- Член од
- 24 март 2013
- Мислења
- 65
- Поени од реакции
- 50
А што значи во пракса тоа -15 степени? Дали до толку најниско може да работи (да грее), по што се исклучува ако падне темп. уште пониско или и понатаму работи само со намален капацитет и пример ако сакаш 22 степени да ти биде, да може макс до 18 да загрее?da, taa e maleziska i e na -15 stepena, specifikaciite na stranata ne se bas strucno staveni, toa e maksimumot na greenje, ne e nominalata, minimumot e na 190 vati
neА што значи во пракса тоа -15 степени? Дали до толку најниско може да работи (да грее), по што се исклучува ако падне темп. уште пониско или и понатаму работи само со намален капацитет и пример ако сакаш 22 степени да ти биде, да може макс до 18 да загрее?
За кој дел од прашањето е тоа “не“?
Со среќа и долго да ве служи!.... Одличен уред за тие пари! Ако добо разбрав од 40 банки 20 посто доле!? Ќе врши работа загравање на 33 квадрати, ако имаш добра изолација и столарија... предвиден е за оптимално загревање до 25м2 или 65 кубни метри, а ти имаш 90.... во секој сл тоа не значи дека нема ефикасно да си ја врши работата, туку дека ќе троши нешто повеќе од специфицираното, но сепак се работи за квалитетен уред кој овозможува економично и квалитетно загревање.Бидна, го зедов Панасоникот RE12QKE, го платив во Битола, за да искористам попуст, а треба да ја пратат од Скопје иднава недела Се надевам избрав добро. 3.5 kW ладење и 4 kW греење, -15 мин темп и ред други спецификации.. се надевам избрав добро . Го измерив и просторот каде што ќе се користи. 33 кв. со 2.75 висина. Кога ќе се наполни станот со кујнските елементи, фрижидер, комода со тв, гарнитура итн..овие бројки секако ќе се намалат. Мислам дека одбрав најоптимално.
so sreca da se sluzis @bobipp, pameten izbor, brend, i jas se mislev za nea ama vo posleden moment, potocno vo 20:30 presekov za masina za perenje LG bidejci mi bese popotrebna a si dobiv namaluvanje od skoro 5000 denariБидна, го зедов Панасоникот RE12QKE, го платив во Битола, за да искористам попуст, а треба да ја пратат од Скопје иднава недела Се надевам избрав добро. 3.5 kW ладење и 4 kW греење, -15 мин темп и ред други спецификации.. се надевам избрав добро . Го измерив и просторот каде што ќе се користи. 33 кв. со 2.75 висина. Кога ќе се наполни станот со кујнските елементи, фрижидер, комода со тв, гарнитура итн..овие бројки секако ќе се намалат. Мислам дека одбрав најоптимално.
..oсвен сaм aкo не пушти душa предвреме . А зa мoнтирaње oбaвезнo, ќе ги бaрaм oвлaстените oд технoмaркет зa прилеп@bobipp одлична зделка си направил, со среќа нека е, и јас се мислам многу ама не знам што да му правам на ова моето НЕО, уште некоја година да му ја извадам маста па ќе го фрлам ако треба
панасоникот е одличен ќе видиш на зима колку ќе бидеш среќен со него, и најди некој проверен мајстор не давај било кој да го мести