Roland Garros 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник на Ролан Гарос 2015?

• Вкупно гласачи
    97
Статус
Затворена за нови мислења.
Аирлија први казнени од мене на форумов. :)[DOUBLEPOST=1433269939][/DOUBLEPOST]
Ништо лошо ни јас не му реплицирав, форум е ова, жар во дискусијата не е на одмет и онака е замрено, ама до левел навреди (па и дупли во еден пост) не се толерира.
Ок, тоа не е во ред, ама убаво имаше напишано погоре.

Утре Рафа и Ноле после Серена и Ерани, би требало да биде брз тој меч.

Серена очекувам конечно во 2 сета да ја реши работата за побрзо да почнат, да не ни се случи ко пред некоја година во 2 дена да ги гледаме...

Pisav pred RG na temava, od kade toa Federer ke se prosetal do finale, ja sum eden od malkute nenavivaci na Federer sto skoro nikogas ne go otpisuvale pred vreme ama mnogu me interesirase i togas a i sega na koja osnova on stigal sigurno do finale ...
Formata ne mu bese idealna pred RG, cela sezona ja tera shashavo, na AO izgubi od faking Sepi, pokaza i dokaza deka e ranliv bajagi ovaa godina i bukvalno so nisto ne garantira finale na slem ... koj se igra na zemja, bez razlika na zdrebot. Realnosta e taa, kolku i da go pocituvam to je to, vo sekoj slucaj na negovoto omileno mesto, London, go ocekuvam vo finale. :)

Федерер по се изгледа дека тешко дека ќе освои уште еден од големата четвортка турнири.Јебига години се во прашање..

pred pochetokot na RG pishav deka Vava ke e edniot potencijalen finalist i ubeden sum deka ke go dobie i Conga i toa lesno. Novak maksimum da kiksne eden set protiv Rafa , samo da ne e vetrovito kako deneska. Ako go ima deneshniot vetar , si eba majkata , togash shansite se 50-50 , ke go gledame Novak kako se frustrira. Mene povekje me plashi Marej ( i za nego pishav pred pocetokot deka ke tera daleku ) , vo momentov e kade kade poseriozna prepreka od Rafa
Inaku voopshto ne me iznenadi porazot na Fed , ne e tolku do godinite kolku shto ima problem so fokusot. Lesno se vadi od balans , malce go dupi minatiot trud i egoto , ja nema taa negova stabilnost vo kritichni momenti . Me potsekja vo odnesuvanjeto na Novak od 2013 god

Пробајте си утре 7-8 квота на дупло изненадување, барајте шпанско полуфинале. Во превод :

Nadal 2 @ 3.00
Ferrer 2 @ 2.65

Во копачка, вкупно 7.95. Според развојот на настаните и реални квоти, меѓутоа Рафа има 6-0 на РГ против Ноле, а Ферер има 1-0 на РГ против Мареј (4-0 на сите земјени дуели).

Се надевам дека нема да има ветар, не може да се каже на кого тоа ќе му одговара, а најдобро ќе биде да нема да не излезат после муабетите " ако немаше ветар Новак вака... да немаше ветар Надал така...... " . :)

За утре се најавува ветар али послаб од денешниот. Башка Новак порано беше познат како лик што не се снаоѓа многу добро во ветровити услови, али во Рим рецимо го доби Нишикори лесно во ветровити услови. (2-1 го доби, некој ќе рече па тоа лесно ли е, али муабетот ми е дека скроз го изрутинира без во ниту еден момент да го доведе конечниот исход во прашање)

И не знам зошто одредени Новаковци се плашат од Мареј, ама најискрено, на земја он нема промил шанси против Новак.[DOUBLEPOST=1433282439][/DOUBLEPOST]
Пробајте си утре 7-8 квота на дупло изненадување, барајте шпанско полуфинале. Во превод :

Nadal 2 @ 3.00
Ferrer 2 @ 2.65

Во копачка, вкупно 7.95. Според развојот на настаните и реални квоти, меѓутоа Рафа има 6-0 на РГ против Ноле, а Ферер има 1-0 на РГ против Мареј (4-0 на сите земјени дуели).

Се надевам дека нема да има ветар, не може да се каже на кого тоа ќе му одговара, а најдобро ќе биде да нема да не излезат после муабетите " ако немаше ветар Новак вака... да немаше ветар Надал така...... " . :)
Чувај си ги парите. :)

Денеска ветерот беше 5м/с а утре ќе биде 3м/с што значи нема да е толку силен но сепак ќе го има. Исто температурата ќе е 21 степен што исто не му дава на Рафа да биде во повластена ситуација (како пример лани беше 28 степени кога Ноле колабираше). Од четврток температурата нагло скока што значи за Надал подобро ќе беше барем во пулуфинале да се сретнеше со Новак. Мислам дека и овие фактори се вкалкулирани во коефициентите.

Stefan-kobe напиша:
Чувај си ги парите. :)

Одлучив да ги испоштовам, да не ми е мака после ако тепаат. :)
Да не излезе дека сум заслепен фан на Рафа па затоа го играм, нема везе, едноставно и покрај сите околности мене 3.30 ми е ептен value за Рафа на Ролан Гарос, се работи за 3 сета, почнува од 0-0 мечот.. не барам хендикеп или не знам какви работи.

dozdpariznema.jpg

Еве и слика од прогнозата, сликано е во моментов, значи најнови информации и мали шанси за грешка. Accuweather вели дека не постојат никакви шанси за дожд после 2 часот, значи ќе се играат мечевите без прекини, почнувајќи од женските дуели.
Ниска температура, топчињата ќе се потешки поради околностите, помалку отскок.. сево ова го знам од лично искуство играјќи на земја... не е ништо случајно и со квотите, но сепак треба да се има малку и резерва.

Иначе Рафа слави роденден, нека му е среќен и се надевам дека самиот себе ќе си го донесе најубавиот поклон, сите знаете што е тоа.
Vamos Rafa! :)

Прашањето е како ги лупнала и тие два аса... :несвест:

линк за сопкаст за Џокович-Надал?
се снајдов sop://broker.sopcast.com:3912/257520 ако му треба на некој

Го врати бекхенд винерот на Надал,инаку 4-0 и 40-30 готов беше сетот.Новак две глупи грешки во седмиот гејм и брејк..Надал се подобри,инаку на почетокот врска немаше.

Ноле добро игра,подобар е моментално но 3 гејма(два брејка) по ред изгуби а тоа е многу за ваков дуел.Форхендот топ за сега.

Надал почна доста лошо ама влегува во елемент, ќе биде неизвесно овде, како што реков ептен беше потценет Надал во овој дуел, сепак ова е негов турнир, Новак пак игра доста лошо на мрежа што му беше болка и во претходните дуели со Надал овде, според мене клучен ќе биде првиот сет, кој го добие ќе биде во огромна предност да излезе како победник

Бекхендов на Џокович послаб од мојот му е денес. Нека се среди под итно србендава, од 4-0 му изедначи и одма почна да се лигави и мршти

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom