A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Тоа се Пинковите канали и каналот Класик ТВ што го скинаа прошлото лето (мислам). Пинковите канали се забранети заради тогашниот конфликт кој сеуште трае а Класикот го скинаа поради слабата гледаност. Сеуште стојат тука ваљда поради тоа што сеуште имаат право на нивно емитување.

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
А исто стои и cinestar premiere 2 а како што гледам ја нема во понуда на бум тв,незнам зошто...

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
На овој линк од avmu.mk има канали што пишува дека се одобрени а не ги има во понудата на бум тв,зошто знае некој??
Ако мислиш на Пинк каналите, тие немаат права. Класик ТВ на пример го тргнаа.
Секако, важно е да видиш и датум до кгоа им траела дозволата. Како и да е, ако имаат одобрение, не значи и дека требад а бидат во понудата, како на пример Синестар премиер 2.
И да, по истекот на потврдата, каналите не се острануваат од листата, туку си остануваат, што многумина ги буни.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.543
Поени од реакции
2.908
Одобрено значи дека тој канал им е овозможен односно одобрен,, ЛЕГАЛНО,, да го емитуваат (од страна на АВМУ), а тоа дали ќе го емитуваат е нивна работа (на операторот).

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Па тогаш се чудам зошто не ги даваат ако им се одобрени,пример синестар премиер 2..

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Па тогаш се чудам зошто не ги даваат ако им се одобрени,пример синестар премиер 2..
Објаснија од оне зашто не ја даваат. Ги давале истите филмови како синестар премиер 1 и немало потреба да се пушта.

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
А кај гледате такви објаснувања и новости од оне освен на фб? Или само на фејс има?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
А кај гледате такви објаснувања и новости од оне освен на фб? Или само на фејс има?
Па да, само на facebook страницата имаат (најчесто во коментарите од корисниците).
Порано кога boomTV имаше сопствена страница знаеа да стават таму известување, но сега бидејќи повеќе нема, туку е дел од сајтот на one, не сум начекал некои вакви известувања :)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.103
Поени од реакции
1.379
Па да, само на facebook страницата имаат (најчесто во коментарите од корисниците).
Порано кога boomTV имаше сопствена страница знаеа да стават таму известување, но сега бидејќи повеќе нема, туку е дел од сајтот на one, не сум начекал некои вакви известувања :)
http://one.mk/press-room.html

Тука постираат за измените....
А на кое место ќе дојдат новите канали?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
http://one.mk/press-room.html

Тука постираат за измените....
А на кое место ќе дојдат новите канали?
Епа моја грешка, искрено тешко ми е да ги следам на сајтот од One, кога си го имаа посебниот сајт некако подобро ми беше, попрегледно.
Иначе со сигурност новите канали не знам за кои канали ќе бидат замена, но прогнозирам дека: N1 ќе го замени CNN, додека пак Grand според мене можно е да бдие замена за DM Sat.

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Да ве прашам,дали ви се случува да снема телевизија и на екранот само пишува дека проверете го кабелот на антената??? Денес прв пат се случи кај мене и на двата телевизори истовремено а и двата се поврзани на различни антени,значи сакам да кажам не е до антената,ај ако е антената на едниот неможе и на другиот во исто време другата антена да не е добра,и после 5мин дојде слика наеднаш на двата телевизори. Дали кај вас вака се случува и што е причина за ова?
Инаку користам картици со модули и на двата телевизори

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Мене ми се има случено баш на тој ТВ со модулот. Не знам оти е така ама му имам кажано и на моите да не ја ѓибаат антената дека по некое време само ќе си биди во ред.

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Кај мене вчера прв пат се случи така. Ама ало се дешава често не чини работава. Нитиго чепнавме нкој модулот ни нисто само од себе снема програма

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Ај пиши им на страната на ОНЕ на фејсбук и види што ќе ти вратат па кажи овде.

Kajgana Shop

На врв Bottom