Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
одлична клима е оваа, има еден мој пријател во дуќан од 20 и нешто квадрати целиот со стакла надвор.Нема никаков проблем зимата со греење
надворешната и внатрешната се толку тивки што не се слушат, дури треба ептен до нив да одиш да осетиш дека работат
кој може да си ја купи нема да згреши сигурно, верувајте не е ова измислено што го напишав

da, taa e maleziska i e na -15 stepena, specifikaciite na stranata ne se bas strucno staveni, toa e maksimumot na greenje, ne e nominalata, minimumot e na 190 vati
А што значи во пракса тоа -15 степени? Дали до толку најниско може да работи (да грее), по што се исклучува ако падне темп. уште пониско или и понатаму работи само со намален капацитет и пример ако сакаш 22 степени да ти биде, да може макс до 18 да загрее?

А што значи во пракса тоа -15 степени? Дали до толку најниско може да работи (да грее), по што се исклучува ако падне темп. уште пониско или и понатаму работи само со намален капацитет и пример ако сакаш 22 степени да ти биде, да може макс до 18 да загрее?
ne

Тоа „Не“ - претпоставувам дека е нешто во стилот „прочитај ја темата, научи да разбираш еуровент“. Ваљда на човекот не му се пишува пак иста работа што е повеќе десетини (стотици) пати објаснета? ;)

ќе грее панасоникот сигурно и на -20 и мислам дека ќе дава околу 2KW топлина.Е сега колку се твоите побарувачки никој не знае, ако си во стан сигурно нема да имаш проблем и на -20, а такви денови сите знаеме колку ги има во годината

Begotten (1990)

begotten1.jpg

The Seventh Seal

bergman-the-seventh-seal.jpg

^^^Ете ми го фејсбук каверот

Avengers: Age of Ultron
Денес го изгледав, пф првиот дел беше подобар, каде, каде !! Штета што Pietro Maximoff / Quicksilver нема да биде во наредниот дел. Ќе ми фали тимот twins Maximoff.

Ај еден офтопик зашто не можам да ја најдам темата за синеплекс:
Дали резервацијата треба да се отпечати или доволно е да се каже бројчето на каса кога ќе се подигаат билетите?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom