Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Како коцкари гу местив за њин џеб , Курчо промашуе две слободни а с,с вржани руке и очи ке ги погоди к,д сака , и другар му кораци и фрља у аут 2 топке
еееее лузеррррииии
Не ми се веруе дека још увек шљапаш глупости...

Ај да не се расправљамо меѓу себе и да ги вреѓамо играчи до кур и победа и све све е небитно кд изгубиш човека
Кој кур и да ни гу дадев победу сга да прегледав ќе ни значи ли нешто...[DOUBLEPOST=1433112411][/DOUBLEPOST]
GF7EMFA.png

Лоша е работа много а и тешка е за његову фамилију....

Последно уредено:
Нека почива у мир!

У врску сс утакмицу, и покрај добру атмосферу жално е што се деси овој и ги немаше грла на Кумани за екстра притисак. Без разлику на све, Македонија имаше шансу да види како изгледав пуни трибине и како се сака клуб! Ако нешто ни е утеха за све што се дешава сс наш тим, тој е.

Меч беше изигран добро, сс очигледни грешке на трењера. Прво да почну од одбрану: максимална изолација на Самарџискита и Синовца, резултира сс њини катастрофални издања, свака част на момци. Ама бш ради тој проработева други играчи. Симоновскога га нејќу, титулу за Македонију да освои нема да га сакам, он и Димчевски су најголеми гомна у историју на мак кошарку, поголеми и од Чековскога. Игра неколко добри меча у сезону, ичера за нашу несреќу беше едн од тија. Интересно е како никој не га примети момент кд у онуј гужву за техничку на Самарџискога Симоновски га гурна судија - не знам дали доби техничку и он, сакам да кажу дека пример Мандиќ да гурна судију ќе летесмо од лигу. Не смеесмо да дозволимо да не јебе Мијатовиќ неписмен играч, како и да дозволимо толко шутеви за три на Симоновскога.

У напад добри, фалеше Костоски. Не е само он крив - до трењера е. Замолија би ги сви да прекинев сс тој продавање утакмица и да погледнев куде су прави грешке. Прво што не искочи од игру, а второ што цело време Караџовски беше плеј. Да не тражу постови уназад, веќ еднпут спомна дека најголем дел од напади треба да ги води Костоски, овјпут Страшо или Караџа одлучиле дека не треба да биде такој. Караџовски и покрај добар меч ичера форсираше беспотребно, и губи доста време од напад без идеју. Немам ништо против њега, треба га на тим, али нека си ги поделив напади. За промашени зицери нема ништо да кажу, 2 меча по ред се исто дешава. Страшо како Страшо - ајде његови љубители нека пишев па дека он е тј трењер што ќе не води до успеси - а не знае тајмаут да викне! Еј, 11 водимо на почетак на 4/4, правив ни 9-0 за 2 мин., ТО нема! Епа јебига друже, финале е овој!

За крај споран момент... за мене лично овај победа на МЗТ не е валидна. Дали закаснија ќуп или кој га ебе кој е не ме занима, судија требаше да увиди како и сви у сали дека пројдева повише од 2.5 секунде! Особено е интересно како судија свирна бш кд гу фати Симоновски топку а он после си погоди, али никој не га спомна тј момент! Или па ја сам глув ете гледајте гу снимку па оцените сами! Судиска свирка означуе прекин на игру ја како што знам, зашто никој не застана поима немам! А и судие - свирив, он дава кош па проверуев снимку! Абе лудило еј! :D СВИ У САЛУ ВИДЕСВА ДЕКА ИМА ПОВИШЕ ОД 3 СЕКУНДЕ! Никд нема да им гу важу овуј победу, али кој ме прашуе мене нели? Дали закаснија тј на масу судија требаше да оцени. Некако увек у контроверзни ситуацие судие оценуев позитивно за МЗТ, али јебига другари - све се враќа, на МЗТ помоќ за титулу не им треба - не знам зашто гу уопште тражив. Ќе паднете од коња на магаре - уствари од коња на земју, а од коња кд се пада се кршив коске.

И победу да ни гу дадев и титулу нема кој да ву се радуе за жалост и да слави...

Не ми се веруе дека још увек шљапаш глупости...

изгледај гу утакмицу убаво , погледај што изигра Курчо да му ебу све по списак , погледај што изигра Курчиќ колко топке фрљи у аут и кораци направи , колко слободни промаши Курчо
и ја шљапам , судие криви , како да не , задњи 3 мин. играв МЗТ без центра ми давамо 8 коша они не издизав и двав 14 коша , кључни слободни промаше Курчо уместо да идемо на плус 10 они не стизав и после судие и федерација крива .

Нека му е лсна земја на нашега брата:(

Што се тиче утакмицу и судење,судење беше сг на нашу страну,домаќинско,али не може да се компензира сас тија 2 поена на крај,време беше истечено и нема туј што да се збори.
Украдесва ни победу у коју беше убеден.
Сг следи тежак пораз у Ск,дај боже да грешу.
А тој лигле продадено нека си ебе мајку,ако прима пола плату од њима не мора да значи дека треба да гу пушта утакмицу,и онај свиња глупа Јанески,по ретардиранога играча немам видено.

Imav oni dvocifren broj na poeni od nasi greske a mi samo 2, ne treba da zborimo povise plus dva zicera na sterjovoga, kurco slobodni promasi i drugi promasisva kd e potrebno i toj e toj nema i ne treba nisto vise da se zbori. Potajno se nadam na cudo za majstorka da se igra :D

Utakmica e izgubena od t.z. trenjera. A tija sto vikav deka kurco gu iskockaja ili prodaja sa isti onija koi tvrdesva deka sezona e izgubena I deka nema niti u superligu da ulegnemo, deka posle igora sledue prava katastrofa I sto ti ja znam. Zabravalja se deka u finale smo radi kurcu I njegovu igru u gradski park. Icera izgubismo radi nepismenoga trenjera I glupoga zubca kako meraca na vreme.
Greota za dete sto otide, neka pociva u mir.

Нека почива и мир нека му е л,ка земја на дечка и побрз опоравак на другога дечка .
Значи после еуфорију од победу на Работнички апетити нормално пораснасва и стварно сам среќан што наш ТИМ од наш ГРАД игра у финале, навиваја сам само за име Куманово јер прдставља га наш град уопште немам намеру да подржују коцкари и пијанице кои се влечев по паркет и неможев да изиграв 4/4 и управу која за ЕБЕНИ 250 еу не сменисва семафор и опрему која е толко скупа што дотични од управу к,д седнев у кафану за 15 мин. ги изедев , тврду дека зубац е навреме стиснаја за поцетак на време јер у душу е пофесионалац и нема шансе да е против наш клуб , кривица е у сами играчи и самога "трењера кој се самоназива трењер" па ке напомену погледајте гу снимку од утакмицу и све ке ви е јасно како се продава утакмица .

Zubac u dusu mozda e profesionalac (mada mi e ovoj mnogo smesno) amo ovoj nema veze sas toj I ne e stisnaja na vreme ubavo se gleda deka cak I od prv dodir sas ruku na topku provadja povise vreme. A da ne zboru deka ovoj e domasan teren I deka toj glypavo dugme e trebalo da se stisne jos u moment pred topka da udri u obruc, pa posle ce se dokazuemo kd e bilo stisnato I dali e projdeno vreme ili ne amo ce bese 1:1 a ne ovakoj...
I molu te objasni mi na koga e prodadena utakmica? I za kolko pare?

Zubac u dusu mozda e profesionalac (mada mi e ovoj mnogo smesno) amo ovoj nema veze sas toj I ne e stisnaja na vreme ubavo se gleda deka cak I od prv dodir sas ruku na topku provadja povise vreme. A da ne zboru deka ovoj e domasan teren I deka toj glypavo dugme e trebalo da se stisne jos u moment pred topka da udri u obruc, pa posle ce se dokazuemo kd e bilo stisnato I dali e projdeno vreme ili ne amo ce bese 1:1 a ne ovakoj...
I molu te objasni mi na koga e prodadena utakmica? I za kolko pare?

Само да те подсету дека Курчо зима 1000 еу плату и од МЗТ , што мислиш дека не се е вртело телефони и не су му кажале дека ако изигра ке си остане и без тој а дужан е како грчка по лихвари а и на Курчиќа јер као он му ги платија дугови па сга ти види кој е што продаја и на кога и зашто, убаво се гледа дека целу игру му гу препушти на Караџоскога он како пичка се крие у ќоше и ако од немај куде кој да прифати и асистира он искачаше на 10 метра у задњи 8-9 сек. или да гу шутне или да заглави некога .
Очигледно е според мене дека одредени људи овдека нејќев да га прифатив став дека играчи су тија кои ни га водив клуб и они ако сакав ке играв ако не ладно ке си изгубив без мува да ги лази , тој се покажа још за време на Игора а еве продужуе и с,с Страшета најдобар пример е пораз од Г. Делчев у Штип , по њину логику коју си гу терав наметнуев свој принцип ИЛИ КЕ Е ПО НАШЕ ИЛИ И ТЕБЕ КЕ ТЕ НАМАВАМО , КЕ РАБОТИШ МИ КАКО ТИ КАЖЕМО , затој не ме прашуј како да ти објасну зашто е продадена утакмица к,д од Јупитер се гледа дека Курчо и Курчиќ а туја е и дебељак Јаневски свесно изиграсва за себе за некој денар у џеб од ОН-ЛАЈН КЛАДЕЊЕ кој е по кладилнице знае колко е бија коефициент .

И још нешто збори се по Скопје дека работнички ни пуштија за финале да играмо јер смо му ми пуштиле за да га освоив куп , прашање е кој е тој све договорија и на коју основу и коју политичку платформу .

Оваква политика на наш клуб нема да опстане т.е. нема клуб да постои ако водимо инат , што да каже Кожув кој има уложено 700 000 еу па ни до плеј оф де стигнасва , федерација ли ги е крива и судие или сами си се преценисва и га изедесва стап.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom