стана преголема и се поставија поголеми стандарди, покрај него беа активни уште двајца елитни играчи како Џокович и Надал кои не попуштаа. РФ со формата од 2010,2011 и 2012 сите изиграни после 30ката, ќе доминираше у било која друга ера на играчи.

Реално многу е паднат подфорумов во последно време. Порано одевме до ваква бројка на страни на мастерсите, Грен Слемовите барем дупло повеќе од ова. Можеби падот на Надал и доминацијата на Ноле последниов период е причина за тоа, бидејќи Мареј нема кој знае колку фанови, а од Роџер веќе никој не очекува ништо посебно...па нема кој со кој да се јадат... Сепак, убаво би дошло освежување во тенисов. Го чекаме веќе поголем период, може да се рече Вавринка со ГС титулите, ама тој е 30ка, што само по себе не е освежување.

Нишикори, Раонич, Гофан покажуваат нешто од време на време, ама се посеруваат кога најмногу треба да играат. Од Димитров искрено веќе ништо посебно не ни очекувам, а најмногу мака ми е за Дел Потро...огромна штета... :) Да се надеваме дека новава генерација на Чорич, Ѕверев, Кокинакис, Доминик Тим ќе биде далеку подобра од последниот бран на таленти. :)

Кокинакис ќе биде играчиште. :cool:

Сето тоа го знам, он релативно многу млад почна да постигнува големи успеси и да игра на врвно ниво, ова му е веќе 14та професионална сезона и 10та година по ред е во самиот врв. Федерер и Ѓоковиќ подоцна ги доживеаа своите прајмови... Али ти викам, познавајќи го Рафа не го има кажано последниот збор сеуште. Крвник е, ќе запне за Ла Децима на РГ па што сака нека е.[DOUBLEPOST=1433708769][/DOUBLEPOST]
Јас највеќе се контрам со него а сепак не го реметев, реков погоре зошто. Али Андер јаде ремет затоа што кога друг ќе промаши во прогнозата он доаѓа и продава демагогии и соли памет на останатите. И сеа нормално овие ќе му враќаат и ќе го дупчат, им се може.
ne be druze , ne e taka . Jas sum se remetel so tebe i so drugi iskreni FANOVI ako Novak pobedi-izgubi vo duel so nekoj od niv, posebno so tebe za duelite Nadal -Djovak . Koga sum pravel cirkuzi ako Nadal izgubi od nekoj drug teniser , posebno posledniov period kade ima kup porazi? I pravi razlika , edno e remet , a drugo e moe viduvanje za porazot ili pobedata na nekoj teniser . Remet li e shto ti vika Filozofot sega oti ocekuva da se penzionira Rafa poskoro otkolku da osvoi slem? Filozofot poleka stanuva level Dardania, se pojavuva samo ako izgubi Djovak , potochno i za Nadal se pojavuva za volja na vistinata, i filozofira otposle .Nit na pochetok na nekoj turnir dava svoe mislenje , prognoza i sl , a otposle remeti i filozofira za nekoj koj shto si napishal analiza , prognoza i duri i pogodil skoro se , osven pobednikot :) , i toa se so cel da glumi najpameten. Nit e necij fan, nit e seriozen poznavach i vljubenik vo tenisot. Jas sum besen koga gubi Djovak , ti isto taka za Nadal , Bozino za Fed, i koga ke mi se pojavi vakov lik kako Filozofot ili Dardi , me fakja alergija.[DOUBLEPOST=1433713392][/DOUBLEPOST]

Abe remet upm , na stojko ne te stavam, ta ti me barashe pola den kaj sum . Da e Stef ili nekoj drug iskren fan i poznavach , ke se zaintrigirav , vaka...alergija , jebi ga

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom