По ред ти се менуваа статусите или од Обработва се директно скокна на ова последново ?инаку јас во февруари бев со книшка,
фала ви па да си дочекате.
Dali ste gi citale prasanjata od testovite ili kako nie go znaeme pod poimot intervju, za dobivanje na americko drzavjanstvo. Ima tocno 100 prasanja so dadeni nekolku opcii za odgovor. Ako barem ednas si go procital testot t.e odgovorite, ce pomines so 90% tocni odgovori. Taka da, go pominavme intervjuto i na ist princip e i za BG, samo sto ce dodadat uste po nekoe prasanje plus koe sto treba da se nauci. Znaci, kraen zaklucok na ovoj predlog ako se izglasa, nisto strasno. Nauci 50 ili 100 odgovori. Do sega bea 10.Откако го прочитав дописот од министерот за правосудство до парламентарната комисија,ми стана јасно зошто не кочат толку тие што сме со документи!Министерот да ти преферирал принцип на самоопределување,со некои тестирања за историја,култура,јазик, а за принципот на крвна врзка гледам како предок,в'зходјашт од ЗБГ и ЗБЖИРБ толкува само родител, а тој збор е многу поопшт и се однесува на поширок круг на лица,па затоа сите со документи од дедовци,прадедовци чекаат бесмислено со месеци,без никакви промени на статусите или такаречено си играат курташак со нас.
Ima decki, utre u 4 p.m.Ова е чудно најблаго речено па зошто бараат стари документи тогаш,кој знае што ке излезе како закон на крај.Еве гледам на сајтот на народното собрание нема за овие денови седница на комисијата за блгарите чужбина.
Da da pozitivno e. Sega treba da cekas potpis od presedatelot, i od kako ke go dobijas ke treba da si rezerviras datum i cas za zemanje na drzavajanstvoto.zdr na site otsabajle mi se smeni statusot vo Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. sto znaci ovaa mislam deka e pozitivno ili
Ова е многу понов предлог, изгледа и многу подоцна ќе дојде на дневен ред.sakam nesto da prasam sto se spomnuvase vo izminatiov period vo vrska so predlog izmenive,imase neli i za skratuvanje na rokot za cekanje nekoj predlog izmeni sto stana so toa?se spomnuvaat se diskutira niz komisiite sega za toa sretnal nekoj??
http://parliament.bg/bills/40/654-01-10.pdf
sto broj si i koja godinazdr na site otsabajle mi se smeni statusot vo Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. sto znaci ovaa mislam deka e pozitivno ili
Во ноември 2014 бев во Софија со една девојка која аплицираше во агенцијата со копија од пасош од брат и', на почеток од февруари 2015 беше одбиена. Зошто некој друг со истиот документ би бил исклучок? Што се однесува до уверението за потекло, досега се покажа дека важат истите правила за сите. Имај на ум дека примарната цел на секој посредник е да извлече пари.
Кажи му да ти даде контакт од лица кои добиле уверение по тој основ - видели па веровали.[/quo
Не тропај глупости мој другар зеде државјанство со пасош од брат
I ovaj se pojavi odma posle ovie dva sto se rasprava sega vo komisiiteОва е многу понов предлог, изгледа и многу подоцна ќе дојде на дневен ред.
Друже јас веќе ги споделив моето искуство, ама еве пак ќе напишам. Исто ме прекратија во Јануари, во Април однесов документ од дедо ми дека е бил војник и НЕ ми го прифатија.. можеби беше до таа на шалтер, можеби не беше расположена не знам..ама не ми ги прифати и пак почнав сега одново.. А за посредник, мислам дека не ти треба..ги има сите документи на нет, можеш да си ги слегнеш и со помош овде на форумот да ги пополниш...зошто да плаќаш на некој 3-400 еур а ништо нема да ти помогне? Заради тие посредници и бидна цела збрка.. ете сега тоа е мој совет и искуство, останува на тебе да одлучеиш..позздали има некој да бил прекратен,и има подадено пак наново???ме интересира само каква е процедурата,посреднициве незнаат да ми кажат,треба наново да се почне цела процедура или може да се почне од каде си прекратен,плус ми треба и совет!!дали да подадам сега пак,или да го чекам законот пошто немам корени за докажување,и уште нешто нечие искуство како е подобро (поефтино) да бркам работа сам или со посредник..знам дека давам но би бил благодарен доколку некој ми одговори..
@Marlon76 Значи во Правосудие оставаш оригинал документ од воен Архив? Па ако ги прифаќаат прво копиите заверени на нотар - зошто после пак ти праќаат маил за да доставиш оригинал? Дупла работа ми се гледа ова на мене...[DOUBLEPOST=1433238772][/DOUBLEPOST]Јас ова го кажав од лично искуство и не бев сам тамо кога си го подигнав указот имаше и други на кои им ги враќаа документите заедно со указот.[DOUBLEPOST=1433110842][/DOUBLEPOST]
Доколку си доставил фотокопија заверена на нотар,треба да ти стигне е-маил да доставиш оригинал документ.
Од февруари поднесе за происход, со воена книшка од дедо и дури сега ти излезе ??? Нели за месец дена го даваа ??инаку јас во февруари бев со книшка,
фала ви па да си дочекате.
Да направиле исправка на датумот.Сепак утре е седницата на комисијата за блгарите и расправа за предлог законот. Проверено