Нека почива у мир!
У врску сс утакмицу, и покрај добру атмосферу жално е што се деси овој и ги немаше грла на Кумани за екстра притисак. Без разлику на све, Македонија имаше шансу да види како изгледав пуни трибине и како се сака клуб! Ако нешто ни е утеха за све што се дешава сс наш тим, тој е.
Меч беше изигран добро, сс очигледни грешке на трењера. Прво да почну од одбрану: максимална изолација на Самарџискита и Синовца, резултира сс њини катастрофални издања, свака част на момци. Ама бш ради тој проработева други играчи. Симоновскога га нејќу, титулу за Македонију да освои нема да га сакам, он и Димчевски су најголеми гомна у историју на мак кошарку, поголеми и од Чековскога. Игра неколко добри меча у сезону, ичера за нашу несреќу беше едн од тија. Интересно е како никој не га примети момент кд у онуј гужву за техничку на Самарџискога Симоновски га гурна судија - не знам дали доби техничку и он, сакам да кажу дека пример Мандиќ да гурна судију ќе летесмо од лигу. Не смеесмо да дозволимо да не јебе Мијатовиќ неписмен играч, како и да дозволимо толко шутеви за три на Симоновскога.
У напад добри, фалеше Костоски. Не е само он крив - до трењера е. Замолија би ги сви да прекинев сс тој продавање утакмица и да погледнев куде су прави грешке. Прво што не искочи од игру, а второ што цело време Караџовски беше плеј. Да не тражу постови уназад, веќ еднпут спомна дека најголем дел од напади треба да ги води Костоски, овјпут Страшо или Караџа одлучиле дека не треба да биде такој. Караџовски и покрај добар меч ичера форсираше беспотребно, и губи доста време од напад без идеју. Немам ништо против њега, треба га на тим, али нека си ги поделив напади. За промашени зицери нема ништо да кажу, 2 меча по ред се исто дешава. Страшо како Страшо - ајде његови љубители нека пишев па дека он е тј трењер што ќе не води до успеси - а не знае тајмаут да викне! Еј, 11 водимо на почетак на 4/4, правив ни 9-0 за 2 мин., ТО нема! Епа јебига друже, финале е овој!
За крај споран момент... за мене лично овај победа на МЗТ не е валидна. Дали закаснија ќуп или кој га ебе кој е не ме занима, судија требаше да увиди како и сви у сали дека пројдева повише од 2.5 секунде! Особено е интересно како судија свирна бш кд гу фати Симоновски топку а он после си погоди, али никој не га спомна тј момент! Или па ја сам глув ете гледајте гу снимку па оцените сами! Судиска свирка означуе прекин на игру ја како што знам, зашто никој не застана поима немам! А и судие - свирив, он дава кош па проверуев снимку! Абе лудило еј!

СВИ У САЛУ ВИДЕСВА ДЕКА ИМА ПОВИШЕ ОД 3 СЕКУНДЕ! Никд нема да им гу важу овуј победу, али кој ме прашуе мене нели? Дали закаснија тј на масу судија требаше да оцени. Некако увек у контроверзни ситуацие судие оценуев позитивно за МЗТ, али јебига другари - све се враќа, на МЗТ помоќ за титулу не им треба - не знам зашто гу уопште тражив. Ќе паднете од коња на магаре - уствари од коња на земју, а од коња кд се пада се кршив коске.